Vogelfamilies

Geslacht HARE

Pin
Send
Share
Send
Send


Toegevoegd door professionele vertalers en bedrijven en op basis van webpagina's en open vertaalgeheugens.

Informatie

Duitse

Engels

Gebruikersvertalingen

Toegevoegd door professionele vertalers en bedrijven en op basis van webpagina's en open vertaalgeheugens.

Engels

Informatie

Duitse

Phelsuma flavigularis | Wildfänge | Alle | Madagaskar | b |

Engels

Phelsuma flavigularis | Wild | Alle | Madagaskar | b |

Laatste update: 2017-02-23
Gebruiksfrequentie: 4
Kwaliteit:
Bron: MatteoT

Duitse

Der Gelbkehlkuckuck ("Chrysococcyx flavigularis") is een afrikaanse Kuckucksart.

Engels

De Geelkeelkoekoek ("Chrysococcyx flavigularis") is een soort koekoek in de familie Cuculidae.

Laatste update: 03-03-2016
Gebruiksfrequentie: 2
Kwaliteit:
Bron: MatteoT
Waarschuwing: bevat verborgen HTML-opmaak

Duitse

== Systematik == Folgende Arten sind bekannt: * Schmuckfeinsänger ("Apalis pulchra") * Ruwenzorifeinsänger ("Apalis ruwenzori") * Halsband-Feinsänger ("Apalis thoracica") * Taita-Feinsänger ("Apalis") * Apalis lynesi ") * Gelbkehl-Feinsänger (" Apalis flavigularis ") * Kappenfeinsänger (" Apalis nigriceps ") * Schwarzkehl-Feinsänger (" Apalis jacksoni ") * Spiegelfeinsänger (" Apalis chariessa ") * * Kivufeins Gelbatachau") -Feinsänger ("Apalis flavida") * Gelbbrust-Feinsänger ("Apalis viridiceps") * Flechtenfeinsänger ("Apalis ruddi") * Kurzschwanz-Feinsänger ("* Apalis sharpbii") ("Apalis rufogularis") * Kungwe-Feinsänger ("Apalis rufogularis") * Kungwe-Feinsänger argentea ") * Bamendafeinsänger (" Apalis bamendae ") * Gosling-Feinsänger (" Apalis goslingi ") * Bergfeinsänger (" Apalis porphyrolaema ") * Kabobofeins * Chapinfeinsänger (" Apalis chapini ") * Schwarzkopf-Apalis chapini * Chirindafeinsänger ("Apalis chirindensis ") * Graurücken-Feinsänger (" Apalis cinerea ") * Braunkopf-Feinsänger (" Apalis alticola ") * Karamojafeinsänger (" Apalis karamojae ") == Literatuur == * Peter Ryan:" Familie Cisticolidae (Cisticolas en bondgenoten).

Engels

== Soortenlijst == * Black-collared apalis, "Apalis pulchra" * Ruwenzori apalis of collared apalis, "Apalis ruwenzorii" * Bar-throated apalis, "Apalis thoracica" ** Taita apalis, "Apalis (thoracica) fuscigularis" * * Namuli apalis, "Apalis (thoracica) lynesi" ** Geelkeel apalis, "Apalis (thoracica) flavigularis" * Zwartkap apalis, "Apalis nigriceps" * Zwartkeel apalis, "Apalis jacksoni" * Witvleugelige apalis , "Apalis chariessa" * Laagland-gemaskerde apalis, "Apalis binotata" * Berg-gemaskerde apalis, "Apalis personata" * Geelborstapalis, "Apalis flavida" ** Bruinstaartapalis, "Apalis (flavida) viridiceps" * Rudd's apalis , "Apalis ruddi" * Sharpe's apalis, "Apalis sharpii" * Buff-throated apalis, "Apalis rufogularis" * Kungwe apalis, "Apalis argentea" * Bamenda apalis, "Apalis bamendae" * Gosling's apalis, "Apalis Chestling-i" * Throated apalis, "Apalis porphyrolaema" ** Kabobo apalis, "Apalis (porphyrolaema) kaboboensis" * Chapins apalis of kastanjekop, "Apalis chapini" * B apalis zonder kop, "Apalis melanocephala" * Chirinda apalis, "Apalis chirindensis" * Grijze apalis, "Apalis cinerea" * Bruinkop apalis, "Apalis alticola" * Karamoja apalis, "Apalis karamojae" == Referenties ==== Verder lezen ==

Laatste update: 03-03-2016
Gebruiksfrequentie: 2
Kwaliteit:
Bron: MatteoT
Waarschuwing: bevat verborgen HTML-opmaak

