Vogelfamilies

De taal van bloemen

Pin
Send
Share
Send
Send


Vandaag bespreken we de problemen van de meest "zachtaardige" groep onder de bonte pelargoniums - variëteiten met witgroene schakeringen. Degenen die ze in hun collectie hebben, weten wat ik je wil vertellen.

En degenen die alleen van deze schoonheid dromen, moeten van tevoren op de hoogte zijn van enkele van de moeilijkheden bij het groeien. Om later niet te vragen: waarom drogen de randen van de bladeren van pelargonium?

Eerlijk gezegd heb ik nog steeds niet geleerd hoe ik ze zelf moet kweken ... Je ziet een knappe man op de bovenste foto

Oh, hoeveel hij mijn zenuwen heeft verpest - het groeit niet, neemt geen wortel, droogt constant de bladeren ...En dus worden de bladeren van de meeste witbonte variëteiten gedroogd. Wat is er aan de hand?

Vroeg ik aan mijn oudste dochter Irina (zij is agronoom).

Het draait allemaal om fotosynthese!

Het witte deel van het blad bevat geen chlorofyl en is daarom verzwakt, gevoeliger voor externe omstandigheden. Dit is geen ziekte! De enige optie is om ideale omstandigheden te creëren. Maar dit is moeilijk ... Moeilijk, want elk ras heeft zijn eigen eisen en rapporteert daar niet over. Hij moet handelen door te typen - herschikken op verschillende plaatsen en observeren waar het prettiger voor hem is.

Dus we leven met onze bonte bladeren - we verdragen de winterdroging van de bladeren, we proberen een koelere plek te vinden voor onze favoriete variëteiten. En we bewonderen hun schoonheid meer in de zomer, in de frisse lucht.

pelargonium Vectis Embers Pelargonium Chelsea Star,

Overigens zijn rassen met geel blad ook gevoelig door minder bladgroen. Is het je niet opgevallen? Maar rassen met driekleurige schakeringen (driekleuren) zijn stabieler en pretentieloos.

Als je niet bang bent voor de moeilijkheden bij het houden van witgroene bonte pelargoniums, dan zal ik nog een informatie geven - niet alle witgroene variëteiten zijn zo wispelturig!

Helaas zien de meer resistente bonte bladeren er niet zo indrukwekkend uit. Meestal zijn dit struiken met een standaard groeitype, dat wil zeggen, vatbaar voor uitrekken. En hun bloemen zijn pretentieloos, zonder verfijning.

Mijn verzameling had:

pelargonium Caroline Schmidt pelargonium platina

Er is ook een vrij stabiele variëteit - Madame Salleron, maar deze bloeit nooit. Nooit! Maar we zijn er gek op! Altijd een ronde pluizige struik! Het is een wonder in de tuin!

pelargonium Madame Salleron

Sorry voor zoveel uitroeptekens - het is gewoon liefde.

En naast het artikel - mijn kleine video! Daar kun je trouwens absoluut witte bladeren van pelargoniums zien!

Dus wat betekenen bloemen? alfabetisch.

EN

Azalea - een symbool van vrouwelijkheid, kwetsbaarheid, zachtmoedigheid, terughoudendheid, toewijding, maar tegelijkertijd - passie en verdriet. Het is gebruikelijk om azalea te geven vóór ongewenste afscheiding. Als je de azalea presenteert, lijkt het alsof je zegt: "Ik hoop dat je op me wacht", "Zorg voor jezelf", "Ik geloof je!". Als een man deze bloem geeft, bekent hij dat jij de enige bent voor hem.

Acacia (in volle bloei) - verborgen liefde.

Monnikskap pas op, de dodelijke vijand is nabij.

Ambrozijn Uw liefde is wederzijds.

Amarilis - betekent trots, ontoegankelijkheid, mannelijkheid. Als je een man wilt laten doorschemeren dat hij niet alleen een vriend voor je is, geef hem dan amarylis

Anemoon betekent oprechtheid, rechtlijnigheid.

