Vogelfamilies

De stierkikker greep de vogel bij de kop en verdronk bijna

Pin
Send
Share
Send
Send


Community voor berichten die eerder op Pikabu stonden.

adyn mesyats op Pikaba, en we posten al knopaccordeons, neharascho, kwijlen)

Ik heb het niet gezien, ik heb het niet gevonden op basis van tags en de functie werkte niet :(

@moderator, in Bayans alstublieft, het zoeken op tags werkte niet voor mij (de duplicator werd ook niet weergegeven)

Trots en formidabel

Maak het chassis los!

Er wordt geland in een bepaald gebied

Pine River, 3 maart 2021
Canon 2000d.

Uil bedrogen door de pandemie

Ik werk bij een milieuorganisatie in mijn stad en in het voorjaar van vorig jaar vertelden mensen ons dat in het stadspark, op drie meter afstand van het pad en op anderhalve meter hoogte vanaf de grond, er werd een uilenhol gezien waarin drie kuikens zweefden.

We kwamen aan bij het park en vonden inderdaad deze holte en drie kuikens: hoewel twee van hen al op de vleugel zijn opgestaan ​​en soms opgewarmd zijn en uit de holte vliegen, dus in de video zie je er maar één van. Aan het einde zit hij op de grond - we hebben hem meegenomen om hem te bellen.

Volgens onze aannames is dergelijk abnormaal gedrag van het vrouwtje (meestal kiezen uilen een veel veiligere hoogte en afstand van menselijke paden) te wijten aan het feit dat ze nestelde net op het moment dat iedereen thuis zat vanwege de zwaarste golf van beperkende maatregelen om de proliferatiepandemieën tegen te gaan. Het park was stil, kalm, de stroom mensen zakte sterk, dus koos ze de meest comfortabele grote ruime holte. Als gevolg hiervan zou elke grote hond desgewenst het nest kunnen bereiken, wat hem met onmiddellijke ondergang zou bedreigen.

Maar alles liep goed af - we hielden de toestand van het nest en de kuikens in de gaten tot het moment dat ze volledig uit hun leefgebied vlogen en na een paar weken was het mogelijk om rustig te ademen.

Een uil is overigens een langstaartuil, een vrij algemene soort, die in onze regio langzaamaan de grijze uil vervangt vanwege zijn agressievere gedrag en iets grotere formaat. De volgende video toont een volwassen vrouwtje dat tegen ons zweert omdat ze haar kuikens heeft gestoord (om te bellen). Als ze probeert te schrikken, maakt ze geluiden alsof ze blaft.

En tot slot - nog een video van het ringen van de kuikens van de langstaartuil. In het begin kun je de duplon zien - een kunstmatige nestplaats, zoals een vogelhuisje, maar alleen voor uilen. We hangen deze alleen op om het aantal bedreigde soorten te herstellen (maar soms worden ze nog steeds bevolkt door langstaarten) en houden er rekening mee door ze te ringen.

Zulke verschillende vogels

Vogels zijn buitengewoon wijdverspreid over de hele planeet. Als we elke vogel op aarde zouden kunnen zien, zouden we de hele wereld zien.

Vogels zijn te vinden in elke uithoek van elke oceaan, evenals in zulke verlaten stukken land waar niemand anders leeft behalve zij. Grijze meeuwen brengen hun kuikens groot in de Chileense Atacama-woestijn, een van de droogste plekken op aarde. Keizerspinguïns broeden eieren uit tijdens het hoogtepunt van de Antarctische winter. Zingende haviken-gabars nestelen op de Berlijnse begraafplaats waar Marlene Dietrich begraven ligt, mussen - in verkeerslichten in Manhattan, zwarte gierzwaluwen - in grotten aan de zeekust, sneeuwgieren (kumai) - op Himalaya-rotsen, en vinken hebben het land van Tsjernobyl.

Zwartkeelgaai (Cyanocorax colliei). De schrille kreet van een Vlaamse gaai is een veel voorkomend geluid in West-Mexico. Vlaamse gaaien hebben, net als andere kraaiachtigen (eksters herkennen zichzelf in de spiegel en kraaien maken gereedschap), een ontwikkeld intellect.

Foto genomen in de Houston Zoo, Texas

Om in zo'n verscheidenheid aan omstandigheden te overleven, hebben vogels, waarvan er ongeveer 10 duizend soorten zijn, in de loop van de evolutie een verbazingwekkende verscheidenheid aan vormen aangenomen. Om te beginnen is de Afrikaanse struisvogel twee en een halve meter lang en de Cubaanse bijenkolibrie is iets groter dan het insect waarnaar hij is vernoemd. Hun snavels kunnen ofwel erg massief zijn (zoals die van pelikanen of toekans), of klein (zoals een korte snavel), en kunnen een lengte bereiken die vergelijkbaar is met de grootte van het lichaam, zoals een kolibrie-zwaardsnavel. Of neem de kleur: de Painted Oatmeal Cardinal of Texas, de Gouldian Sharp-tailed Sunbird uit Zuid-Azië en de Rainbow Lorikeet uit Australië pronken beter met een verscheidenheid aan kleuren dan welke bloem dan ook. Maar er zijn er die de voorkeur geven aan eindeloze tinten discreet bruin, die het vocabulaire van ornithologen belasten met termen: roestig rood, roodbruin, oker, kastanje, rood.

