Vogelfamilies

Carpodacus verreauxii

Pin
Send
Share
Send
Send


: De rozenvinken moeten niet worden verward met roze vinken in het geslacht Leucosticte.

rozenvinken - vogels in de vinkenfamilie Fringillidae. Rassen De meeste Carpodacus genaamd "rosefinches". Zoals de namen impliceren, zijn de verschillende tinten rood de karakteristieke verenkleuren van deze groep. De gewone rosefinch wordt vaak "rosefinch" genoemd.

Rozenvinken komen overal op het noordelijk halfrond voor, maar de grootste variëteit is in Azië. De meeste soorten worden traditioneel in een groot geslacht geplaatst. Carpodacus.

Taxonomie

Vergelijking van cytochroom-mtDNA b sequentie geeft sterk aan dat het geslacht Carpodacus heeft een complete revisie nodig. Zo is de donkerborstroosvink, een soort met een heel eigen uiterlijk, ook genetisch zeer verschillend en behoort zeker tot een ander geslacht, dat zelfs in de onderfamilie Fringillinae kan voorkomen, alle andere soorten behoren tot de cardueline onderfamilie van vinken. (Carduelinae).

Er was veel rosefinch-straling. De eerste die versplinterden waren de voorouders van de Noord-Amerikaanse soort, de gewone rozevink en de scharlakenvink, die meestal in zijn eigen geslacht werden geplaatst. Deze groepen, die mogelijk verwant zijn, verschilden in het Midden-Mioceen (ongeveer 14-12 mya) van primaire rozenvinken. Elk van deze groepen zou waarschijnlijk een apart geslacht moeten vormen, in het geval van de Noord-Amerikaanse soort is dat het geval Hemorhous​Soorten bevallingen Erythrina brehm 1829 en Carpodacus Kaup1829 wordt vaak beschouwd als een gewone rosefinch, maar beide verwijzen naar de Pallas-rosefinch.

De langstaartroosvink, traditioneel ook geplaatst in het monotypische geslacht, is nauw verbonden met de gestreepte rozevink en mogelijk andere soorten, ze onderscheiden zich door ongeveer 11-10 mya en of kunnen worden geplaatst in Carpodacus of gecombineerd tot Uragus​Als de laatste zouden worden geadopteerd, zouden de meeste Aziatische soorten worden bewaard in Carpodacus of geplaatst in het geslacht Rubicilla.

"Rosefinch" door Przewalski (Urocynchramus pylzowi) was vastbesloten geen rozenvink te zijn, en inderdaad helemaal geen echte vink, maar de monotypische familie Urocynchramidae te vormen.

Een krant uit 2011 stelt op basis van DNA-bewijs dat Aziatische rozenvinken de naaste verwanten zijn van Hawaiiaanse honeycreepers.

Pin
Send
Share
Send
Send