Viooltjes - luchtkus, plezier, amusement, "Miss you!".

Aster - een symbool van liefde, gratie, verfijning en ook - herinneringen. In China betekent aster precisie. Oude mensen geloofden dat de geur van asterbladeren, toen ze werden verbrand, de slangen verdreef. Asters werden in de graven van Franse soldaten geplaatst, wat het verdriet en de herinnering aan de slachtoffers symboliseert. Er is een mythe dat asters zijn gemaakt van kosmisch stof toen Maagd vanuit de lucht keek en huilde. de dichter Virgil geloofde dat de altaren van de goden vaak versierd waren met asters.

Astra (wit) - “Ik hou meer van jou dan jij van mij!”, “Zeg dat je nog een keer liefhebt”, “Ik kan niets anders bedenken dan jij.​

B.

Basilicum - walging, haat. Een uitstekende reden om deze bloem aan iemand te geven die je onaangenaam vindt, maar tegen wie je dit om de een of andere reden niet kunt zeggen!

Begonia - letterlijk "Pas op!", "Niet iedereen houdt van je zoals ik", "Weet: ze zijn jaloers op je!"

Boeket droogbloemen - afgewezen liefde. Als je een einde wilt maken aan iemands al te hardnekkige verkering, geef dan zo'n origineel geschenk aan de overtreder van je gemoedsrust. Zelfs als deze persoon de taal van bloemen niet kent, zal een gedroogd boeket hem aan het denken zetten: “Het lijkt erop dat ik niet erg welkom ben.​

IN

knoopkruid "Ik durf mijn gevoelens niet tegenover jou te uiten", delicatesse, gratie, eenvoud en ook vrolijkheid en loyaliteit. In de regel is het gebruikelijk om ze aan jonge meisjes te geven als teken van sympathie. Zo'n geschenk kan een aanbod van vriendschap zijn of de wens om een ​​onderbroken kennis te hervatten. De schenker van korenbloemen mag niet worden verdacht van onfatsoenlijke verlangens. Blondes bloemen.

Vicaris - "wil je met me dansen?"

Waterlelie (waterlelie) - welsprekendheid, overtuigingskracht, oprechtheid, "Je mag me nooit bedriegen", "Gevoelens woeden in mijn ziel." Een waterlelie wordt gegeven door een persoon die jou wil overtuigen dat hij jouw “helft” is. De donor vraagt ​​hem te vertrouwen en belooft zachtaardig en zorgzaam te zijn.

Winde - betekent schoonheid, "kijk naar mij", "ik zal je leven versieren." Ze worden vaak gepresenteerd door ervaren damesmannen. Maar het leven van de winde is even kortstondig als de gevoelens van de gever.

D

Gardenia - geheime liefde, "Je bent mooi!"

Gaultiria - harmonie.

Anjer - vrouwelijke liefde, charme, passie, eer en vrijheid, loyaliteit ... De betekenis van anjers in de taal van bloemen is anders: het hangt allemaal af van hun kleur. Hieronder volgt een beschrijving van wat kleur betekent.

Anjer (wit) - wens van veel geluk en succes in alles. "Mogen al je wensen uitkomen." Je wordt beschouwd als een zeer charmante, slimme en positieve persoon als je witte anjers krijgt aangeboden.

Anjer (geel) - "Ontwijk je mij?", "Ben je beledigd?", "Ik wil dat je meer oplet."

Anjer (rood) - overwinning, succes, leiderschap. Het is gebruikelijk om gerenommeerde en gerespecteerde mensen, managers, bestuurders te feliciteren met een groot boeket rode anjers. Voor liefhebbers is het beter om rode anjers in gemengde boeketten te geven.

Anjer (roze) - "Ik zal je nooit vergeten", een symbool van moeders liefde. In de Verenigde Staten is het gebruikelijk om op Moederdag roze anjers te geven. De persoon die anjers geeft, wil zijn dankbaarheid jegens u uiten en u verzekeren dat u onder alle omstandigheden op zijn hulp en steun kunt rekenen.

