Vogelfamilies

Roodwangige echte bulbul, wat voor soort vogel?

Pin
Send
Share
Send
Send


Blauwoorbarbart, megalaima australis, Blauwoorbarbet

Gestreepte barbart, megalaima lineata, Lineated barbet

Netvormige groene specht, picus vittatus, geregen specht

Grote Müller-specht, mulleripicus pulverulentus harterti, Grote Slaty-specht. De grootste levende spechtensoort. Meestal (zoals in dit geval) waargenomen in een groep bestaande uit een ouderpaar en meerdere nakomelingen uit het vorige broedseizoen. Wederzijdse verkering is heel kenmerkend: het hoofd schommelen en de richting van de vleugels. Zeer opzichtige specht

Indo-Maleise specht, dinopium javanense, gewone vlamrug

Spotted Sultan Woodpecker, Chrysocolaptes guttacristatus, Greater Flameback

Bruine broadbill, corydon sumatranus laoensis, Dusky broadbill

Roodbuikige neushoornbek, cymbirhynchus macrorhynchos malaccensis, zwart-rode breedbek. De meest voorkomende en iconische robebeak.

Javaanse Rollbeak, eurylaimus javanicus harterti, Banded Broadbill. De hardste buzzbeak in het park. Een paar keer ontmoet. Ik wachtte eens op een ijsvogel met blauwe oren, en deze vloog naar binnen.

Blauw-lumbale pitta, hydrornis soror-soror, Blauwstuit Pitta. Hoe vaak heb ik geprobeerd om de pitt te zien, maar ze hebben nooit voor mij gewerkt. En toen kwam de droom uit!

Citaat
ekopa schrijft:
In Cattienne komt het vrij veel voor, maar zoals alle korhoen is het erg voorzichtig
Alexey, heb je de patrijzen en fazanten zelf gevonden of hebben de gidsen je geholpen? Dezelfde vraag over nachtzwaluwen.

Klauwierlarven, Coracina polioptera, Indochinese Cuckooshrike

Swinhoe's grub, pericrocotus cantonensis, Swinhoe's minivet

Chinese wielewaal, oriolus chinensis, zwartnekkige wielewaal

Wielewaal met zwarte kap, Oriolus xanthornus xanthornus, Wielewaal met zwarte kap

Grijze artam, artamus fuscus, Ashy Woodswallow

Boomlarven met bruine staart, tephrodornis virgatus mekongensis, grote bosklauwier

Paradise Flycatcher, terpsiphone paradisi, Asian Paradise Flycatcher

Monarch met zwarte kop, hypothymis azurea styani, monarch met zwarte navel

Grootsnavelkraai, corvus macrorhynchos, Jungle Crow

Grijze drongo, dicrurus leucophaeus, Ashy Drongo

Paradise Drongo, dicrurus paradiseus, Greater Racket-tailed Drongo

Liervogel drongo, dicrurus hottentottus hottentottus, Haarkuif Drongo

Black Racket-tailed Forest Ekster, Crypsirina temia, Racket-tailed Treepie. Een veel voorkomende, maar weinig bestudeerde vogel uit de kraaiachtigen

Yora met lange snavel, aegithina lafresnayei xanthotis, Grote Iora. Het is verbazingwekkend hoe weinig gewone Aziatische vogels in het algemeen zijn bestudeerd.

Siberische Klauwier, Lanius cristatus, Bruine Klauwier

Birmese klauwier, lanius collurioides nigrcapillus, Birmese klauwier

Blauw-occipitale sunbird, hypogramma hypogrammicum mariae, Purple-naped sunbird. Alleen het mannetje heeft een blauwe nek. Op de foto is er een mannetje, hoewel de achterkant van het hoofd niet zichtbaar is. Het wordt meestal bewaard in de onderste en middelste laag van het bos.

Geelbuikzonnevogel, сinnyris jugularis flamaxillaris, Olijfrugzonnevogel. Wijdverspreide zonnebloem van Zuid-China tot Noordoost-Australië. Komt veel voor in secundaire mangrovebossen, wordt vaak in de buurt van mensen aangetroffen. Er worden maximaal 21 ondersoorten onderscheiden, gegroepeerd in verschillende groepen. In het zuiden van Indochina wordt flamaxillaris gevonden, dat deel uitmaakt van de Ornate Sunbird-groep (c. J. Ornatus, en 6 anderen). Mannetjes hebben een paarse vlek op het voorhoofd die niet in andere groepen voorkomt. Flamaxillaris heeft ook een rode en zwarte streep onder het blauwe slabbetje. Hier op de foto is helaas een vrouwtje

Karmijnwangzonnevogel met korte staart, Chalcoparia singalensis koratensis, robijnwangzonnevogel. Deze sunbird daarentegen vliegt voornamelijk op de toppen.

