Vogelfamilies

Top 25: Zeldzame en verbluffend mooie bloemen

Pin
Send
Share
Send
Send


Er zijn een aantal unieke en zeldzame bloemen in de wereld, verspreid over de hele wereld, die de interesse van zowel tuinders als botanici hebben weten te trekken. Deze exotische en dure bloemen bevatten allerlei soorten flora en laten voor onze ogen zien hoe gevarieerd en verschillend evolutionaire paden kunnen zijn. De ongewone bloemen, waarover we u hieronder zullen vertellen, zullen u zeker intrigeren en kunnen u zelfs helpen uw mening te heroverwegen over hoe goed u zich bewust bent van de mysteries en eigenaardigheden van de natuurlijke wereld. Van Takka Shantrye tot Kokii Kuki, hieronder staan ​​vijfentwintig zeldzame bloemen, waarvan de schoonheid verbazingwekkend is.

25. Youtan Poluo

Er wordt aangenomen dat de Yutan Poluo-bloem elke drieduizend jaar bloeit en rechtstreeks verband houdt met het boeddhisme. Onderzoekers hebben echter de authenticiteit van deze bewering in twijfel getrokken. Volgens de mythe markeert elke drieduizend jaar de hoogtijdagen van Yutan Poluo de geboorte van een toekomstige koning of de reïncarnatie van Boeddha. Hoe dan ook, Yutan Poluo is een uiterst zeldzame bloem.

24. Witte Lotus

De witte lotus wordt ook wel de Egyptische witte waterlelie of de tijgerlotus genoemd. Deze vertegenwoordiger van de familie Kuvshinkov groeit in verschillende delen van Zuidoost-Azië en Oost-Afrika. Bloemen drijven op het water met steun van grote drijvende bladeren. De witte lotus is ook een populaire bloem voor vijvers en aquaria.

23. Snowdonia havikskruid

Een van de zeldzaamste bloemen ter wereld, de Snowdon Hawk, werd in 2002 herontdekt op een berghelling in Wales, decennia nadat botanici dachten dat hij was uitgestorven. Deze unieke bloem is voor het laatst gezien in 1953. Sindsdien werd aangenomen dat deze bloemen werden vernietigd door schapen. Gelukkig was dit niet het geval.

22. Shenzhen Nongke Orchid

De Shenzhen Nongke Orchid is een bloem die volledig door mensen is gekweekt. Het dankt zijn naam aan de groep die het experiment heeft uitgevoerd. Het kostte onderzoekers acht jaar om deze bloem te laten groeien en te volgen. Deze bloemen worden voor een zeer hoge prijs verkocht, rond de 170.000 euro. De prijs is niet alleen te danken aan de zeldzaamheid van deze bloem, de complexiteit van de teelt en de geschiedenis, maar ook aan het uiterlijk. Deze orchidee bloeit elke vier tot vijf jaar en heeft naast zijn mooie uiterlijk ook een prettige smaak.

21. Aziatische Barringtonia (Sea Poison Tree)

Asiatica barringtonia is een grote boom die groeit op zanderige en rotsachtige kusten en grote bladeren heeft die als rozetten aan de uiteinden van takken groeien. Jonge bladeren hebben een mooie bronzen kleur met roze nerven. Oudere bladeren krijgen een gelige tint. De bloemen zijn heerlijke donzige ballen van witte meeldraden met roze punt. Ze gaan 's nachts open en trekken met hun rijke geur grote motten en nectarvoedende vleermuizen aan.

20. De waterkruikfabriek van Attenborough

Deze zeldzame bloem die op de Filippijnen te zien is, heeft een zeer interessante geschiedenis van zijn ontdekking. Het werd ontdekt tijdens een expeditiereis van twee maanden naar het hart van de jungle op verschillende eilanden. Het werd ontdekt door Stewart McPherson, Volker Heinrich en Alastair Robinson. Deze ontdekking was een verrassende vondst, aangezien het doel van de expeditie was een lijst samen te stellen van de verschillende planten van de Nepenthean-familie die endemisch zijn in de Filippijnen, waaronder nu ook Nepentes Attenborough. De bloem is vernoemd naar de Britse tv-presentator en natuuronderzoeker Sir David Attenborough. Gezien zijn fascinatie voor verschillende vertegenwoordigers van de Nepentheanen kwam dit eerbetoon zeker ter zake.