Anjer (één kleur) - toestemming, "JA!"

Anjer (gestreept) - weigering, "Nee!", "Ik zal niet bij je zijn!"

Dahlia - gril, inconsistentie, vluchtige hobby. De dahlia-gever zegt: "Ik vind je erg leuk, maar ik beloof niets", "Ik ben niet klaar voor een serieuze relatie", "Waarom dingen ingewikkelder maken?"

Geranium - domheid, roekeloosheid. "Je bent een heel lichtzinnig persoon", "het is tijd om te settelen."

Gerbera - geheim, glimlach, flirt, optimisme. De persoon die de gerbera's geeft, betuigt zijn medeleven met je en geeft aan dat je samen veel plezier zult beleven. Gerbera is een universeel positief geschenk: voor vrienden, geliefden, collega's ... Kies gerust deze bloemen als je je goede humeur met iemand wilt delen of een compliment wilt maken.

Hyacint - spel, nieuwsgierigheid, wijsheid, onvoorspelbaarheid, prestaties, sport. Het scala aan emoties dat met deze kleuren kan worden uitgedrukt, is vrij breed - veel hangt af van de schaduw van hyacinten. U kunt er echter zeker van zijn dat u zich niet zult vervelen met de persoon die u de hyacinten heeft gegeven. Het zal je leven stralender maken.

Hyacint (wit) - standvastigheid. "Ik ben voor altijd gefascineerd", "Schoonheid, ik zal voor je bidden!"

Hyacint (blauw) - zelfvertrouwen, kalmte, evenwicht, consistentie, integriteit. "Ik weet waarom ik je leuk vind", "Ik twijfel er niet aan dat je bij mij past."

Hyacint (geel) - jaloezie, wantrouwen.

Hyacint (rood of roze) - spel, "Ik weet wat je wilt", "Er wachten je veel aangename verrassingen", "Ons hele leven is een spel.​

Hyacint (paars) - verdriet, "Vergeet me!"

Gladiolen - "Ik ben echt oprecht", "Wees niet bang", "Geef me een pauze." Gladiolus is de bloem van gladiatoren. De gever van gladiolen is een sterke, betrouwbare persoon die geen compromissen accepteert.

Blauweregen - "Welkom!"

Gloxinia - liefde op het eerste gezicht.

Hortensia - "Onthoud mij", bescheidenheid, oprechtheid, hoop. Bovendien, kilheid, onverschilligheid, harteloosheid, harteloosheid. Veel mensen geloven dat hortensia ziekte en ongeluk kan voorkomen.

D

Delphinium - bescheidenheid, pretentieloosheid, "ik ben klaar om je schaduw te zijn", "bel me."

Roze ridderspoor - vergankelijkheid.

Zoete erwt - vertrek, "Tot ziens!", "Bedankt voor een geweldige tijd!"

F.

Jasmijn - sensualiteit, vrouwelijkheid, elegantie en aantrekkelijkheid. in India wordt jasmijn 'verliefd maanlicht' genoemd.

Eikel - het Scandinavische symbool van leven en onsterfelijkheid.

Jonclia - verlangen, sympathie, terugkeer van genegenheid, "Houd van me!"

Z

Arbutus - "Ik hou van jou!"

Guldenroede - succes.

EN

Candytuft - onverschilligheid, onverschilligheid.

Iris - "Ik waardeer je vriendschap echt", vertrouwen, wijsheid, onbevreesdheid, geloof, hoop.

NAAR

Cactus - doorzettingsvermogen, toewijding. "Ben je de eenzaamheid niet beu?", "Ik begrijp je als geen ander", "Jij en ik zijn hetzelfde."

Calla - bewondering: "Je bent geweldig." Als een man je calla-lelies geeft, zorg er dan voor dat dit een buitengewoon persoon en een echte heer is.