Geelbuikbloemkever, dicaeum chrysorrheum chrysochlore, Geelbuikbloempje. Ik zag deze bloemkever, een blaadje en verschillende bulbuli op een vruchtdragende struik. Als je er een vindt, moet je zeker wat tijd met hem doorbrengen!

Blauwvleugelblad, chloropsis cochinchinensis cochinchinensis, Blauwvleugelbladvogel

Blauwe Irena, Irena puella puella, Aziatische Fairy-bluebird. Elke keer dat je een verlaten nationaal park bezoekt, is er een verlangen om zo ver mogelijk van de ingang diep te gaan op zoek naar zeldzame en ongewone vogels. De ervaring leert dat je veel meer ziet bij de entree, rond de kantoorgebouwen. Er zijn bloeiende en vruchtdragende bomen, een mozaïekbiotoop die een verscheidenheid aan soorten aantrekt, en onverschrokken vogels. Dit park is geen uitzondering. In een klein gebied bij de ingang zag en fotografeerde ik een massa vogels, waaronder deze klassieke irene.

Houten Kwikstaart, Dendronanthus indicus, Boskwikstaart

Goudkuifmyna, ampeliceps coronatus, Goudkuifmyna

Bulbul familie

Bulbul zijn kleine en middelgrote vogels die in subtropische en subequatoriale gebieden leven. Hun verenkleed wordt gedomineerd door verschillende kleuren, van bruin tot olijfgroen. Veel vertegenwoordigers van deze familie hebben plukjes op hun hoofd en lichte draadachtige veren fladderen op de achterkant van hun hoofd.

Bulbul of kortteenlijster is een familie van vogels die 15-21 geslachten bevat. Dit zijn kleine vogels die aan bomen en struiken leven, variërend in grootte van een mus tot een spruw, 13 tot 29 cm. De staart is lang, de snavel van bijna alle soorten is iets langwerpig en aan het uiteinde lichtjes gehaakt. Vrouwtjes zijn iets kleiner dan mannetjes.

Externe tekenen van een bulbul met rode wangen

De roodwangige echte bulbul is een kleine vogel, ongeveer 20 cm lang en 25-42 gram zwaar.

Het bovenste deel van het lichaam is bedekt met bruine veren en de onderste is witachtig verenkleed, op de borst is er een donkere ring, open op schouderhoogte. Een dunne, zwarte kuif stijgt op het hoofd en een langwerpige rode vlek bevindt zich achter het oog. De bovenzijde van het hoofd is donker, de keel en wangen zijn wit, de buik is lichtbruin.

Roodwangige echte bulbul (Pycnonotus jocosus).

De vleugels zijn bruinachtig grijs. De bruingrijze staart van deze vogel is lang, bruin van kleur met witte uiteinden van veren, de onderstaart is helderrood. De snavel is middelgroot, recht en scherp. De poten zijn donkergrijs geverfd.

Drie vingers zijn naar voren gericht, één naar achteren, ze eindigen in scherpe klauwen. De kleur van het verenkleed van mannetjes en vrouwtjes is hetzelfde, alleen jonge vogels zien er zwakker uit.

De bulbul met rode wangen uitspreiden

De roodwangbuulbuul komt veel voor in Zuid-Azië. Het leefgebied van de soort beslaat tropisch Azië en strekt zich uit van India tot Zuidoost-Azië en China. De roodwangbuulbuul leeft in Nepal, India, en werd ook door mensen geïntroduceerd in New South Wales in Australië, Mauritius, Florida en Noord-Amerika.

Er is geen seksueel dimorfisme in de bulbul met rode wangen; mannetjes en vrouwtjes zijn hetzelfde gekleurd.

Habitats van roodwangbuulbuul

De roodwangbuulbuul leeft in gebieden met een warm klimaat. Ze vestigen zich graag in tuinen of in de buurt van fruitplantages. Sommige populaties komen voor in open gebieden, terwijl andere de voorkeur geven aan dichte bossen. Een bulbul met rode wangen is niet ongewoon in tuinen, zelfs in tuinen die zich binnen de grenzen van grote en lawaaierige steden bevinden. Vogels houden in paren of enkele koppels, en elk paar houdt zich het hele jaar door aan een constant territorium. Bulbuls leven in open bossen, bewoonde landbouwgronden, vochtige oerwouden.

Eerder werd dit type vogel alleen in Azië en China verspreid, maar door mensen geïntroduceerd in Australië, Mauritius en Florida.

De levensstijl van een echte roodwangbuulbuul

Bulbuls met rode wangen zijn gezellige en rusteloze vogels die een zittende levensstijl leiden. Alleen soorten die in de noordelijke regio's leven, maken seizoensmigraties, kuikens worden in het noorden uitgebroed en vliegen weg naar de winter naar plaatsen met een warmer klimaat.

