Vogelfamilies

Sprankelende kolibries

Pin
Send
Share
Send
Send


De sprankelende kolibrie (Lat.Colibri coruscans) is een kleine vogel uit de kolibriefamilie (Trochilidae). In tegenstelling tot de meeste verwante soorten, kan het in gevangenschap worden gehouden. In zeldzame gevallen baart ze zelfs nageslacht.

Het onderhoud thuis vereist speciale kennis en vaardigheden, daarom wordt het alleen aanbevolen voor professionals en niet voor amateurs.

In gevangenschap verliest de sprankelende kolibrie zijn inherente agressiviteit jegens medestammen niet. De ene persoon heeft een ruime volière, bloeiende planten en een volledige afwezigheid van familieleden nodig.

De vogel onderscheidt zich door een buitengewone liefde voor zingen. Ze zingt bijna de hele dag zonder te stoppen. Je zult niet kunnen genieten van de stilte in haar aanwezigheid.

De soort werd voor het eerst beschreven in 1846 door de Britse ornitholoog John Gould.

Verspreiding

Het leefgebied bevindt zich in Argentinië, Brazilië, Bolivia, Chili, Colombia, Venezuela, Peru, Ecuador en Guyana. De sprankelende kolibrie nestelt zich in verschillende biotopen en is wijdverspreid binnen zijn verspreidingsgebied.

De vogels komen voor in tropische en subtropische vochtige bergbossen, vlaktes, landelijke en stedelijke gebieden.

De grootste populaties zijn te vinden in de noordelijke en westelijke delen van Zuid-Amerika. In de bergen nestelen vogels zich op hoogtes tot 3000 m boven zeeniveau. Ze worden vooral aangetrokken door eucalyptusbosjes, groenblijvende en naaldbossen.

Er zijn 4 ondersoorten bekend. De nominatieve ondersoort leeft in Argentinië, Colombia en Venezuela.

Gedrag

De sprankelende kolibrie is een territoriale vogel. Ze leidt een eenzaam leven. De behoefte aan een grote hoeveelheid energie dwingt haar om de hele dag op zoek te zijn naar voedsel.

'S Nachts in slapende kolibries, vertragen alle metabolische processen in het lichaam dramatisch.

Elke vogel heeft zijn eigen thuissite. Ze beschermt haar bezittingen tegen elke invasie van familieleden. Gewoonlijk is het voldoende om uw verontwaardiging luid te uiten om concurrenten af ​​te schrikken. Het komt zelden tot een gevecht.

Mannetjes staan ​​bekend om hun strijdlust. Vrouwtjes zijn over het algemeen toleranter. Tijdens het gevecht slaan de vogels toe met hun snavel en klauwen. Als de schemering valt, verbergen sprankelende kolibries zich tussen dichte vegetatie. De fysiologische kenmerken van hun slaap doen denken aan winterslaap.

Vertegenwoordigers van deze soort zijn uitstekende vliegers. Ze kunnen op één plek in de lucht zweven, in elke richting vliegen, ook achteruit. Tijdens de vlucht maken ze een karakteristiek geluid dat doet denken aan het zoemen van een hommel.

Eten

Het dieet bestaat uit bloemennectar en kleine insecten die direct op de bloemen gevangen kunnen worden. Tijdens het voeren zweeft de kolibrie over de bloem in een positie van ongeveer 45 °, met kleine bewegingen heen en weer en heen en weer.

De sprankelende kolibrie voedt zich voornamelijk met de nectar van planten uit de families Campanulaceae, Clusiaceae, Scrophulariaceae en Crassulaceae.

Reproductie

In het grootste deel van het assortiment vinden het paarseizoen en het voeren van kuikens plaats van juli tot oktober, afhankelijk van de regio en klimatologische omstandigheden. Vooraanstaande mannetjes proberen vrouwtjes aan te trekken met hun vliegkwaliteiten en demonstratie van kleurrijk verenkleed. Ze demonstreren aerobatics, vliegen op lage hoogte, vaak over het hoofd van hun uitverkorene.

