Vogelfamilies

Crested Pekin Duck - Feiten | Profiel | Kenmerken

Pin
Send
Share
Send
Send


De Pekin of White Pekin, of Crested Pekin Duck is een Amerikaans ras van huiseenden, voornamelijk gefokt voor vlees. Crested Pekin is afkomstig van vogels die in de negentiende eeuw vanuit China naar de VS zijn geleverd en wordt nu in veel delen van de wereld gefokt.

Crested Pekin Duck: profiel

Crested Pekin Duck is meestal algemeen bekend als de Amerikaanse Pekin om hem te onderscheiden van de Duitse Pekin, een duidelijk en apart ras dat is afgeleid van de identieke Chinese taalinventaris, maar met een totaal andere fokkerij.

Veel van die ganzen zijn in de late negentiende en vroege twintigste eeuw gefokt op Lengthy Island, New York, waaraan het ras de titel 'Lengthy Island Duck' ontleende. [9]: 156
Vanwege het aangename karakter hebben steeds meer individuen plezier met dit ras als huisdier. Hun gemeenschappelijk. De gemiddelde levensduur van Crested Pekin Duck, indien niet gebruikt voor vleesproductie, is ongeveer 9 tot 12 jaar. Algemeen wordt aangenomen dat Donald Duck is gemodelleerd naar een Pekingeend.

Historisch verleden van Crested Pekin Duck

De wilde eend werd zo'n 3000 jaar geleden in China gedomesticeerd, en vermoedelijk veel eerder. Het aandrijven van ganzen wordt gedocumenteerd vanaf de tiende eeuw, onder de 5 dynastieën.

De Chinese taal is een subtiele fokkers van eenden; onder een aantal rassen die ze creëerden, was er een genaamd shi-chin-ya-tze, die ruwweg wordt geïnterpreteerd als "tien pond eend", waarvan de Amerikaanse Pekin is afgeleid.
In 1872 laadde James E. Palmer uit Stonington, Connecticut, vijftien witte ganzen van deze soort als vracht naar een zakenman genaamd McGrath in de VS.

De Crested Pekin Duck is geladen in Shanghai, maar is uitgebroed in Peking (nu bekend als Beijing).

Negen van de - zes kippen en drie draken - overleefden de reis, die 124 dagen duurde en op 13 maart 1873 New York City bereikte.

5 van de overlevende vogels zijn naar McGrath gestuurd, maar zijn eerder opgegeten dan dat ze hem bereikten.

Palmer's 4 vogels veranderden de inspiratie-inventaris van de Amerikaanse Pekin; tegen juli 1873 hadden zijn drie kippen meer dan 300 eieren gelegd.

Het is onwettig voor persoonlijke wilde ganzen zonder toestemming en het is onwettig om thuisganzen op openbaar land te lanceren.

In sommige gebieden wordt er nagedacht over verlating en kan dit leiden tot uitgaven voor wreedheid. Het is ook een doodstraf, omdat ganzen die door mensen worden grootgebracht niet voor zichzelf kunnen zorgen in het wild.

Crested Pekin Duck-eigenschappen

De Amerikaanse Pekin is gigantisch en stevig gebouwd. De lichaamsbouw is rechthoekig gezien vanaf het facet en wordt op ongeveer 40 ° ten opzichte van de horizontaal gehouden; de staartinitiatieven boven de weg van de weer.

De borst is gemakkelijk en breed en heeft geen uitgesproken kiel. De top is gigantisch en rond, en de hals is dik.

Het verenkleed is roomwit, de poten en tenen zijn geelachtig oranje. De snavel is geel, [16]: 193 vrij kort, en vrijwel recht

Crested Pekin Duck-stem

Kuifpekineend is bijna net zo luidruchtig als verschillende wilde eend-afgeleide eenden soorten. Alle discussies over welke van een wilde eend afkomstige eendensoorten "stil" of "luidruchtig" zijn, zijn zinloos. Alle wilde eend afgeleide ganzen kwakzalvers, vergelijkbaar met alle haan mannetjes kraaien.

Geslacht

De beste techniek om te informeren of je Crested Pekin Duck een mannetje of een vrouw is, is door zijn kwakzalver. Dames toeteren luid en jongens hebben een stillere kwakzalver.