Camelia - bewondering, perfectie, dankbaarheid. "Je bent een onaards wezen." Een heel goed cadeau voor een man.

Camellia (wit) - bewondering, "Je bent geweldig!"

Camellia (rood) - vuur, vlam, "Jij bent de vlam in mijn hart!"

Camellia (roze) - verlangen naar iemand, "ik mis je."

Klaver - verwachting, vruchtbaarheid, huiselijkheid, "ik zou het graag willen weten."

Klaver (wit) - "Denk aan mij", "Het is onwaarschijnlijk dat u iemand zult vinden die beter is dan ik!"

Klaver (vierbladig) - een symbool van geluk. Vind je een klavertje vier, doe dan een wens en hij komt zeker uit!

Bells Iers - geluk.

Klok - standvastigheid, nederigheid, gehoorzaamheid, "Ik zal altijd bij je zijn", "Waarom martel je me met grillen?"

Coreopsis - altijd vrolijk.

Krokus - vreugde, plezier, wedergeboorte, frisheid van gevoelens. 'Je hebt me onvergetelijke momenten bezorgd.'

L.

Lavendel - bewondering, eenzaamheid, "Ik zal je nooit vergeten", "Niemand zal je vervangen."

Lavendel (wit) - vervulling van verlangens, bescherming.

Kelp - verdriet.

Linnen - een familiesymbool.

Lelie (wit) - zuiverheid, majesteit, adel, maagdelijkheid, "Het is iets goddelijks om bij jou in de buurt te zijn!"

Lily (geel) - dankbaarheid, extravagantie, helderheid, lichtzinnigheid, grilligheid, leugens, "Ik wil dat je me opmerkt", "Ik ben niet zoals de anderen."

Lily (calla) - "Schoonheid!"

Lelie (oranje) - nieuwsgierigheid, koketterie. "Je bent een mysterie voor mij", "Is je hart vrij?"

Lelie (heilig) - meisjesachtige charme.

Lily (tijger) - arrogantie, trots, overvloed, welvaart, welzijn.

Palm bladeren - Overwinning, overwinning, succes. Palmbladeren in een gemengd boeket betekenen: "Jij bent de beste, de beste in alles."

Lotus - geluk, gezondheid, lang leven, wijsheid. Het is gebruikelijk om de lotus alleen aan bekende mensen te geven als teken van verwante en vriendelijke gevoelens.

Leeuwenbek - kracht, sluwheid, bedrog, vleierij, neerbuigendheid. De gever van deze bloem gelooft dat je voor hem van nut kunt zijn, hij is op zoek naar jouw bescherming.

M.

Magnolia - adel, doorzettingsvermogen, doorzettingsvermogen, "Toch zul je bij me zijn", "Ik ben je lot."

Papaver (normaal) - verbeelding, vergetelheid, eeuwige slaap, dagdromen, jeugd, gezelligheid.

Klaproosrood) - verlangen naar plezier.

Papaver (wit) - troost.

Papaver (geel) - rijkdom, succes.

Madeliefje - onschuld, zuiverheid, trouwe liefde, "Ik ben blij als jij gelukkig bent." De persoon die de madeliefjes presenteert, verdient uw wederkerigheid.

Moeder en stiefmoeder - moederliefde en zorg, bewezen gerechtigheid. 'Maak je geen zorgen, ik zal het wel maken.'

Mimosa - gevoeligheid, verlegenheid, verlegenheid, ook banaliteit, middelmatigheid, "ik verberg mijn gevoelens", "8 maart komt eraan."

Mirte - liefde, plezier, vreugde, het is ook het Joodse embleem van de bruiloft.

Monstera - doelgerichtheid, verfijning, chic. "Je bent perfect!"

Mos - genade, moederlijke liefde.

Munt - kuisheid, vriendelijkheid, oprechtheid.

H.

Narcissus - sterke gevoelens, ridderlijkheid, formaliteit, onbeantwoorde liefde, teleurgestelde hoop, "Blijf zo mooi als je bent", "De zon schijnt altijd als ik bij je ben."