Voor de nacht zitten zwermen bulbul op de takken van hoge bomen, en bij zonsopgang verlaten ze de plaats van hun verblijf en brengen het grootste deel van de dag door op zoek naar voedsel, en niet te vergeten elkaar met duidelijke stemmen te roepen. Als groep onderzoeken ze zorgvuldig elk takje aan de boom, op zoek naar een sappige bes of zoete bloemknop. Buiten het broedseizoen, wanneer bulbuls in paren leven in angstvallig beschermde gebieden, in de buurt van fruitbomen, verzamelen ze zich in vrij grote groepen van wel 50 vogels. De vlucht van de roodwangige bulbul lijkt op de vlucht van spechten.

Tijdens het voeren vormen de vogels koppels van 3-5 individuen, die continu geluiden maken.

De roodwangbuulbuul voeren

Bulbuls met rode wangen geven de voorkeur aan palmvruchten, laurierplanten en papaja's en plukken overrijpe vruchten die op de grond zijn gevallen. Vogels pikken bessen, die zich comfortabel aan een tak vastklampen.

Bulbuls met rode wangen eten delen van bloemen, nectar, spinnen en insecten, zelfs mieren.

Niet alle bulbuls voeden zich met bomen: sommige soorten plukken fruit, bessen en insecten het liefst direct op de grond. De bruine bulbul, die in Afrika leeft, voedt zich voornamelijk met kevers.

Reproductie van roodwangige echte bulbul

Het broedseizoen voor roodwangbuulbuul duurt van januari tot augustus. Bulbul-mannetjes brengen concurrenten op de hoogte van het bezette gebied door hun korte tsjilpende liedjes te zingen, bestaande uit ondergelopen trillers. Op deze manier lokken ze het vrouwtje en nodigen ze uit tot de bouw van het nest in het gekozen gebied. Op dit moment gedraagt ​​het mannetje zich agressief en verdrijft het concurrenten uit het broedgebied, waarvan de oppervlakte varieert van 4000 tot 8000 m2.

Vrouwtjes bouwen nesten in de struiken. In koppeling, in de regel van 2 tot 3 eieren.

Een buulbuul verbergt zijn nest tussen struiken, onder rieten daken, in nissen van gebouwen. Vogels bouwen een hol nest van zachte grassprietjes, worteltjes en ander plantmateriaal. Grasgeweven wanden laten regenwater weglopen zonder zich op te hopen in de bak. Het vrouwtje legt 2-4 lichtroze eieren bedekt met bruine stippen. Beide ouders nemen deel aan de fokkerij en broeden om de beurt het legsel 11-12 dagen uit.

Bulbulkuikens worden naakt en blind geboren, maar ze groeien erg snel en openen hun ogen na 3 dagen. Volwassen vogels voeden ze met zachte insecten en dikke rupsen. Na twee weken verlaten de kuikens het nest en voeden ze zichzelf met bessen en fruit, maar weigeren ouderlijke offers niet. Op de leeftijd van 3 weken nemen jonge vogels de vleugels. In één seizoen kan een volwassen bulbulpaar twee of drie broedsels voeden.

De stem van een echte bulbul met rode wangen is als een vrolijk gefluit van een man.

Bulbuls in gevangenschap houden

Bulbul werd lange tijd in gevangenschap gehouden en niet alleen als zangvogels. Mannetjes van sommige soorten zingen prachtig, maar een vogelliefhebber beschreef het lied van de roodwangbuulbuul als de meest onaantrekkelijke van alle vogeltrillers. Onbedwingbare vechtlust verschijnt bij mannelijke bulbuls tijdens de paartijd; deze functie werd in het verleden door mensen gebruikt, waarbij gevechten van deze oorlogszuchtige vogels werden georganiseerd in de vorm van hanengevechten.

Naturalist Brehm vermeldt dat in Ceylon en India de lokale bevolking samenkomt voor mannelijke bulbul-toernooien, waarvoor de kuikens gewend zijn aan een sterke draadlijn die aan de poot van de vogel is vastgemaakt. Tijdens het gevecht worden vooral boze mannetjes aan het touwtje weggetrokken, omdat ze elkaar kunnen doden.

Als u een fout vindt, selecteer dan een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Geelwangbuulbuul / Pycnonotus flavescens

Welkom, een gast​Log in of registreer alstublieft.
Geen activeringsmail ontvangen?

  • ENKELE VOGELS "
  • Exotische vogels "
  • Exoten uit Zuidoost-Azië en Afrika "
  • Goudborstbuulbuul (Pycnonotus tympanistrigus)

Pin
Send
Share
Send
Send