Mannetjeseenden hebben zelfs een woerdveer, dat is een gekrulde veer op de staartafwerking.
Child Crested Pekin Duck is praktisch ondenkbaar voor geslachtsgemeenschap eerder dan acht weken oud.

Er is een techniek die bekend staat als het ontluchten van geslachtsgemeenschap en die gedurende de eerste 24 uur kan worden voltooid, maar deze wordt meestal verkeerd begrepen en kan een kindeend beschadigen of doden als deze niet correct wordt uitgevoerd.
De beste techniek om te informeren of uw Pekin-eend een mannetje of een vrouw is, is door zijn kwakzalver.

Vrouwtjes toeteren luid en jongens hebben een stillere kwakzalver. Mannetjeskuif Pekineend heeft zelfs een woerdveer, dat is een gekrulde veer aan de rand van de staart.

Dit alleen zijn echter niet voldoende gegevens voor een juiste geslachtsbepaling. Bekijk de video hieronder voor een meer diepgaande rationalisatie.

Crested Pekin Duck Health

Alle levende pluimvee kan salmonella-micro-organismen dragen, zelfs als ze de indruk wekken gezond en duidelijk te zijn, waarschuwden gezondheidsfunctionarissen. Individuen kunnen besmet raken door in contact te komen met uitwerpselen.

Er zijn echter maatregelen die u mogelijk kunt nemen om ziektes te voorkomen: kus geen kippen en ganzen en draag ze niet bij het gezicht.

Verspreiding en habitat

Crested Pekin Duck is een soort van grote rassen, wit-bevederde, dabbling eend die in het verleden meer dan 2000 jaar werd gedomesticeerd.

Hoewel de plaatsing van hun oorsprong meestal wordt betwist, zijn de meesten het erover eens dat het naar alle waarschijnlijkheid ergens in Zuidoost-Azië was.

Door selectief fokken produceren deze vogels grotere eieren en extra vlees dan de meeste verschillende ganzen en hebben ze een zichtbare uitstraling die de aandacht trekt.

In de loop van de tijd heeft Crested Pekin Duck zich ontwikkeld tot een van de cruciale wijdverspreide productieganzen op aarde.

Crested Pekin Duck kan in een vijver leven. Voordat u echter een aantal ganzen of ganzen in uw tuinvijver lanceert, vindt u hieronder enkele zaken om over na te denken:

Een watermassa kan alleen zo veel van onze lichamen in stand houden! Te veel watervogels op een vijver kunnen het ecosysteem van de vijver beschadigen, waardoor ongezonde leefomstandigheden ontstaan.

Crested Pekin Duck Gebruik

De Crested Pekin Duck wordt vrijwel uitsluitend voor vlees grootgebracht. In de VS is meer dan de helft van alle ganzen die voor de slacht worden grootgebracht van dit ras.

Alleen al in de VS liggen de cijfers in de tienduizenden.

De kuifpekineend is groot van omlijsting, winterhard en snelgroeiend - ze kunnen in zeven weken een lichaamsgewicht bereiken van meer dan 3,5 kg (7,7 lb).

Ze hebben een te hoge voederconversie, zijn kalm en vruchtbaar en hun eieren hebben een buitensporige uitkomstpercentage.

Door de witte veren is het karkas na het plukken gemakkelijk te schrobben.

De meeste kuifpekineenden hebben gigantische en witte met oranje snavels. Deze stevige, aangename vogels zijn speciaal gefokt voor de productie van vlees en eieren en zijn tegenwoordig vrijwel synoniem met de uitdrukking eend.

Ze zijn kalm en een beetje schichtig, maar ze zijn geweldige huisdieren als gevolg van hun kenmerkende persoonlijkheid en totale stevigheid.

Het verhogen van Pekins is eenvoudiger dan het verhogen van de meeste verschillende soorten huiseenden vanwege hun stevige immuunprogramma's en het talent om te overleven in extreme omstandigheden.

Er zijn talloze zakelijke soorten ontwikkeld, samen met soorten die alleen als lagen zijn opgeslagen.

Vanaf het moment dat de Crested Pekin Duck de VS bereikte, was het selectief fokken van vleesvogels voornamelijk gericht op dimensie, energie en de prijs van vooruitgang.