Narcissus (wit) - aandacht, aankondiging, zachtmoedigheid, nederigheid.

Narcissus (geel) - aandacht, niet-wederkerige liefde, "Jij bent de enige", "Als ik naast je ben, schijnt de zon altijd."

Oostindische kers - verovering, overwinning in de strijd. De persoon die u Oost-Indische kers heeft gegeven, is oprecht blij met uw succes. Maar hoogstwaarschijnlijk denkt hij niet aan een romantische relatie met jou.

Vergeet me niet - herinneringen, oprechte, ware liefde, standvastigheid, loyaliteit.

Goudsbloem - wreedheid, verdriet, jaloezie.

OVER

Paardebloem - geluk, glimlach, levensvreugde, toewijding, loyaliteit. De persoon die een paardenbloem geeft, is vrolijk en sociaal, een beetje frivool. Zo'n geschenk betekent voor jou: "Wees niet bedroefd", "Ik ben blij dat we nu samen zijn", "Ik wil dit moment stoppen."

Oleander - Aandacht.

Oranje bloemen - eeuwige liefde, onschuld, huwelijk.

Noot - domheid.

Maretak - "kus me", genegenheid, moeilijkheden overwinnen. Over het algemeen is dit een heilige plant van India, de magische bloem van de druïden.

Orchidee - liefde, tederheid, verfijning, intimiteit, schoonheid. Het is gebruikelijk om een ​​orchidee alleen aan dierbaren te geven. De orchidee is een Chinees symbool van de kindertijd.

P.

Varen - charme, magie, gratie, bescherming, vertrouwen. "Het leven is mooi als je bij mij bent!", "Je bent een heks." het is beter om een ​​varen te geven aan een buitengewoon, mysterieus meisje. Dit zal je helpen haar vertrouwen te winnen.

Petunia - irritatie, woede. "Je kunt me niet horen", "Ik ben niet blij met je gedrag!"

Pion - gelukkige bruiloft, opgewekt leven, "Ik heb niets meer om van te dromen."

Sneeuwklokje - hoop, tederheid, jeugd. 'Ik hou van je naïviteit.' De schenker van sneeuwklokjes wil je kwetsbaarheid en vrouwelijkheid benadrukken.

Klimop - harmonieuze liefde, genegenheid, loyaliteit, vriendschap.

Klimop (takje) - genegenheid, verlangen om te behagen.

Zonnebloem - trots, maar ook bewondering. "Je bent een wonder!", "Ik heb nog nooit iemand zoals jij ontmoet", "Ik ben er trots op dat je bij mij bent."

Sleutelbloem - "Ik kan niet zonder jou leven", "We zullen nooit scheiden", "Laten we samen leven!"

Primula (avond) - Incompatibiliteit.

R

Rose (wit) - zuiverheid en onschuld, bescheidenheid en tederheid, mysterie. "Ik zal je krijgen", "Je bent een engel."

Rose (knop) - een onschuldig hart.

Rose (knop, wit) - jeugd, onervarenheid, charme, meisjestijd, "Ik ben klaar om op je te wachten", "Ik wil je niet verliezen."

Rose (knop, rood) - zuiverheid, schoonheid, liefde, "Ik denk dat ik verliefd op je werd", "Ik ben blij dat we elkaar hebben ontmoet", "Elke dag zijn mijn gevoelens voor jou sterker en sterker"

Rose (geel) - geluk vreugde. "Jij bent mijn zon". Een bloem die de meest positieve emoties uitdrukt. Volgens de taal van bloemen hebben gele rozen niets te maken met verraad, jaloezie of scheiding (hoewel deze interpretatie van hun symbolische betekenis heel gebruikelijk is).

Rose (rood en wit samen) - eenheid, tederheid en passie. "Jij bent de hele wereld voor mij!"

Rode roos) - liefde passie. "Ik hou van je", "Ik kan niet leven zonder jou", "Je moet de mijne zijn."