19. Rafflesia Arnoldii

Deze zeldzame bloem komt voor in de regenwouden van Indonesië en wordt beschouwd als de grootste bloem ter wereld, aangezien hij tot 1 meter in diameter kan worden en tot 8 kilogram weegt. Het is een parasitaire plant zonder zichtbare bladeren, wortels of stengel. Het hecht zich aan de waardplant om water en voedingsstoffen te verkrijgen. Tijdens de bloei verspreidt Rafflesia Arnold een walgelijke geur, vergelijkbaar met de geur van rottend vlees. Deze geur trekt insecten aan die de plant bestuiven.

18. Nachtbloeiende Cereus

Een van de vreemdste bloemen in de woestijn, de nachtbloeiende Echinocereus is een lid van de cactusfamilie die het grootste deel van het jaar op niets meer lijkt dan een verdorde struik. Het is erg moeilijk om het in het wild te zien vanwege zijn onopvallendheid. Elk jaar echter, om middernacht op een zomernacht, gaat deze delicaat geurende bloem open en sluit dan voor altijd met de eerste zonnestralen.

17. Middlemist Red

Middlemist red, dat tweehonderd jaar geleden vanuit China naar het Verenigd Koninkrijk werd gebracht toen bloemen in Europa een luxe waren, is een van de zeldzaamste bloemen ter wereld. Het groeit slechts op twee plaatsen - in een kas in het VK en in één tuin in Nieuw-Zeeland.

16. Eustoma (Lisianthus)

Eustoma's zijn grote gentiaanachtige bloemen die op bellen lijken. Ze zijn paars van kleur en komen uitsluitend voor in het zuiden van de Verenigde Staten, Mexico, het Caribisch gebied en het noorden van Zuid-Amerika. Ze bloeien in de zomer vanaf de bovenste bladoksels en zijn er in verschillende kleuren, waaronder wit, verschillende tinten roze, lavendel en diep paars. Ze kunnen ook tweekleurig zijn, zoals violetblauw.

15. Damessloforchidee

De pantoffelorchidee van de dame wordt gekenmerkt door schoenvormige zakken op de bloem zelf, die dienen als een manier om insecten te vangen die langs de achterliggende meeldraden moeten kruipen, stuifmeel verzamelen of achterlaten en zo de bloem bestuiven. Tegenwoordig wordt deze orchidee beschouwd als de zeldzaamste orchidee in het VK en ook als de duurste bloem in de regio.

14. Kokia Cookei

Kokiya kuka wordt beschouwd als een van 's werelds zeldzaamste en bedreigde bloemen. Het werd in de jaren 1860 geopend in het westelijke deel van Molokai door de heer Meyer. In 1970 werd een plant van deze soort ontdekt in zijn woonplaats in Molokai. Het werd beschouwd als een overblijfsel van een eerder gecultiveerde plant. In 1978 vernietigde een brand echter de laatst overgebleven wortel van de Kokii Kuki-plant. Gelukkig, voordat het vuur de plant overspoelde, werd er een tak van genomen, waaruit later een soortgelijke soort, Waimea Arboretum, werd gekweekt. Tegenwoordig bestaat Kokiya Cook in de vorm van ongeveer drieëntwintig geënte planten.

13. Kadupul-bloem

Een andere zeldzame en mooie bloem genaamd Kadupul wordt gevonden in Sri Lanka. Het is een witte en gele bloem met een diameter variërend van tien tot dertig centimeter. De bloem straalt een zeer aangenaam aroma uit. Kadupul is een lid van de cactusfamilie en de wetenschappelijke naam klinkt als Epiphyllum oxypetalum.

12. Strongylodon met grote sluiting (Jade Vine)

Westerlingen zagen Strongilodon voor het eerst met grote haren in 1854. Het werd ontdekt door botanici die lid waren van de Amerikaanse Wilkes Exploring Expedition. Ze verkenden het dipterocarp-bos bij de berg Makiling in Luzon, het grootste en meest noordelijke eiland van de Filippijnen, toen ze Strongilodon Grootbladig zagen. Tegenwoordig wordt deze bloem als een van de zeldzaamste ter wereld beschouwd.

11. Hortensia (hortensia)

Hortensia's zijn van verschillende soorten - bloeien overdag en bloeien 's nachts. Het zijn enorme boeketten met trossen bloemen, variërend in vorm van bolvormige bloeiwijzen tot platte bloeiwijzen die bekend staan ​​als een kanten hoed. Deze planten bloeien de hele zomer en herfst. Hortensia-soorten variëren in bloemgrootte en -vorm, maar ook in kleur en bloeitijd. Het enige probleem is dat ze te duur zijn voor de gemiddelde persoon die een hoop rekeningen moet betalen.