Meer recent is er een poging gedaan om het aandeel vetten in het karkas terug te schroeven, zelfs wanneer de voortgangsvergoeding en de voederconversie nog verder worden verlaagd.
Pekinganzen kunnen 150 witte eieren per jaar leggen. Ze lijken geen goede sitters te zijn, en het kan nodig zijn dat eieren kunstmatig worden uitgebroed.

De Amerikaanse Pekin wordt meestal opgeslagen voor fantasie en tentoonstellingen. De aanwezige vogels zijn soms groter dan de bedrijfsvoorraad van de productie.

Crested Pekin Duck Dieet

Ganzen zijn aaseters en ze eten absoluut alles wat in hun mond past. Pekins houden zich bezig met Crested Pekin Duck, wat suggereert dat ze hun maaltijden redelijkerwijs van het land en de waterbodem halen dan door onder water te duiken.

Om het maximale uit dit gevederde wezen te halen, is het essentieel om het te helpen gezond te eten.

Hoewel ganzen niet te veel eten, zullen ze ongezonde junk-maaltijden verslinden. Dus, wat eten ganzen?

Wild dieet

In het wild eten ganzen, afhankelijk van de tijd van het jaar en de locatie, allerlei soorten problemen. Zoveel zelfs dat een record gewoon te lang zou duren.

Ter vervanging vindt u hieronder een aantal willekeurige, gezondere gadgets die u zullen helpen een idee te krijgen van hoe breed het typische voedselplan van een wilde eend kan zijn.

In het wild eet Crested Pekin Duck veel waterorganismen zoals vissen, kikkers en algen. Bovendien zoeken ze naar noten, bessen en zaden.

Wormen, krekels, vliegen en muggen staan ​​ook op het menu.

Het thuisdieet

Een huiseend kan vaak vrij rondlopen op een boerderij en de meeste maaltijden zelf ontdekken.

Dat gezegd hebbende, moet een gezond voedingsplan voor eenden niettemin worden aangevuld met conventioneel pluimveevoeder.

Voer voor pluimvee is vaak goedkoop en verkrijgbaar bij elke dieren- of diervoederhandel.

Om erachter te komen wat voor soort voer u wilt, moet u bepalen wat de functie van uw eend is.

Voor goede eieren

Als je gezonde eieren nodig hebt, wil de vrouwelijke Crested Pekin Duck een "leghennenvoer". Leghennenvoer is rijk aan calcium en de voedingsvitamine pluimvee wil prachtige eieren leveren.

Mannen willen echter een gezond, eiwitrijk voedingsplan met intermitterende calciumsupplementen om ervoor te zorgen dat ze vruchtbare eieren krijgen.

Voor huisdierganzen

Huisdieren zijn een beetje totaal anders. Vrij rondlopende eenden zijn leuk in het ontdekken van maaltijden, dus het aanvullen van maaltijden met hanenkrab of maïs is vaak voldoende. Pas toch op met maïs.

Als er te veel wordt geconsumeerd, kunnen ganzen zich tot mollig ontwikkelen. Maïs en eiwit zijn hoger voor de wintermaanden.

Maïs helpt bij het toevoegen van een extra laag vetten, terwijl proteïne de kracht biedt om warmte vast te houden.

Voor baby's

Kindganzen willen een soort maaltijd die bekend staat als 'kuikenstarter'. Chick starter biedt de proteïne en nutritionele vitamines die zuigelingen nodig hebben om te leven in een stevig, gezond leven.

Blijf uit de buurt van medicinale maaltijden voor eendjes; ganzen hebben stevige immuunprogramma's en de aanvullende medicatie kan ze verzwakken.

Crested Pekin Duck Farming

Hoe stel ik een pen op voor kuifpekineend?

Of u Pekins nu wel of niet als huisdier, voor eieren, vlees of een andere functie wilt houden, u wilt er zeker van zijn dat hun woonomgeving geschikt is voor hun behoeften.

Temperatuur en behuizing

Crested Pekin Ducks zijn winterharde wezens en kunnen extreme koude en warme temperaturen overleven. Binnen de winter willen ze een tochtvrije schuilplaats met hooi op de grond.

