Vogelfamilies

Roodstaartkaketoe (Calyptorhynchus banksii)

Pin
Send
Share
Send
Send


De soort is vernoemd naar de Engelse natuuronderzoeker Sir Joseph Banks (1743-1820). Banks 'begrafenis kaketoe (Calyptorhynchus banksii) leeft in het westen, noorden en noordoosten van Australië, waar ze open bossen, eucalyptusbossen, kust- en bergbossen, tugai, savanne, struikgewas van malga, tropische bossen bewonen. Rouwkaketoes houden in paren of kleine groepen, voeden zich met zaden, noten, fruit, bloemen, insecten en hun larven, granen, graan, nectar, bessen. Ze voeden zich in de kruin van bomen, soms op de grond.

Reproductie

De rouwkaketoes van banken vormen paren voor het leven (en ze leven tot 100 jaar). Vogels leggen diepe nesten van twee meter in de holtes van bomen die langs de oevers van rivieren groeien. De bodem van het nest is bekleed met zacht houtstof of zacht gekauwde takken. Er zitten 1-2 eieren in een legsel, maar meestal overleeft slechts één kuiken. Het vrouwtje is bezig met incubatie, die ongeveer een maand duurt, en het mannetje brengt op dit moment haar eten. Binnen 75-96 dagen na het uitkomen vluchten de kuikens uit, maar de ouders voeden ze nog eens 4 maanden.

Pin
Send
Share
Send
Send