Mannetjes paren met veel vrouwtjes en zijn niet geïnteresseerd in het lot van hun toekomstige nakomelingen. Direct na het paren gaan de partners uit elkaar. Het duurt maar een paar seconden.

Het vrouwtje bouwt het nest in haar eentje.

Zij alleen broedt het legsel uit en voert de kuikens. Het nest heeft de vorm van een glas en bevindt zich bij de splitsing in de takken aan struiken of lage bomen. Het duurt 3-4 dagen om te bouwen.

Als bouwmateriaal worden schors, bladeren, wortels en mos gebruikt. De structuur wordt bij elkaar gehouden met een spinnenweb. De binnenkant van het nest is bekleed met vogeldons en dierenhaar.

Het vrouwtje legt 1-2 witachtige eieren van 13x9 mm groot. Incubatie duurt 16-18 dagen. De uitgekomen kuikens zijn blind en hebben geen verenkleed. Hun moeder voedt ze met pap van halfverteerde insecten.

Tegen het einde van de eerste week gaan hun ogen open. Daarna zijn ze bedekt met pluisjes en in de vierde week staan ​​ze al op de vleugel. Al snel gaan de kuikens over naar een zelfstandig bestaan.

Omschrijving

De lichaamslengte is 13-14 cm en de staart is 5 cm. De spanwijdte is 18-20 cm. Mannetjes wegen 7,7-8,5 g, terwijl vrouwtjes 6,7-7,5 g wegen. Er is geen seksueel dimorfisme in kleur.

Het verenkleed is groenachtig blauw met een metaalachtige glans. De achterkant, zijkanten en bovenkant van de vleugels zijn groen. De staartveren zijn breed, staalblauw van kleur met een groenachtige tint. Een blauwe streep loopt van de onderkant van de wangen tot aan de oren.

Op de nek zijn groene veren bruin of paars. Het onderste deel van het lichaam is blauwachtig. De lange, rechte snavel is zwart. De ledematen zijn bruin.

De levensduur van een sprankelende kolibrie in het wild is 4-6 jaar.

Sprankelende kolibries

 • Lampornis sybillae Salvin & Godman, 1892
 • Blauwkeelkolibrie Lampornis clemenciae Les, 1829
 • Amethyst-keel sprankelende kolibrie Lampornis amethystinus Swainson, 1827
 • Roodbuikige sprankelende kolibrie Lampornis castaneoventris Gould, 1851
 • Paarskeelkolibrie Lampornis calolaema Salvin, 1865
 • Groenkeelkolibrie Lampornis viridipallens Bourcier & Mulsant, 1846
 • Sprankelende kolibrie lat. Colibri coruscans is een vogelsoort uit het geslacht Kolibri en bereikt een lengte van 14 cm. De kleur van het verenkleed is blauwgroen. Vrouwtjes zijn net als
 • Typische Latijnse kolibries. Trochilinae - onderfamilie van vogels van de kolibriefamilie Abeillia Bonaparte, 1850 - Kolibries - abeyli Adelomyia Bonaparte, 1854 - Zwartoor
 • Kolibrie lat. Colibri is een geslacht van vogels uit de kolibriefamilie Trochilidae Er zijn vier soorten, voornamelijk verspreid in Zuid- en Midden-Amerika.
 • Kolibrie - taluranium lat. Thalurania is een geslacht van vogels van de kolibriefamilie. De massa van vogels is van 4, 2 tot 6, 0. De snavel is gebogen, iets langer dan de kop, zwart van kleur. Vleugels
 • vegetatie. Wordt vaak beschouwd als een ondersoort van de Prevost-kolibrie. De biologie van de soort is niet voldoende bestudeerd. De kolibrie is middelgroot. De achterkant van een mannelijke Veraguan-mango
 • selasphorus lat. Selasphorus platycercus - een vogel van de kolibriefamilie Deze kolibriesoort wordt gekenmerkt door een merkbaar gerommel dat voortkomt uit het klapperen van de vleugels
 • en Brazilië en een kolibrie - een bij uit Cuba - weegt 1, 6 - 1, 9 g. 12 - 14 g zwaarder dan de gemiddelde massa van een kolibrie Eutoxeres kolibries - zwaardsnavel Ensifera
 • begrafenis kolibrie Phaethornis pretrei - zonnekolibrie Pretra Phaethornis eurynome - grijskeelkolibrie Colibri coruscans - sprankelende kolibrie Colibri
 • Kolibries Familie: Kolibrie Kleine kolibrie Colibri thalassinus Hertog kolibrie, Eugenes fulgens Blauwkeelkolibrie Lampornis clemenciae
 • ISBN 0 - 471 - 27242 - 6. Feynman R. U maakt een grapje, Mr. Feynman CoLibri 2008, 467 pp. International Society of Illusionists Media op Wikimedia Commons
 • Hertogin van de dood. Biografie van Agatha Christie Per. van Engels M. Makarova - M.: KoLibri Azbuka - Atticus, 2011-480 s - 5000 exemplaren - ISBN 978-5-389-01898-3 Tsimbaeva
 • J. Brik Correspondence 1915 - 1930 - M .: Kniga, 1991 - ISBN 5 - 212 - 00601 - 5. Yangfeldt B. Stake - leven - M .: CoLibri 2009 - ISBN 978 - 5 - 389 - 00417 - 7.
 • 1952, blz. 462 - 463. Alberto Angela. Een dag in het oude Rome - Moskou: Hummingbird 2016. Mary Beard. SPQR: Geschiedenis van het oude Rome - Moskou: Alpina non - fictie