Rose (crème) - elegantie, harmonie, perfectie, standvastigheid. "Ik herinner! Altijd! "," Jij en ik zijn een ideaal stel "," Je bent niet te prijzen! "

Rose (roze) - het hoogste geluk, "geloof me."

Rose (bruiloft) - gelukkige liefde, wederkerigheid, "We zijn voor altijd samen."

Rose Grand Prix - respect, vrijgevigheid, liefde, vertrouwen, "Je verdient het beste." Rose Grand Prix drukt de nobelste gevoelens uit.

Kamille - jeugd, onschuld, wantrouwen, romantiek.

VAN

Lila - schoonheid, liefde, de eerste opwinding van liefde.

Lila (wit) - eerste liefde: "Laten we van elkaar houden!"

Lila (paars) - "Hou je nog steeds van me?"

Lila (roze) - liefde en erkenning.

Lila (paars) - "Mijn hart behoort jou toe!"

T

Tulp - een symbool van pure liefde, groot geluk, glorie, trots, harmonie, een uitstekende minnaar. De bloem is het embleem van Holland.

Tulp (geel) - "Je glimlach is als zonlicht."

Tulp (rood) - liefdesverklaring, gefeliciteerd, "geloof me", "ik wens je geluk."

Tulp (bont) - "Je mooie ogen!", "Het leven is mooi!", "Ik ben trots op je!"

F.

paars - waardigheid, bescheidenheid, onschuld, geheime liefde.

Violet (blauw) - voorzichtigheid, loyaliteit, "Ik heb altijd gelijk!"

Violet (wit) - "Laten we proberen gelukkig te zijn!"

Freesia - het vertrouwen.

X

Chrysanthemum (vaak) - rust, plezier, "Je bent een geweldige vriend".

Chrysanthemum (rood) - liefde, "Ik hou van!"

Chrysanthemum (wit) - waar.

Chrysanthemum (geel) - kwetsbare liefde.

C

Cyclamen - berusting, "Tot ziens!"

Zinnia (rood) - langdurige genegenheid.

Zinnia (gemengd) - "Ik denk aan een afwezige vriend."

Zinnia (scharlaken) - standvastigheid.

Zinnia (wit) - vriendelijkheid, vrijgevigheid.

Zinnia (geel) - "Ik herinner me je elke dag!"

We hopen dat je uit dit artikel nu hebt geleerd wat je favoriete bloemen betekenen!

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in

De prachtige voorjaarsvakantie op 8 maart staat voor de deur. Op deze dag zullen mannen vrouwen feliciteren, hen geschenken geven. Natuurlijk moeten vrouwen niet alleen op feestdagen worden gewaardeerd en verzorgd, maar aangezien 8 maart wordt beschouwd als een internationale vrouwendag, moet een lange traditie in acht worden genomen. Nou, waar een vakantie is, moeten er bloemen zijn, waar kunnen we zonder hen heen!

8 maart is een bijzondere feestdag. Ook al is de winter nog steeds erg terughoudend om zijn posities op te geven, zelfs als het vroeg koud en donker genoeg is, kun je nog steeds de nadering van de lente voelen. En op deze dag feliciteren mannen vrouwen, vertellen ze warme liefdeswoorden en geven ze geschenken.

De laatste wintermaand is alweer voorbij. En hoewel het nog steeds koud is en veel sneeuw, komt de lente gestaag dichterbij. Op de drempel van de stralende voorjaarsvakantie op 8 maart, wanneer mannen vrouwen feliciteren. En natuurlijk moet je op deze dag je moeder feliciteren, vriendelijke woorden tegen haar zeggen en haar een cadeau geven!

Hoed of hoef ...

Er zijn ongeveer 20 soorten in het geslacht hoefblad, verspreid over het noordelijk halfrond. Velen van hen zijn eetbaar en dienen als grondstof voor de productie van medicijnen. Japans hoefblad wordt zelfs gekweekt als een zeer populair landbouwgewas.