Rode flamingo (Phoenicopterus ruber)

Flamingokuikens komen uit in wit verenkleed en de spectaculaire kleur komt tot uiting dankzij organische pigmenten - carotenoïden die worden aangetroffen in kreeftachtigen waarmee deze vogels zich voeden. De snavel van deze vogel lijkt door een onbekwame beeldhouwer aan het hoofd te zijn bevestigd. Zo'n vreemde vorm blijkt erg handig te zijn wanneer flamingo's zich voeden met hun hoofd in het water bungelend.

Foto genomen in Lincoln Children's Zoo, Nebraska

De meeste vogels zijn niet zo schattig en donzig, maar in veel opzichten lijken ze zelfs meer op ons dan sommige zoogdieren.

De vogels bouwen uitgebreide huizen en stichten er een gezin. Voor de winter vliegen ze het liefst op vakantie naar warmere streken. Cockatoo heeft een scherpe geest: ze geven toe aan taken die zelfs chimpansees kunnen verwarren. En kraaien houden ervan om te spelen - ik zag hoe op winderige dagen, wanneer andere (meer praktische) vogels niet vliegen, kraaien graag van de hellingen duiken en echte salto's in de lucht maken, gewoon voor de lol. En wat voor soort video's met hun deelname zijn er niet! In een van de Russische steden bedacht een kraai een winterpret: hij rolde van een met sneeuw bedekt dak op een plastic hoes, vloog weer omhoog met een hoes in zijn bek en rolde weer naar beneden.

Rosella met gele wangen (Platycercus icterotis). De sociale papegaaien die in het zuidwesten van Australië worden gevonden, voeden zich vaak in paren of kleine groepen. Vroeger schoten boeren ze neer vanwege de schade die vogels aan fruitbomen toebrengen. Nu staat deze soort onder bescherming van de staat, maar het aantal blijft afnemen naarmate het territorium dat geschikt is voor leven voor rosella's afneemt.

Foto genomen bij BLANK PARK ZOO, Des Moines, Iowaen

Vogels gedragen zich ook op verschillende manieren: sommige soorten zijn buitengewoon sociaal, andere daarentegen leiden een teruggetrokken levensstijl. Afrikaanse roodsnavelswevers en flamingo's verzamelen zich in miljoenen kuddes, en sommige soorten papegaaien bouwen zelfs echte steden van twijgen. De herten lopen langs de oevers van bergstroompjes en duiken lange tijd alleen onder water, en zwervende albatrossen kunnen op een afstand van 800 kilometer naar hun dichtstbijzijnde broer zweven.

Witkopschep (Ptilopsis leucotis).

Woont in Afrika bezuiden de Sahara. Zoals de meeste uilen is ze een uitstekende nachtelijke jager met een fijn gehoor en een scherp gezichtsvermogen, en door de speciale structuur van de primaire slagpennen kan de schep geruisloos op nietsvermoedende prooien duiken.

Er zijn vriendelijke vogels, bijvoorbeeld in Nieuw-Zeeland, de grijze pauwstaart kan overal een persoon vergezellen tijdens het wandelen langs het pad. Maar sommige vogels gedroegen zich integendeel vijandig: in Chili duikt caracara en streeft ernaar een persoon recht in de kroon te plezieren als hij er te lang naar staart.

Weegbree-koekoeken jagen in paren op ratelslangen - één vogel leidt het slachtoffer af, en de tweede kruipt omhoog en valt van achteren aan. Wespen eten wespen. Wandbeklimmers beklimmen de klifwanden. Dikbekzeekoeten duiken tot een diepte van 200 meter, en slechtvalken duiken met een snelheid van 385 kilometer per uur. Rotacoa verlaat zijn oorspronkelijke vijver niet gedurende zijn hele leven, en de blauwe boszangvogel is klaar om gemakkelijk naar Peru te reizen en terug te keren naar dezelfde boom in New Jersey, waar hij een jaar eerder nestelde.

Tweehoornige kalao (Buceros bicornis).

De vogel met een enorme helm over zijn bek en vleugels die een spanwijdte van twee meter bereiken, wordt met recht beschouwd als de koning van de lucht boven de oerwouden van Zuidoost-Azië. Kalao smeert zijn zwart-witte verenkleed in met een gelige olieachtige vloeistof, die wordt afgescheiden door de klier boven de staart.

Foto genomen in de Houston Zoo, Texas.

En natuurlijk vullen vogels, zoals wij, de wereld met melodieën, of het nu een nachtegaaltriller is ergens aan de rand van Europa, het getjilp van een lijster in Quito, Ecuador, of het gezang van een brilbos in Chengdu, China.

Amerikaanse kuikens hebben een complexe "taal" ontwikkeld waarin ze niet alleen met elkaar communiceren, maar ook met de rest van de vogels die in het gebied leven, om informatie te delen over hoeveel de gemeenschap zich veilig kan voelen voor roofdieren.

In het repertoire van een liervogel uit Oost-Australië was een melodie te zien die klonk alsof hij op een fluit werd gespeeld. Het was mogelijk om erachter te komen dat op deze plaatsen eens een boer woonde die dol was op fluitspelen: waarschijnlijk namen de voorouders van de vogel zijn motief over.

Pin
Send
Share
Send
Send