Geslacht Lepus Linnaeus, 1758

De maten zijn middelgroot en groot. Lichaamslengte 44-47 cm Staartlengte 5-11 cm Het is van buitenaf duidelijk zichtbaar. De onderkant van de staart is wit. De oren zijn lang. De achterpoten zijn veel langer dan de voorpoten. De voetzolen zijn bedekt met dik haar. De gebruikelijke kleur is bruin of grijsbruin aan de bovenkant en lichter of wit aan de onderkant. In de winter wordt bij de meeste soorten een lichtere kleur waargenomen en bij sommige (witte haas, Amerikaanse haas) wordt de wintervacht puur wit. Rui tijdens het jaar twee. Sommige soorten vervellen twee keer per jaar, maar hebben geen witte winterverkleuring. Het haar is dik en zacht, soms grover, maar niet borstelig, zoals bij ruwharige of Afrikaanse hazen.
De schedel is groot, licht van structuur, met een langwerpig gezichtsgebied. Maxillaire squameuze botten met een uitgesproken reticulaire structuur. De lucht is relatief kort. De supraorbitale processen zijn kort en breed. Botachtige auditieve drums zijn groot. De banen zijn groot. Het interpariëtale bot groeit samen met aangrenzende botten. Het caudale proces van de jukbeenboog is kort. De postorbitale vernauwing is veel smaller dan de interorbitale vernauwing. Het jukbeenproces van het maxillaire bot wordt min of meer verwijd.
Chromosomen in een diploïde set 48.

Ze bewonen heel verschillende landschappen. De meesten leven in open grasvlaktes, sommige in zowel open als kunstmatige landschappen en bossen. De Amerikaanse haas komt voornamelijk voor in de altijd groene bossen van Noord-Amerika. De Kaapse haas geeft de voorkeur aan open ruimtes. Belyak bewoont voornamelijk bossen van verschillende soorten (inclusief bergbossen), meestal hun buitenwijken, in de toendra zijn er struikgewas van struiken en in de steppen, bijvoorbeeld in Kazachstan, verschillende biotopen: struikgewas van riet, berkenbossen, enz. Tolai leeft in tugai, steppen, halfwoestijnen en woestijnen en stijgt soms hoog in de bergen. De haas wordt gevonden in woestijn-steppe, steppe en bos-steppe landschappen en in de velden in de boszone. Ze zijn voornamelijk actief in de schemering en 's nachts. In de zomer voedt de witte haas zich voornamelijk met kruidachtige planten en in de winter - met bomen en struiken (voornamelijk wilgen, esp, berken), tolai - in de zomer met verschillende kruidachtige planten en in de winter met struiken. Van het vroege voorjaar tot het late najaar eet de haas grasrijke planten en in de winter hout- en struikgewassen. Er is een hoorbaar alarm met poten die de grond raken. Als een dier wordt gevangen door een roofdier, schreeuwt het luid. De kreet doet enigszins denken aan een huilend kind.

Witte haas begint te broeden in februari in de zuidelijke delen van het assortiment, in maart in de middelste zone en in april in het noorden. Het vrouwtje geeft gedurende het jaar 2-3 nesten. Er is geen derde nest in het noorden. In het zuiden wordt het derde nest binnengebracht door ongeveer een derde van de vrouwtjes. Elk nest bevat 1 tot 10, gemiddeld 3-4 jongen. De duur van de zwangerschap is ongeveer 47-55 dagen. Hazen worden met ziende ogen geboren, bedekt met wol, beginnen onmiddellijk de moeder te zogen en zijn dan in staat om onafhankelijk te bewegen. Seksuele volwassenheid vindt plaats op de leeftijd van één. Tolay geeft 3-4 nesten per jaar, in elk ras zijn er 3-6, minder vaak 8-10 hazen. Het eerste nest is in de tweede helft van februari - begin maart. Bij de haas wordt de kweekperiode verlengd van februari tot september, soms zelfs later. Gedurende een jaar zijn er tot 2 nesten in het noorden en 3 of zelfs 4 in het zuiden, 1-7 (meestal 3-4) hazen in elk. De Amerikaanse Haas broedt van maart tot september (soms in de winter). De duur van de zwangerschap is 36 dagen. Er zijn 4 nestjes per jaar. Het gemiddelde aantal pups per nest is 3,82 (Alberta). In verschillende jaren is het aantal hazen aan grote veranderingen onderhevig. Perioden met een verminderde overvloed aan witte kevers duren gewoonlijk 5 tot 7 jaar, en in het noordoosten van Siberië 9 tot 11 jaar. De stijging van het aantal wordt gekenmerkt door een snel tempo, maar een korte periode. Voor de Amerikaanse haas in Noord-Canada is het aantal met ongeveer 3400 keer toegenomen.

Hazen hebben een aanzienlijke commerciële waarde, vooral de witte haas en de haas. In sommige gebieden en in sommige jaren kunnen hazen bepaalde schade toebrengen aan de landbouw.

Pin
Send
Share
Send
Send