De wetenschappelijke generieke naam Petasites is ontleend aan het werk van de oude Griekse wetenschapper Dioscorides (zijn verhandeling "Over geneeskrachtige stoffen" is tot ons overgeleverd) en komt van het woord "petas" - een hoed met een brede rand. Wat betreft de Russische naam "hoefblad", deze kwam blijkbaar voort uit het feit dat de vorm van het blad lijkt op de voetafdruk van de hoef van een koe.

Er zijn andere nogal grappige volksnamen voor dit kruid: "koningsgras", "podbeel" en zelfs "moeder" (blijkbaar vanwege de gelijkenis met moeder-en-stiefmoeder). Andere namen voor hoefblad zijn te danken aan de onbetwistbare genezende eigenschappen: 'kamchug' (zoals ze de abcessen en tumoren noemden die hij behandelde), 'koninklijke wortel' en 'pestgras' (men geloofde dat zelfs de pest kon worden genezen met hoefblad bouillon).

Trouwens, in de beroemde roman van R. Tolkien "The Lord of the Rings" (of liever, in het negende hoofdstuk van het boek "The Commonwealth of the Ring") is er zo'n personage als de roodharige herbergier Barliman Butterbar. Butterbur is dus niets meer dan de Engelse naam voor hoefblad ("olieachtige wiet"). Dus deze plant werd genoemd omdat boter werd opgeslagen in kelders, gewikkeld in een breed vel groot hoefblad.

Heerlijk medicijn

Er zou een heel boek kunnen worden geschreven over de gunstige eigenschappen van het "koningsgras". Het volstaat te zeggen dat deze plant al sinds de oudheid beroemd is om zijn unieke eigenschappen: zweetdrijvend, krampstillend, hypotensief, ontstekingsremmend, pijnstillend en zelfs antihelminthisch. Als u echter besluit om alleen hoefblad te gebruiken voor behandeling of eten, moet u eerst precies bepalen welke soort in uw omgeving groeit, aangezien alle leden van het geslacht Petasites een verschillende chemische samenstelling hebben. Je moet niet deelnemen aan culinaire of genezende experimenten zonder een arts te raadplegen, aangezien alle hoefblad zogenaamde pyrrolizidine-alkaloïden bevat, die een zieke lever nadelig kunnen beïnvloeden.

Doodt het onkruid

Nu is het belangrijkste: waarom classificeren we deze uitstekende (in alle opzichten) plant als een wiet? Butterbur groeit actief vanwege de alomtegenwoordige kruipende wortelstokken. Hij kan jaren zitten, zelfs in dichte klei, en hij is niet bang voor vorst of hitte.

In een arm en droog land zal hij zich schuchter en terughoudend gedragen, maar zodra er ergens in de buurt losse en vruchtbare grond verschijnt, zal een van de ondergrondse scheuten daar onmiddellijk doordringen om met een ongekend tempo te beginnen te groeien. Het zal niet zo gemakkelijk zijn om de wortelstokken later te kappen en uit te graven, omdat het voldoende is om onopgemerkt in de grond te blijven door een klein stukje met meerdere knoppen, omdat het volgende jaar nieuwe jonge bladeren op dezelfde plek naar buiten kruipen.

Op vruchtbare grond kan het hoefblad in korte tijd vrij grote gebieden bedekken en alles onderdrukken dat daar eerder groeide.

Exotische paraplu

Sommige tuinders planten hoefblad buiten hun gebied, aan de kant waar hoge, met gras begroeide vegetatie naar toe stijgt. In het voorjaar verhoogt dicht dood hout het brandgevaar sterk, vooral als degenen die graag een val willen regelen in de buurt wonen (vaak worden hierdoor niet alleen individuele huizen, maar ook hele dorpen afgebrand). Butterbur onderdrukt granen en andere kruiden, dus de kale grond eronder is een betrouwbare verdediging tegen kruipende vuurtongen.

