Vogelfamilies

Kunnen eenden en kippen goed samenleven in hetzelfde hok?

Pin
Send
Share
Send
Send


Kunnen eenden en kippen samenleven? Een veelgestelde vraag die we stellen en zoeken naar antwoorden. Er zijn veel gecombineerde meningen over het samen houden van kippen en eenden in hetzelfde verblijf.

In dit artikel gaan we antwoorden vinden. Kunnen eenden en kippen samenleven of niet. Ze moeten in aparte omheiningen worden bewaard, maar ik heb mijn kippen en eenden een paar jaar samen gered met slechts een paar problemen. Hier zijn enkele dingen zodat u erover kunt nadenken.

Kunnen eenden en kippen samenleven

Ja, ze kunnen samenwonen. Meestal praten eenden, eenden en kippen (en de meeste verschillende soorten gevogelte) redelijk goed met elkaar zonder al te veel punten, vooral in het geval dat ze zich collectief ontwikkelen vanaf het moment dat ze heel jong zijn en heel veel huis van hun hok en treinruimte.

Kippen en eenden collectief onderhouden

Eenden kunnen een welkome opsteker zijn voor een kleine boerderij. Ze leggen enorme eieren zoals gewoonlijk als kippen (klik hier voor meer informatie over eendeneieren).

Eendeneieren zijn heerlijk om te bakken! eenden hebben niet veel ruimte nodig, maken niet veel lawaai en passen meestal goed bij je huidige kippenarrangement.

Eenden zijn echter ongetwijfeld geen kippen. Terwijl het collectief verhogen van de 2 soorten pluimvee eigenlijk potentieel is, heeft elke soort een aantal totaal andere behoeften.

Hoe weet u zeker dat uw gecombineerde kudde blij en gezond is? Waar het op neerkomt, is ervoor te zorgen dat ondanks het feit dat elke kudde collectief leeft, ze allemaal hebben wat ze willen.

Kippen en eenden kunnen kibbelen, net zoals ze over het algemeen onderling kunnen, maar toch zijn het de kippen die in wezen de meeste verwondingen veroorzaken met hun scherpe snavels.

De waarschuwing moet worden genomen met Drakes en Cockerels, aangezien elk in bepaalde gevallen van het jaar argumentatief kan zijn.

Als ze in een voldoende grote ruimte worden bewaard, in een positie zijn om van elkaar weg te komen en toegang hebben tot voldoende maaltijden en watercontainers, dan zullen ze gelukkig vaak collectief blijven, bezig met hun eigen onderneming.

Garandeer dat er voldoende woonhuizen kunnen zijn of voor elke totaal verschillende woningen kunnen worden aangeboden. Houd er rekening mee dat eenden zichzelf niet altijd als kippen op de matras zullen leggen als het donker wordt.

Voeding: kunnen eenden en kippen samenleven?

Als kinderen hebben kippen en eenden een ander soort maaltijden nodig. Kipkruimels en Growers-pellets die voor kippen worden verondersteld, bevatten meestal anti-coccidiostatica.

Dit is een medicijn dat is toegevoegd om Coccidiose te helpen stoppen. Eendjes eten meer dan kippen en als gevolg daarvan krijgen ze een overdosis van het medicijn en gaan ze over hun benen en gaan ze zelfs dood.

Je zou sowieso zeker geen jongere kippen of eenden samen combineren, maar het is de moeite waard eraan te denken dat hun voer moet worden gecontroleerd.

Zodra ze volledig volgroeid zijn, zullen ze elk kippenhokken opeten en eenden zouden tarwe moeten hebben, hoewel echte scharreleenden de meeste van hun eigen maaltijden zullen ontdekken van groen gelijk aan gras, eendenkroos (als ze daar in een vijver zijn). ), bugs, bugs en slakken.

Er is een overmatige hoeveelheid calcium in de pellets van legpluimvee voor woerden, dus zorg ervoor dat er tarwe voor hen wordt aangeboden - dat is moeilijk omdat een overmatige hoeveelheid tarwe in het dieet van uw kip problemen zal veroorzaken, aangezien tarwe niet voldoende eiwit bevat zorg voor de productie van eieren bij kippen.

Doe tarwe onder water in een halve emmer voor de eenden. De tarwe zinkt naar de onderkant en de kippen kunnen er niet van eten.

Dit voorkomt bovendien dat kraaien en torens de tarwe opnemen, wat vaak voorkomt of het droog in een kom wordt gelaten.

Zoals je op de foto hier kunt zien, worden mijn kippen redelijk pissig!

Drakes zullen hun consumptie tussen legkorrels en tarwe regelen en in de winter, wanneer ze off-leg zijn, zullen eenden zelfs extra tarwe eten dan pellets.

Deze ruimte is een stuk eenvoudiger dan water. Kippen en eenden kunnen elk hetzelfde hoogwaardige leghennenvoer eten.

Het enige voorbehoud is dat wanneer je jongere eendjes binnen de kudde hebt, ze misschien toegang willen hebben tot meer niacine.

Je zou graag biergist in het voer willen combineren om de eendjes te helpen te krijgen wat ze willen (klik hier rechts voor meer informatie over het opheffen van eendjes).

U zou een bungelende voerbak voor kippen in het hok houden, zodat de kippen dit 's avonds toch kunnen gebruiken, maar het primaire voer van iedereen bevindt zich in een open bak waar elke gans en kippen uit kunnen eten. eenden kunnen het moeilijk hebben om hun betaling te worden in veel voerbakken voor kippen, dus open kommen werken het beste. eenden en kippen houden van dezelfde soorten lekkernijen, elk zal gek zijn op meelwormen, en elk liefdesbureau snijdt zoals groenten en brood. Ik heb ontdekt dat de eenden wat kieskeuriger zijn in wat ze eten.