10. Golden Parrot's Beak Lotus

De lotuswijnstok of "Golden Parrot's Beak" is een afstotende, delicate vaste plant van de Canarische Eilanden die het meest wordt gekweekt als eenjarige plant. De bloem staat bekend om zijn levendige goudgele bloemen met oranje of rode punten. Ze bloeien van de late lente tot de vroege zomer en soms weer in de vroege herfst wanneer de temperaturen kouder zijn dan in de zomer.

9. Goud van Kinabalu Orchid

Kinabalu Gold Orchid is ook bekend als Rothschild's Slipper (P. rothschildianum). Deze orchideeënsoort wordt bedreigd. Het kan tot vijftien jaar duren voordat het tot bloei komt. Deze zeldzame orchidee is te herkennen aan de bloembladen die hij horizontaal vasthoudt in zes grote bloemen. Deze orchidee wordt als de duurste ter wereld beschouwd.

8. Gibraltar Campion

Deze prachtige bloem wordt beschouwd als een van de zeldzaamste ter wereld en wordt gevonden op de hoge kliffen van Gibraltar. De plant werd vanaf het einde van de jaren zeventig buiten Gibraltar als uitgestorven beschouwd en in 1992 waren alle sporen ervan verdwenen en werd hij officieel uitgestorven verklaard. In 1994 vonden toeristen echter een enkel exemplaar op de rotsen van Gibraltar en het ei werd overgebracht en vermeerderd bij de Millennium Seed Bank. Nu groeit de plant in de Alameda Botanical Gardens van Gibraltar en in de Royal Botanic Gardens in Londen.

7. Geestorchidee

De Ghost Orchid is misschien wel de meest gerespecteerde orchidee in de Verenigde Staten, zo niet wereldwijd. De plaatsen van zijn groei en de verhalen eromheen zijn gehuld in mysterie. De spookorchidee werd in 1844 ontdekt door Jean Jules Linden in Cuba. Vijftig jaar later werd dezelfde plant ontdekt op het subtropische schiereiland Florida.

6. Gloriosa (Vlamlelie)

Gloriosa, ook wel bekend als Gloriosa superba, is een klimplant met prachtige rode en gele bloemen. Het is echter de moeite waard eraan te denken dat alle delen van de bloem, vooral de knollen, erg giftig zijn en dodelijk kunnen zijn als ze worden gegeten.

5. Amorphophallus titanic (lijkbloem)

Amorphophallus titanic is een bloem die de geur van rottend vlees afgeeft, vandaar de alternatieve naam "kadaverbloem". Amorphophallus titanic trekt voornamelijk bestuivers aan, zoals aasvliegen en doodgraverkevers. Sommige soorten kunnen insecten tijdelijk vasthouden om stuifmeel te verzamelen en over te dragen.

4. Chocolade Cosmos

Geloof het of niet, deze bloem is precies wat de naam aangeeft: een naar chocolade geurende bloem. Chocolate cosmos is een zeer zeldzame en delicate vaste plant met knollen die endemisch is voor Mexico.

3. Saffraan (Saffraankrokus)

Saffraan, onbekend in het wild, is afkomstig van de plant Crocus cartwrightianus die groeit op Kreta, Griekenland. Saffraan is een uiterst zeldzame bloem die een nog zeldzamere (en duurdere) specerij met dezelfde naam produceert. Ondanks het feit dat de plant in Griekenland wordt gekweekt, won het kruid geleidelijk aan populariteit in heel Eurazië en werd het zelfs geïntroduceerd in delen van Noord-Afrika, Noord-Amerika en Oceanië.

2. Takka Shantrye (Black Bat Flower)

Takka Shantrye is een soort bloeiende plant van de Dioscorean-familie. Deze plant is ongebruikelijk omdat de bloemen zwart van kleur zijn. Deze bloemen hebben de vorm van vleermuizen. Hun diameter is ongeveer 30 centimeter en ze hebben lange "antennes", waarvan de lengte 70 centimeter kan bereiken. Volgens geruchten zijn dit de favoriete bloemen van Batman.

1. Bloedend hart

Dicentra gorgeous is een zeer zeldzame bloem, vooral vanwege het aantrekkelijke gebogen blad. De plant bloeit in het voorjaar wanneer de bloemen zich openen in de vorm van harten, die lijken te zijn geregen aan stengels in de vorm van bogen. Deze plant gedijt in elk groen gebied, samen met varens en andere planten die van schaduw houden. De bloemen van deze plant vertegenwoordigen een kleurrijk palet aan kleuren zoals geel, roze, rood en wit. Hij bloeit in het voorjaar en af ​​en toe in de zomer, vooral op plaatsen die ook in de zomer koel blijven.

Steun Bugaga.ru en deel dit bericht met je vrienden! Bedankt vriend!​

Pin
Send
Share
Send
Send