Artikel bron:

Gebruikers zochten ook naar:

kolibries, sprankelende, sprankelende kolibries, sprankelende kolibries, artikelen over ornithologie. sprankelende kolibries,

Gel Polish Nail Passion 4502 Sprankelende decoraties van de kolibrie.

Het uiterlijk van deze kleine heldere vogel komt volledig overeen met zijn naam - een sprankelende Latijnse kolibrie. Colibri coruscans. Sprankelende vintage kolibrie broche Stijlvolle vintage. Uitgever: CoLibri Paco Rabanne, Valentino ... Elk van deze artiesten heeft dankzij miljoenen miljoenen een sprankelende stempel gedrukt op de modegeschiedenis. Sprankelende kolibrie. OK.RU. Download Stock Photo sprankelende kolibries populaire stock photo stock betaalbare prijzen miljoenen royalty-vrije foto's, afbeeldingen en. Ze merkt me niet: wat doen de mannetjeskolibries. Uitgever: CoLibri Paco Rabanne, Valentino ... Elk van deze artiesten heeft een sprankelende stempel achtergelaten in de geschiedenis van de mode, dankzij hen miljoenen Next Login Settings.

Sprankelende kolibrie stock photo iStock.

De sprankelende kolibrie leeft in Zuid-Amerika, de bruine kolibrie leeft in het centrale deel ervan en de kleine kolibrie komt voor in het noorden. Broche Hummingbird Belaliliya 9259630 in de online winkel. Calypte costae, gevonden in het zuiden van Noord-Amerika, verleiden hun vrouwtjes met behendige dansen en luxueus sprankelend paars.

Sprankelende kolibrie lat. Colibri coruscans kaart van de gebruiker.

Ik word altijd een beetje zenuwachtig als ik kolibries schilder. Ze zien eruit als kleine fonkelende juwelen, hun verenkleed glinstert er direct op. Kolibrie op verbena bloemen stap voor stap aquarel tutorial. Decoratief verzamelbord Hummingbird Collection In Flowers: Blauwkeelkolibrie. Porselein, sticker, verguldsel, VS, Teresa.

Trochilinae Archive BVI: Systematiek.

Hoogste classificatie: Elpaza 152 gellak Sparkling opal 10ml Hummingbird. Aanbieding van het bedrijf Kolibri. Materialen voor nagelservice: Gellak Elpaza 152 Sprankelend opaal 10 ml voor de prijs van 150 roebel. STUKS. in de stad. Alexander Prokhanov, Dood een kolibrie - lees volledig online. Elke steen is helder en sprankelend, als een druppel zoete tropische nectar in de poten van een kolibrie! Stenen: topaas, granaat, amethist, groen. Blauwkeelkolibrie. Porselein Yandex. Flying Hummingbird Broche Multicolor Sprankelende Kristallen, Geniet Wereldwijd Gratis Verzending! Beperkt aanbod.