Deze plant werd gewaardeerd door landschapsontwerpers, omdat de snelgroeiende gigantische "klisjes" exotisch struikgewas creëren. Vooral indrukwekkend zien "bossen" van "spreidende parasols" langs de oevers van rivieren en vijvers, in de lichte halfschaduw van spreidende bomen.

De beste recepten

In het Japanse hoefblad (in het land van de rijzende zon wordt het "fuki" genoemd) worden malse, nog niet bloeiende bloeiwijzen gebakken in beslag het meest gewaardeerd. En in de Kaukasus zijn bladstelen van jonge bladeren van hybride hoefblad in gezouten of gepekelde vorm populair.

Vis gebakken in bladeren

Vissers uit het Verre Oosten nemen middelgrote zalm en wikkelen ze in hoefbladblaadjes, gebonden met een dunne reep bast (kan worden vervangen door wilgenschors), gebakken tot ze gaar zijn, begraven in hete kolen. Butterbur geeft de gekookte vispulp een bijzondere delicate smaak. In plaats van zalm zijn snoekbaars of jonge meervallen geschikt.

Gezouten bladstelen

Jonge bladstengels worden in stukjes gesneden en net als komkommers gezouten. Voor het koken worden de stengels geweekt, licht gekookt en wordt de bovenste schil verwijderd (als deze verhard is). Gezouten bladstelen slaan calcium en veel vitamines op. Het is goed om kruiden aan de pot toe te voegen: jeneverbessen, bessenbladeren of mierikswortel. Dergelijke preparaten zijn populair in Sakhalin, waar tomaten en komkommers slecht groeien.

Heet bijgerecht

In Japan worden jonge "fuki" bladstengels gestoofd met peper, knoflook en sojasaus, geserveerd met rijst in combinatie met vleesgerechten.

Regardez d'autres dictionnaires:

bonte houten pottenbakker - raibasis žiedžius statusas T sritis zoologija | vardynas atitikmenys: veel. Thripadectes flammulatus angl. gevlamde boomjager vok. Streifenbaumspäher, m rus. bonte houten pottenbakker, m pranc. anabate flammé, m ryšiai: platesnis terminas - …… Paukščių pavadinimų žodynas

Streifenbaumspäher - raibasis žiedžius statusas T sritis zoologija | vardynas atitikmenys: veel. Thripadectes flammulatus angl. gevlamde boomjager vok. Streifenbaumspäher, m rus. bonte houten pottenbakker, m pranc. anabate flammé, m ryšiai: platesnis terminas - …… Paukščių pavadinimų žodynas

Thripadectes flammulatus - raibasis žiedžius statusas T sritis zoologija | vardynas atitikmenys: veel. Thripadectes flammulatus angl. gevlamde boomjager vok. Streifenbaumspäher, m rus. bonte houten pottenbakker, m pranc. anabate flammé, m ryšiai: platesnis terminas - …… Paukščių pavadinimų žodynas

anabate flammé - raibasis žiedžius statusas T sritis zoologija | vardynas atitikmenys: veel. Thripadectes flammulatus angl. gevlamde boomjager vok. Streifenbaumspäher, m rus. bonte houten pottenbakker, m pranc. anabate flammé, m ryšiai: platesnis terminas - …… Paukščių pavadinimų žodynas

brandende boomjager - raibasis žiedžius statusas T sritis zoologija | vardynas atitikmenys: veel. Thripadectes flammulatus angl. gevlamde boomjager vok. Streifenbaumspäher, m rus. bonte houten pottenbakker, m pranc. anabate flammé, m ryšiai: platesnis terminas - …… Paukščių pavadinimų žodynas

raibasis žiedžius - statusas T sritis zoologija | vardynas atitikmenys: veel. Thripadectes flammulatus angl. gevlamde boomjager vok. Streifenbaumspäher, m rus. bonte houten pottenbakker, m pranc. anabate flammé, m ryšiai: platesnis terminas - žiedžiai ... Paukščių pavadinimų žodynas

Pin
Send
Share
Send
Send