Vogelfamilies

De bruinborstvliegkever Cnipodectes subbrunneus is een nieuwe soort voor de fauna van Venezuela

Pin
Send
Share
Send
Send


Nieuwe methoden missen kleptoparasitisme. Het is ook onmogelijk om de actie uit te sluiten van enkele verborgen interne redenen die bepaalde manifestaties van gedrag "blokkeren".

Kokshaisky N.V. 1990. Birds of Peru. Een inleiding op hun studie. M .: 1-303. Arnovist G. 1992. Bruine pelikaan foerageersucces gerelateerd aan leeftijd en lengte van de duik // Condor 94, 2: 521-522.

Brandt C.A. 1984. Leeftijd en jachtsucces bij de bruine pelikanen: invloeden van vaardigheid en

patchkeuze in foerageerefficiëntie // Oecologia 62, 1: 132-137. Carl R.A. 1987. Leeftijdsklasse variatie in foerageertechnieken door bruine pelikanen // Condor 89, 3: 525-533.

Coblehtz B.E. 1986. Een mogelijke reden voor leeftijdsverschil foerageersucces bij bruine pelikanen

// J. Field Ornithol. 57, 1: 63-64. Cummins R.E. 1995. Sex-bevooroordeelde gastheerselectie en succes van kleptoparasitair gedrag van de

Grote fregatvogel op de Noordwestelijke Hawaiiaanse eilanden // Condor 97, 3: 811-814. Diamond A.W. 1973. Opmerkingen over de broedbiologie en het gedrag van de Magnificent Frig-

atebird // Condor 75, 2: 200-209. Diamond A.W. 1975. Biologie en gedrag van fregatvogels Fregata spp. op het Aldabra-atol //

Ibis 117, 3: 302-323. Hilty S.L. 2002. Birds of Venezuela. Princeton Univ. Druk op.: 1-928.

Ridgely R.S., Greenfield P.J., Gill F.B. 2001. The Birds of Ecuador. Veldgids. Vol. 2.

Cornell Univ. Druk op.: 1-740. Restall R., Rodner C., Lentino M. 2006. Birds of Northern South America. Een identificatiegids. Vol. 2: platen en kaarten. Londen: 1-656.

Russian Ornithological Journal 2015, Volume 24, Express uitgave 1141: 1640-1643

De bruinborstvliegkever Cnipodectes subbrunneus is een nieuwe soort voor de fauna van Venezuela

Albert Arkadyevich Lastukhin. Ecologisch en biologisch centrum "Karash",

st. Cooperative, 4, Cheboksary, 428000, Chuvash Republic, Rusland. E-mail: [email protected] Ontvangen op 2 april 2015

Op basis van de resultaten van onze expeditie naar Venezuela in 2011 presenteren we informatie over de vondsten van vogels. De expeditie omvatte: Albert Arkadyevich Lastukhin (leider), Alexander Richardovich Laptev en Andrey Gennadievich Stepanov. Enkele algemene informatie over de methodologie, route en enkele significante resultaten zijn eerder gepubliceerd (Lastukhin, 2011, 2013, 2014, Lastukhin et al. 2011a, b, c).

De staat Amazonas ligt in het uiterste zuiden van Venezuela. Het grenst in het westen aan Colombia en in het zuiden en oosten aan Brazilië. Staat naam

komt uit de Amazone-rivier, in het stroomgebied waarvan het zich bevindt. Het administratieve centrum van de staat is de stad Puerto Ayacucho. De oppervlakte van de staat is 180145 km2, de bevolking is 146.480 mensen (vanaf 2011). De meest Indiase staat in Venezuela, Indiërs vormen 53,7% van de bevolking.

De staat Amazonas ligt in een gordel van tropisch regenwoud met een zeer dicht struikgewas van struiken, wijnstokken, boomvarens, palmen en hoog gras. Er zijn gigantische bomen die boven alle anderen uittorenen. Korstmossen en orchideeën zijn divers op de stammen. Sommige van de bergvalleien zijn vrijgemaakt voor plantages met koffie, ananas, bananen, enz. In de intermontane valleien zijn er geulen met steile kliffen en turbulente beekjes met watervallen. Je kunt je alleen langs paden door het bos bewegen; doornige wijnstokken en grassen belemmeren het doordringen tot diep in het bos.

Afb. 1. Auteur in de Orinoco-vallei, Amazonas. Bird audio monitoring site 22-25 maart 2011.

In deze bossen hebben we, dankzij de hoffelijkheid van een plaatselijk Indiaans opperhoofd en zijn sjamaangrootvader, een van de 7 Venezolaanse audiomonitoring van vogels uitgevoerd op 22-25 maart 2011 op de oostelijke oever van de Orinoco-rivier op een hoogte van 40-250. m boven zeeniveau.​Alleen in de staat Amazonas werd 477 MGB primair audiomateriaal verzameld waaruit 1212 fragmenten van vogelstemmen werden gehaald (waarvan 394 bestanden nog niet zijn geïdentificeerd).