Sprankelende kolibrie-vertaling uit het Russisch in alle talen.

De kolibrie is een geslachtsartikel uit de gratis encyclopedie van Wikipedia. Kolibrie. Colibri Sprankelende kolibrie Colibri coruscans. Greencrowned Sprankelende Kolibrie In Voorraad Costa Rica. Gepubliceerd: 9 slaaf. Ik 1436 AH. Kolibrie LiveLib. Krijg sprankelende kolibrie stockafbeeldingen en royalty-free beelden op iStock. Er wacht een grote voorraad op u, die nergens anders te vinden is.

Decoratief verzamelbord Colibri collectie V.

Sprankelende hanger uit de Hummingbird collectie met een kleurloze driehoekige topaas in 585 roodgoud, ref.32251. Koop met plezier bij. Sprankelende kolibrie lat. Colibri coruscans. Geslacht: Aglaeactis Gould, 1848 Sun kolibries, agleactis kolibries. Geslacht: Aglaiocercus Geslacht: Lampornis Swainson, 1827 Briljante kolibries. 07/06/2019 Bijgewerkte naam van het ecovolunteer-detachement. 5 Smaragdgroene kolibries 6 Inca-kolibries 7 Nimfen-kolibries 8 Diamanten-kolibries 9 Sapphires-kolibries 10 Sprankelende kolibries 11 Kolibries. Sprankelende vogels Gids voor kruimels. Colibri coruscans angl. sprankelend violet oor vok. GroSer Veilchenohrkolibri, m rus. sprankelende kolibrie, m pranc. colibri anaïs, mrysiai: platesnis terminas.

Glinsterend violet oor.

Creëer een sprankelende foto met je eigen handen! Het kind verzamelt met oprechte interesse helder glanzende pailletten in een enkel patroon. KOLIBRI: FEITEN OVER DE KLEINSTE VOGEL TER WERELD. Geslacht Sprankelende kolibries Geslacht Sprankelende kolibries Foto Lampornis. Het geslacht Granaatappelkeelkolibries Het geslacht Granaatappelkeelkolibries foto Lamprolaima. Koffie mousserende ansichtkaarten kolibrie gouden parelmoer. Kolibrie. Sprankelende regenboogvogel. Vogel bloem. Ze kunnen niet in gevangenschap leven. Ze begeleiden de zon. Ze worden vergeleken met boselfen. Vlucht. Het woord KOLIBRI Wat is KOLIBRI? Woordbetekenissen. Glinsterende kruimels. Iedereen weet dat kolibries de kleinste vogels ter wereld zijn. Niet alle kolibries zijn echter zo klein. Reuzenkolibrie 20. De beste foto's van de stad Monteverde op Turister.Ru. Helderblauwe bloemen en sprankelende kolibries. Met de Amazonia collectie dompel je je onder in de wondere wereld van het tropisch regenwoud.

Kolibrie Trochilidae LifeCatalog.

Woordtest: sprankelende kolibrie. Orthografisch woordenboek. Groot verklarend woordenboek. Beheer in het Russisch. Russisch verbaal. Stockfotos en Rechtenvrije sprankelende kolibries. Luxe broche in de vorm van een kolibrie op bloemen, zal de revers met verguldsel versieren. Emaille, imitatieparels en briljantgeslepen strass steentjes. Een schitterende plaatjespuzzel. Kolibrie: prijs, koop in Moskou. Gelukkig bleven hoeden en jurken, waaraan sprankelende opgezette kolibries waren vastgemaakt in plaats van broches, een stomme gril van de 19e.

0001821665 Website RU Swarovski.

Weinig gevallen van het tegenovergestelde gedrag zijn waarschijnlijk onjuist vanwege het ontbreken van seksueel dimorfisme in de schitterende kolibrie. Nieuws: Such Free Hummingbirds Expert News. Briljante kolibrie met paarse keel, Lampornis calolaemus pectoralis, edelsteen van de bergpaars. Nomade. Paarse Saberwing, Campylopterus.