In de zomer willen ze schaduw en extra water.

Water en zwemmen

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, willen ganzen niet dat het water erin zwemt; ze willen alleen water dat diep genoeg is om hun betalingen schoon te maken.

De meeste ganzen houden van zwemmen, dus het is ongetwijfeld een goede suggestie om hen een plek aan te bieden om actie te ondernemen - het is gewoon technisch niet cruciaal.

Hygiëne en roofdieren zijn de belangrijkste zaken waar je op moet letten.

Netheid en ontsmetting

Ganzenpoep! Hokken kunnen snel rommelig worden, dus het beschermen van het hok en de hok is van het grootste belang om uit de buurt te blijven van het uitbreken van ziekten en om gezonde ganzen te behouden.

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe essentieel het is om de voerbakken, het hok en het hok schoon te houden. Een gezonde eend is een vrolijke eend.

Predator-beveiliging

Om het hok vrij te houden van roofdieren, is het belangrijk om te zien welke roofdieren je mogelijk tegenkomt.

Ter illustratie: je Pekins verdedigen tegen de hond van de buren of een wasbeer is totaal anders dan het verdedigen van het hok tegen een beer of een stel coyotes. Ken de roofdieren in uw ruimte en pas ze dienovereenkomstig aan.

Voor ganzen is het broedcursus niet erg prettig voor de vrouwtjes, maar er zijn mogelijk stappen die je kunt nemen om het risico op verwondingen terug te dringen.

Crested Pekin Duck Breeding

Crested Pekin Duck zit bijna nooit op hun eieren, dus een alternatieve incubatietechniek is vaak vereist. Meestal zal een broedmachine of broedende kip de klus klaren.

Pekin-eieren, zoals deze van de meeste afstammelingen van de wilde eend, hebben ongeveer 28 dagen nodig om uit te komen en vereisen een constante temperatuur en vochtigheid, naast het moeizame draaien van het ei de hele dag door.

Daarom is een automatische broedmachine meestal de populaire keuze voor Peking-eieren.
Het paringsritueel van een fokeend kan omslachtig zijn om te observeren. Het helpt ervoor te zorgen dat de vrouwen helemaal tevreden zijn.

Er moeten 5 vrouwtjes worden toegewezen aan minimaal één mannetje. Te veel jongens zouden voor een scenario kunnen zorgen dat de mannetjes agressief worden en de hennen beschadigen. Een kleine plas water maakt deze expertise veel fascinerender voor de kleine meisjes.
Omdat Pekins afstammelingen zijn van de wilde eend, zullen ze met bijna elke huiseend op aarde broeden.

Ik hou er echt van om kinderganzen over het erf te zien rennen en ben altijd opgewonden om te zien wat voor nieuwe vogels of eieren ik krijg!

Als u van plan bent om vogels van showkwaliteit te fokken, begrijp dan dat u op jonge leeftijd klaar moet zijn om de kudde van de jongere ganzen te ruimen.

Crested Pekin Duck Breeds

Hoewel een paar van deze ganzen technisch gezien geen Pekins zijn, worden ze meestal verward met Pekins en hebben ze vrijwel identieke opties en eigenschappen. Vraag advies aan de bijgevoegde foto's voor een zichtbare verwijzing naar die variëteiten.

Amerikaanse Pekin

De Amerikaanse Pekin is een grote, hartige chook die niet echt zo kwetsbaar aanvoelt als verschillende wijdverspreide huisganzen.

Ze zijn in 1873 vanuit China naar Amerika gelanceerd door James E. Palmer, die de Amerikaanse kudde begon met zes kippen en drie woerd.

Palmer laadde vijftien vogels op het schip en slechts negen maakten de reis door de vijver. Meer dan de helft van de huidige zakenganzen in Amerika zijn Pekins!
Deze eenden worden overal in de VS gezien bij vijvers, bedrijvenboerderijen en erfboerderijen. Bovendien bestaan ​​ze als huisdier, en een paar leven zelfs onafhankelijk in parken.

De Amerikaanse Pekin-eend legt ongeveer 200 eieren per jaar en is nooit broeds; de eieren moeten doorgaans worden uitgebroed door houders. Geslachtsbepaling is meestal moeilijk tot volwassenheid.

