Vogelfamilies

Zeeduif 39 tot 47 cm lang, spanwijdte 97 cm

Pin
Send
Share
Send
Send


Alle foto's zijn eind augustus gemaakt in de badplaats Koblevo in Oekraïne.

Zeeduif (genei Chroicocephalus). Zeeduif (genei Chroicocephalus). Zeeduif (genei Chroicocephalus). Zeeduif (genei Chroicocephalus). Zeeduif en jonge zilvermeeuw.

Als je iets toe te voegen hebt over het onderwerp, of als je vragen hebt, welkom bij de reacties!

Zee duif

De zeeduif is 39 tot 47 cm lang, de spanwijdte 97 cm. In tegenstelling tot de kokmeeuw, waar hij erg op lijkt, is zijn kop niet donker, maar wit. De hals, het onderlichaam en de staart zijn in de zomer lichtroze, de vleugels en rug zijn grijs. De primaire slagpennen zijn aan de uiteinden zwart, de staart heeft zwarte en witte strepen. De dunne sierlijke snavel en poten zijn rood.

Bij jonge vogels is de bovenkant grijs, de onderkant wit, grijze vlekken op de kop en nek. De snavel is geeloranje, de poten zijn geel. De bovenkant van de witte staart is zwart.

2. Reproductie

De zeeduif nestelt zich in kolonies. De afstand tussen de nesten is meestal minder dan 1 m, soms slechts 20 cm. Kuikens worden na twee jaar geslachtsrijp. Het vrouwtje legt 2-3 eieren in holtes in het zand of de klei. Lagunes, kleine eilanden voor de kust en zoutmeren zijn broedplaatsen voor vogels.

Pin
Send
Share
Send
Send