Regardez d'autres dictionnaires:

sprankelende kolibrie met amethistkeel - ametistinis lampornis statusas T sritis zoologija | vardynas atitikmenys: veel. Lampornis amethystinus angl. amethist keelkolibrie vok. Rotkehlnymphe, f rus. sprankelende kolibrie met amethistkeel, m pranc. colibri een kloof améthyste, m ryšiai ... Paukščių pavadinimų žodynas

Sprankelende kolibries ​Sprankelende kolibries ... Wikipedia

Lampornis amethystinus - ametistinis lampornis statusas T sritis zoologija | vardynas atitikmenys: veel. Lampornis amethystinus angl. amethist keelkolibrie vok. Rotkehlnymphe, f rus. sprankelende kolibrie met amethistkeel, m pranc. colibri een kloof améthyste, m ryšiai ... Paukščių pavadinimų žodynas

Rotkehlnymphe - ametistinis lampornis statusas T sritis zoologija | vardynas atitikmenys: veel. Lampornis amethystinus angl. amethist keelkolibrie vok. Rotkehlnymphe, f rus. sprankelende kolibrie met amethistkeel, m pranc. colibri een kloof améthyste, m ryšiai ... Paukščių pavadinimų žodynas

amethist-keel kolibrie - ametistinis lampornis statusas T sritis zoologija | vardynas atitikmenys: veel. Lampornis amethystinus angl. amethist keelkolibrie vok. Rotkehlnymphe, f rus. sprankelende kolibrie met amethistkeel, m pranc. colibri een kloof améthyste, m ryšiai ... Paukščių pavadinimų žodynas

ametistinis lampornis - statusas T sritis zoologija | vardynas atitikmenys: veel. Lampornis amethystinus angl. amethist keelkolibrie vok. Rotkehlnymphe, f rus. sprankelende kolibrie met amethistkeel, m pranc. colibri à gorge améthyste, m ryšiai: platesnis terminas -… Paukščių pavadinimų žodynas

colibri een kloof améthyste - ametistinis lampornis statusas T sritis zoologija | vardynas atitikmenys: veel. Lampornis amethystinus angl. amethist keelkolibrie vok. Rotkehlnymphe, f rus. sprankelende kolibrie met amethistkeel, m pranc. colibri een kloof améthyste, m ryšiai ... Paukščių pavadinimų žodynas

Trochilidae: over kolibries in het licht van het darwinisme.

Sprankelende kleine vogelbroche met fijne goudlaag en kristallen. Niet gemerkt, maat 4 cm Kleine sierlijke vogel. Stel voor creativiteit Ontwikkelaars Shine ART Hummingbirds om te kopen. Lengte: 52:49.

Vintage: Sprankelende broche in de vorm van een kolibrie - koop bij.

U vindt nieuwe en gebruikte producten in Hummingbird trendy kettingen & hangers op Multicolor Hummingbird charm hanger ketting sprankelend kristal 17. Bird Hummingbird: grootte en gewicht, soort, waar. Afbeeldingen van heldere, sprankelende pailletten. Het fascinerende proces van creativiteit zal niet alleen interessant zijn voor kinderen, maar ook voor alle gezinsleden.

0000256997 Website RU Swarovski.

Geslacht Kolibrie zonnestralen Aglaeactis Basilinna Boie, 1831. Geslacht Gekroonde kolibries Boissonneaua Geslacht Sprankelende kolibries Lampornis. Woordcontrole: de sprankelende kolibrie GRAMOTA.RU. Stuur ansichtkaarten naar WhatsApp vanaf de Greetings Gallery-site. Feliciteer een vriend met Odnoklassniki of Viber. Koffie mousserende kolibrie ansichtkaarten.

Pino is een online logicaspel gebaseerd op tactiek en strategie. Dit is een remix van schaken, dammen en hoeken. Het spel ontwikkelt verbeeldingskracht, concentratie van aandacht, leert je toegewezen taken op te lossen, je acties te plannen en logisch te denken. Het maakt niet uit hoeveel fiches je hebt, het belangrijkste is hoe ze worden geplaatst!