Als resultaat van laboratoriumverwerking van de verzamelde materialen op dit punt in de staat Amazonas, werden de volgende soorten geïdentificeerd: Crypturel-lus soui, Crypturellus cinereus, Crypturellus variegatus, Ortalis motmot, Penelope jacquacu, Vanellus chilensis, Columba livia (invasieve soort ) Glaucis hirsutus, Pha-ethornis hispidus, Phaethornis superciliosus, Phaethornis rupurumii, Cam-pylopterus largipennis, Hylocharis sapphirina, Chrysuronia oenone, Tro-

gon viridis, Momotus momota, Bucco capensis, Monasa atra, Ramphastos tucanus, Picumnus exilis, Melanerpes cruentatus, Dryocopus lineatus, Campephilus melanoleucos, Falco sparverius, Herpetotheres cachinnans, Pyrastur ruficramagnirois, Ruusroaziato-amazone, Amazone Amazone , dendroplex Picus, xiphorhynchus guttatus, dendrocincla fuliginosa, dendrocolaptes certhia, cymbilaimus lineatus, Taraba grote, thamnophilus aethiops, cercomacra cinerascens, cercomacra tyrannina, myrmoborus leucophrys, myrmeciza atrothorax, myiopagis gaimardii, zimmerius gracilipes, ornithion inerme, Cyclarhis gujanensis, hylophilus muscicapinus, tolmomyias flaviventris, Ochthornis littoralis, Legatus leu-cophaius, Pitangus sulphuratus, Lipaugus vociferans, Tyranneutes stolz-manni, Pachyramphus polyotrogoplastus, Vachyramphus polychoplus -nus, Thraupis e piscopus, Thraupis palmarum, Saltator coerulescens, Sal-tator grossus, Cyanocompsa cyanoides, Euphonia chlorotica *.

Een aantal andere soorten wordt visueel opgemerkt in de directe omgeving: Coragyps atratus, Cathartes aura, Chondrohierax uncinatus, Elanoides forficatus, Micrastur mirandollei, Micrastur gilvicollis, Caracara cheri-way, Milvago chimachima, Actitis macularipes, Tringet flavamusata, Piaya cornisana Amazilia fimbriata, Hylocharis cyanus, Trogon rufus, Ptero-glossus viridis, Thamnophilus murinus, Atticora fasciata, Mimus gilvus, Coereba flaveola, Sicalis luteola.

Eind maart (het einde van de droge periode) was het broedseizoen in volle gang en veel vogels maaiden of voerden actief hun kuikens. We hebben hier niet de beperkende factoren geïdentificeerd die het natuurlijk beloop van het natuurlijk evenwicht kunnen verstoren. Al deze onvoorstelbare (naar onze maatstaven) variëteit is hier in de gebruikelijke volgorde, d.w.z. binnen broed- of overwinteringsgebieden. In een hoek van het bos werd echter één uitzondering vastgesteld.

Tijdens de opname van de stemmen van de goudkuifmelanerpes Melanerpes cruentatus en de bruine crypturellus Crypturellus soui, waarvan de opnames beschikbaar zijn op www.xeno-canto.org/233187, www.xeno-canto. org / 204089, 23 maart 2011 om 8 uur 's morgens zong een mij onbekende vogel luid naast me in vier lettergrepen "bier-bier-bier-bier". Ze zat 3 m boven de grond op een tak en zag eruit als een grote grijze vliegenvanger. Omdat de recorder was ingeschakeld, dicteerde ik onmiddellijk de beschrijving (externe tekens) voor latere bepaling. Het bleek een bruinborstvliegkever Cnipodectes subbrunneus te zijn (Sclater, 1860).

* Onze opnames van veel van deze weergaven, gelicentieerd onder Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0, zijn beschikbaar op www.xeno-canto.org

Afb. 2. Dicht struikgewas - observatieplaats op 23 maart 2011, een zingende mannetjesvliegkever Cnipodectes subbrunneus.

Afb. 3. Het gebied van de bruinhalsvliegkever Cnipodectes subbrunneus, het punt van zijn observatie in Venezuela (cirkel) en het sonogram van zijn lied.

Op dat moment stopten de waarnemingen van de bruinborstvliegkever (op dat moment had ik geen idee dat het een nieuwe soort zou blijken te zijn voor de fauna van Venezuela.). Het was nodig om de waarnemingsplaats snel te veranderen vanwege aan het feit dat de Surinaamse Amazones Amazona ochrocephala grote harde vruchten begonnen te laten vallen van de reus de boom waar ik onder stond. Ze vielen van grote hoogte en sloegen door dikke bladeren. Op dat moment realiseerde ik me waarom een ​​kurken helm nodig is in het regenwoud.

Pin
Send
Share
Send
Send