Vogelfamilies

Vogels van Sri Lanka

Pin
Send
Share
Send
Send


Snaveloievaars - Mycteria - leven in Amerika, Afrika en Zuid- en Zuidoost-Azië.

Dit zijn vogels met brede vleugels die in stromen opstijgende warme lucht zweven. Tijdens de vlucht wordt het hoofd naar voren getrokken en de benen respectievelijk naar achteren. Ze leiden een zittende levensstijl in moerassige laaglanden met de aanwezigheid van bomen waar ze nestelen.

Snaveloievaars zijn grote vogels, hun lengte is meestal 90-100 cm en hun spanwijdte is ongeveer 150 cm Bij alle soorten is het verenkleed overwegend wit, met zwarte slagpennen. Bij soorten uit de Oude Wereld is de snavel heldergeel, de blote huid op het hoofd rood of geel en de poten rood, bij de Amerikaanse snavel zien de verf er veel doffer uit. Bij jonge vogels is de kleur minder helder, in de regel meer bruin in vergelijking met hun volwassen familieleden.

Deze ooievaars bewegen zich langzaam door ondiep water op zoek naar voedsel, dat voornamelijk bestaat uit vissen, kikkers en grote insecten.
Keer bekeken

Er zijn de volgende moderne soorten snaveloievaars:

Amerikaanse snavel (Mycteria americana)
Grijze snavel (Mycteria cinerea)
Afrikaanse snavel, populaire naam voor Geelsnavelsnavel (Mycteria ibis)
Indiase snavel (Mycteria leucocephala)

Bovendien zijn er tegenwoordig twee bekende fossiele soorten, waarvan de overblijfselen zijn gevonden in de Verenigde Staten:

Mycteria milleri (Midden-Mioceen) - voormalig Dissourodes
Mycteria wetmorei (laat-pleistoceen)

Pin
Send
Share
Send
Send