Planten en kweken

Calibrachoa thuis plant zich voort door zowel zaden als stekken. Om zo'n schoonheid op je balkon te planten, kun je zaailingen kopen.

Het is veel handiger om calibrachoa te kopen in de vorm van zaailingen voor degenen die deze plant voor het eerst tegenkomen, omdat je meteen kunt zien wat de bloemen zullen zijn, de gezondheid van de struik en vele andere parameters.

De beste plek om bloemen te planten of te plaatsen is een zonnige, warme plek, maar geen zon of intense hitte. Zoals ze zeggen over calibrachoa, beoordelingen van tuinders, met een zeer agressieve zon, sterft de bloem snel, droogt volledig op en is het niet langer mogelijk om hem te reanimeren.

Daarom, als de plaats waar zal worden geplant calibrachoa zaailingen een deel van de dag is onder de brandende stralen, dan moeten de bloemen op dit moment worden bedekt of geblokkeerd.

Houd er ook rekening mee dat een harde wind de takken van een bloem kan afbreken en de bloemen zelf kan plukken. Daarom mogen planten niet op zeer winderige plaatsen worden geplaatst.

Voor calibrachoa planten elk plantaardig "gerecht" is voldoende, maar houd er rekening mee dat een plant minimaal 3-4 liter aarde nodig heeft.

Bij het planten van bloemen in de volle grond dient de afstand tussen de struiken minimaal 40-50 cm te zijn, wat betreft de grond past een kant-en-klaar grondmengsel voor rijkbloeiende vaste planten perfect bij de bloem.

De bloem plant zich voort door zowel zaden als stekken. Maar, planten en groeien calibrachoa uit zaad - dit is altijd een loterij, omdat de plant de kwaliteiten van de ouder niet herhaalt, zelfs de kleur kan anders zijn. Daarom geven tuinders er de voorkeur aan om bloemen te vermeerderen door stekken of simpelweg door een struik in meerdere te verdelen.

Wat betreft aangekochte zaden worden voornamelijk Nederlandse hybride variëteiten gepresenteerd, die eerst moeten worden ontkiemd. De ideale optie zou zijn om in maart - april in een turfpot te planten, zodat de plant in mei al zijn plaats in de bloementuin kan innemen.

De bloemen kunnen de kou niet verdragen, ze moeten overwinteren bij een temperatuur van 5 tot 10 graden, stekken die in de herfst worden gesneden en geplant, gescheiden struiken moeten op dezelfde temperatuur worden gehouden.

Calibrachoa zorg

Foto van calibrachoa bloemen ziet er geweldig uit, en elke bloemist wil meteen zo'n schoonheid in zijn bloementuin hebben. Maar, calibrachoa teelt vereist enige zorg:

 • De plant houdt niet van vochtige grond, dit is het geval als het beter is om niet bij te vullen dan om te gieten. Maar de calibrachoa-waterdouche - houdt van. U moet de bloem meerdere keren per dag besproeien, minimaal 4 keer.
 • Tijdens de bloei, dat wil zeggen het hele seizoen door, heeft calibrachoa extra bemesting en bemesting nodig - kant-en-klare mengsels voor rijkbloeiende planten zijn ideaal. Indien gewenst kan het voeren onafhankelijk worden gedaan - het belangrijkste is dat het kalium en fosfor bevat. Meststof moet minstens één keer per week worden aangebracht.
 • Verdorde bloemen moeten constant worden afgesneden, zodat er nieuwe op hun plaats bloeien. Midden in de zomer kunt u de stelen snoeien om de bloem luchtiger te maken.
 • De bloem moet in huis overwinteren, de temperatuur onder de 5 graden kan de plant doden. Die calibrachoa bloemen, die groeien in de tuin, in de volle grond, voor de winter zijn bedekt met een soort kassen, graszoden en turfplaten.

Bloemen zijn vatbaar voor ziekten zoals rot en schimmelinfecties, dus u moet ze elke keer dat u water geeft en dode bloemen verwijdert, zeer zorgvuldig inspecteren. Meestal worden ziekten veroorzaakt door te vochtige grond.

