Vogelfamilies

Kunstenaar Charles Joshua Chaplin

Pin
Send
Share
Send
Send


Charles Chaplin. Portret door Celestin Nanteuil

Charles Joshua Chaplin (geboren op 8 juni 1825-30 januari 1891) is een Franse schilder en graficus. Hij werd geboren in Les Andelys in Frankrijk als zoon van een Engelse vader en een Franse moeder. Hoewel hij zijn hele leven in Frankrijk doorbracht, werd Chaplin pas in 1886 een staatsburger van dat land. Charles begon in 1840 schilderkunst te geven aan de School of Fine Arts onder leiding van Michel-Martin Drölling. Het hoofdthema van zijn werk zijn portretten van vrouwen en kinderen (hij schilderde vaak zijn dochter) in de traditie van de grote Engelse portretschilders van de 18e eeuw. Maar hij schilderde ook dieren en landschappen. Vanaf 1847 was Chaplin een vaste exposant op de Salons in Parijs en op de Royal Academy in Londen.
Veel van Chaplin's schilderijen worden als erotisch beschouwd. Zo werd het schilderij "Aurora", dat hij in 1859 aan de jury van de Salon presenteerde, verboden als schandalig. Graaf de Nieuwerkerke zelf, belast met de kunst onder Napoleon III, legde dit verbod op.
Chaplin was een populaire en modieuze schilder in Parijs. Tijdens de jaren 1860 was hij de favoriet van de keizer en keizerin Eugenia zelf. In zijn atelier organiseerde hij kunstlessen uitsluitend voor vrouwen. Onder zijn studenten waren de Amerikaanse kunstenares Mary Cassatt en de Engelse kunstenares Louise Jopling-Abbema.De dochter van de kunstenaar 1881


Jeune fille a la colombe


Jeune fille a la colombe


Meisje met duiven 1874


Vrouw in rozeMeisje met een vogelnest. 1860. Hermitage


Meisje met een nest. 1869


La grande soeur


Lotto-spel. 1865


Portret van een onbekende schoonheid


Venis met putti


Een elegante schoonheid


Klaar voor een gemaskerd bal


Een schoonheid met een boeket


Jonge vrouw met mand met bloemen


Een lied tot zwijgen gebracht


Twee meisjes baden


Portret van een jonge vrouw in profiel


Jong meisje tekenen


Meisje in een roze jurk met een hond

Citeer bericht door galina_sukhanova

Vond je het artikel leuk? Abonneer je op het kanaal om op de hoogte te blijven van de meest interessante materialen

Pin
Send
Share
Send
Send