Drakes hebben een woerdveer, wat een enkele gekrulde veer op de staart is. Het vrouwelijke heeft een veel luidere kwakzalver dan de woerd.

Aylesbury

Aylesbury-eenden, hoewel buitengewoon vergelijkbaar qua uiterlijk, zijn niet echt Pekins. Deze ganzen krijgen hun titel van de stad waar ze vandaan komen in Aylesbury, Engeland.

Sinds niet minder dan de jaren 1690 hebben Aylesbury en de omliggende gebieden ganzen gefokt. Gezien de overeenkomsten lijkt dit ras onder de indruk te zijn geweest van de Chinese taal Pekin.
Aanvankelijk was de populaire eend een hartige kip met heldere veren. Dit leidde tot selectief fokken en tegen het begin van de 19e eeuw waren Aylesbury-ganzen een gewilde vleesschok die regelmatig door heel Engeland (samen met Londen) werd verscheept.

Er is nagedacht over Aylesbury-ganzen die extra smaakvol en minder vet zijn dan de Pekin-ganzen.

Een overvloed aan inteelt vermengd met de wereldoorlogen leidde tot de achteruitgang van de Aylesbury. Tegenwoordig is er nog maar één grote kudde in Engeland.

Duitse Pekin

De Duitse Pekin is het resultaat van het fokken van Chinese Pekins met rechtopstaande Japanse ganzen van Nederlandse schepen.

Dit gaf de Duitse Pekin een rechtopstaande houding, heel erg als een Indiase Runner Duck maar met een stuk gedrongen uitstraling.
Pekin-ganzen arriveerden in Duitsland vanuit Frankrijk en het VK kort nadat ze in 1872 door Walter Steward waren geïmporteerd en het Duitse model van Pekin was geboren.

De Pekin-eend haalde het pas in 1970 opnieuw in het VK. Aylesbury is tot op de dag van vandaag de populaire selectie eendenvlees in het VK.
Duitsland heeft de Duitse Pekin niet commercieel gekweekt vanwege het Tweede Wereldconflict, en het staat nu op de lijst van kritisch bedreigde diersoorten.

Op dit moment worden deze vogels voornamelijk opgeslagen als huisdier en tentoongesteld in openingen.

Jumbo Pekin

Jumbo Pekins worden gekweekt door een vlezige pekin-woerd te kruisen met een middelgrote Peking-hen.

Deze vogels zijn de belangrijkste pekins die je krijgt, en ze zijn meestal de meest populaire selectie voor vleesvogels vanwege hun afmetingen en vruchtbaarheidslasten.

Omdat deze ganzen zich zo snel ontwikkelen, zijn hun poten niet gemaakt om hun eigen gewicht te dragen, wat hun levenscyclus en productiviteit vermindert. Individuen houden ze daarom niet vaak als huisdier.

Witte Kuifeend

Een huiseend met witte kuif lijkt praktisch identiek aan een Pekingeend, maar het is niet bepaald een Pekingeend.

Home Kuifganzen zijn zeer zeker afkomstig uit Oost-Indië. Ze zijn daar in het verleden meer dan 2000 jaar in het werk afgebeeld.
Dus, hoe krijgen deze jongens hun schattige kleine kapsels? Het is een misvorming van de schedel veroorzaakt door een genetische mutatie die bekend staat als 'hemizygoot'.

Dit gen veroorzaakt een puntig lagere uitkomstlading; een derde van de eendjes die de incubatie overleven, zou geen gekuifde kop hebben.

Zeg alsjeblieft dat er een onderscheid is tussen wilde ganzen en ganzen met een eigen kuif. Wilde kuifganzen hebben niet dat schattige pluisbolletje op hun kop.

Grimaud Hybride Pekins

Deze ganzen hebben een Amerikaanse Pekin-achtige uitstraling en zijn gemaakt in Frankrijk door een persoon genaamd Grimaud Freres.

Grimaud-ganzen zijn genetisch gemodificeerd tot vruchtbare eierleggers met een hoge output en een verbeterde voerconversie als vleesvogels. Vanwege het eigendomsrecht is er weinig over dit ras nagedacht

Bekijk de video: Pekin ducks (Januari- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send