Soorten en variëteiten van calibrachoa

Als we het hebben over de soortoriëntatie, dan verdelen de telers zelf de variëteiten van deze planten in eenvoudig en badstof. In feite zijn er veel soorten, maar calibrachoa kleur alleen beperkt door de verbeeldingskracht van fokkers. Trouwens, de natuurlijke tint van haar bloemen is paars. De meest populaire soorten van deze plant zijn:

 • Calibrachoa Kablum

Helderblauwe bloemen in alle kleurtinten kenmerken deze variëteit. De Kablum-rassengroep is het allereerste resultaat van het werk van Europese veredelaars met deze plant. Ze hebben miniatuurafmetingen, 35-40 cm hoog en zeer goede zaadkieming. Zaden die uit de ouderplant worden geoogst, hebben echter de neiging om rijke paarse bloemen te produceren en zijn groter van formaat.

 • Mini Famous Double Pink

Dit is een badstof die representatief is voor calibrachoa, relatief klein, de lengte van de takken met bloemen bereikt 60-70 cm De bloemen zijn zeer volumineus, 3-4 cm in diameter, in alle tinten roze.

Er zijn zelf minder bloemen dan bij de "non-frizzy" -variëteiten, maar de plant ziet er aan de buitenkant interessanter uit. De overvloed aan heldere bladeren scheidt de bloemen van elkaar, waardoor ze niet visueel kunnen versmelten tot één roze armvol.

Terry-hybriden hebben één kenmerk: calibrachoa stekken dergelijke variëteiten schieten onmiddellijk wortel, en om ze te laten beginnen met de wortels, is het voldoende om een ​​paar dagen in een glas water te zetten, net als een kamer Tradescantia.

Dit is een groep variëteiten, die acht variëteiten van planten omvat met grote bloemen in alle tinten geel, oranje, rood en bordeauxrood, een diameter van 2,5-3,5 cm. Er zijn zeer weinig bladeren en de lengte van de takken bereikt een meter, maar ze worden meestal gesnoeid.

De bloei is zeer overvloedig en vroeg, deze soorten bloeien begin mei. Ze zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden en herstellen snel na neerslag, hagel of zware koude regen. Meestal worden ze geplant, afgewisseld met witte petunia's, dit contrast ziet er erg indrukwekkend uit.

Een groep Frans-Nederlandse rassen, waarvan 12 stuks. Als een tuinman een bloempot wil hebben met een waterval van eindeloze sneeuwwitte bloemen, vergelijkbaar met bellen, dan is de variëteit Cabaret nodig. Witte soorten zijn de sterren van deze groep, maar er zijn variëteiten met een gecombineerde kleur, bleekpaars, bloedrood en andere tinten.

De lengte van de takken met bloemen is groot, 90-170 cm, maar in de regel worden ze gesnoeid. Deze bloemen zijn ideaal voor het maken van levende bogen en worden vaak gebruikt bij de decoratie van huwelijkstenten buitenshuis.

Een zeer romantische en elegante serie ontwikkeld door een Britse fokker. Er zijn 6 soorten, die zich onderscheiden door kleur, variërend van wit tot transparant lila.

De bloemen hebben een midden gemarkeerd met een paar tinttonen en dezelfde lengtestrepen op langwerpige bloembladen. De lengte van de bloemdragende takken is vanaf 50 cm.

De bloem is delicaat en grillig, maar verdraagt, in tegenstelling tot zijn verwanten, lichte schaduw en een lichte overmaat aan vocht goed. In het tweede jaar heeft het geen zin om het voor de winter te laten staan, omdat de bloei extreem schaars zal zijn. Het reproduceert heel goed door de struik te verdelen.

Hoewel het is toegestaan ​​om te groeien in kuipen, dozen en gewoon in het open veld in de tuin, maar calibrachoaampel plant, dat wil zeggen, ideaal ogend en groeiend in hangende structuren. Het is vrij eenvoudig om een ​​plant te laten groeien, het belangrijkste is om hem niet te vaak water te geven, vergeet niet te sproeien en te bemesten.

Pin
Send
Share
Send
Send