Huisvesting: Kunnen eenden en kippen samenleven?

Kippen en eenden kunnen samen in hetzelfde hok worden gehuisvest of u kunt proberen ze afzonderlijk te houden.

Kippen houden er de voorkeur aan om 's avonds te slapen, dus misschien willen ze dat locaties op de bodem gaan zitten. eenden geven er de voorkeur aan om 's avonds te nestelen, dus misschien willen ze ergens op het podium om te slapen.

Zorg er bij het plannen van je kippenhok voor dat je eenden een rustige plek hebben om op de bodem te nestelen (en zorg ervoor dat het niet onder de slaapplaatsen ligt, anders kunnen ze de hele avond gepoept worden!).

Zorg ervoor dat de oprit niet te steil is om in het hok te komen.

Kippen kunnen over een steile helling navigeren, maar eenden zouden niet goed moeten zijn in springen en hun enorme slappe poten kunnen ze op het land enigszins onhandig maken. Eenden slapen het liefst buiten in de buitenlucht.

Als het in enig opzicht potentieel is, is het het beste om een ​​kleine deur aan te bieden die de hele avond open blijft, wat resulteert in een volkomen veilige kleine run.

Voor degenen die dat doen, zorg ervoor dat het op elk facet volledig predatorbestendig is - denk erover na om de volledige vloer van de ren met draad te bekleden.

Je eenden zouden hun eigen aparte hok moeten hebben dat de hele avond open blijft, en mijn kippen hebben een hok dat 's avonds wordt gesloten. Ze delen elk dezelfde run.

De eenden maken bijna geen gebruik van hun kippenren. Ze slapen in de ren, vaak elke avond onder het kippenhok.

Meestal als je 's avonds weggaat om ze in de warmere maanden te onderzoeken, zullen ze stilletjes drijven in hun kleine kinderzwembad dat binnen de ren is.

Water

Eenden willen dat het water wordt schoongemaakt en ze gaan snel een groot aantal waterbakken voor kippen maken.

Als dat het geval is, kunnen watercontainers iets van de bodem worden gehangen op een houten driepoot met zitstaven gewoon van de bodem af.

Hierdoor kunnen kippen op een zitstok vliegen en een drankje nemen, maar de eenden kunnen de container niet bereiken.

Misschien is de grootste hindernis die je tegenkomt bij het gezamenlijk vasthouden van eenden en kippen, wat je met het water moet doen.

Kippen doen het geweldig met drinknippels of waterbakken waar ze hun snavel in dopen voor een drankje. eenden moeten dan weer toegang hebben tot water dat diep genoeg is om hun kop erin te dopen.

Ze willen de mogelijkheid hebben om hun hoofd in het water te dopen om te schrobben en hun neusgaten vochtig te houden, om hun ogen te schrobben en om hun maaltijden te combineren met hun water voor de spijsvertering.

Eenden kunnen geen conventionele waterfonts voor hennen gebruiken omdat hun betalingen niet voldoende overeenkomen met de kleine fontopening.

Ze gebruiken tepelwatertechnieken, maar het kan zijn dat ze toch een kom met modern, helder water nodig hebben om te reinigen en te consumeren.

In feite dopen de eenden hun betalingen niet zomaar zachtjes in het water.

Ze spetteren. Ze kruipen in de kom en proberen te zwemmen. Ze voegen stof en voer toe aan het water. Ze maken overal modder.

Kippen zorgen niet voor modder en vuil. Ze houden er niet van als hun water vervuild is. Mijn kippen en eenden delen een waterbak.

Je zou het elke dag eruit schrobben. Ik bewaar het buiten het kippenhok zodat het scheren binnenin droog blijft. Ik verplaats het ook over de ren, zodat ik geen enkele ruimte heb die overdreven modderig wordt.

Laten we, met betrekking tot water, zwemmen bespreken. eenden willen * technisch gezien niet * een zwembad hebben om in te zwemmen, zolang ze maar een diepwaterschotel hebben.

Ze zullen echter * enorm * blij zijn als je ze een klein kinderzwembad geeft om in rond te spetteren.

Het kan er ook voor zorgen dat ze veel minder geneigd zijn om te proberen in de waterbak te zwemmen (houd echter niet op adem!).

Wees niet bang voor uw kippen aan de overkant van het zwembad. In wezen de meeste helft, ze kunnen er gewoon van wegblijven, of zullen er misschien vaak van drinken.

Volwassen kippen zwemmen liever niet, maar ze zullen van nature drijven, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat ze verdrinken als ze er per ongeluk in vallen.

Als het water ondiep genoeg is, zult u ontdekken dat uw kippen graag in het water staan ​​om in de zomer af te koelen.

Jongere kuikens kunnen niettemin verdrinken als ze zonder toezicht in de buurt van een zwembad worden achtergelaten.

Als je kuikens in je kudde hebt gekregen, denk er dan over om het zwembad af te sluiten, het leeg te houden totdat ze volwassen zijn, of het alleen te vullen als je in de buurt bent om toezicht te houden.

Een klein kuipje dat eenvoudig kan worden geleegd, wordt vaak gebruikt voor een kleine verscheidenheid aan eenden, zodat ze erin kunnen klimmen en zich in het water kunnen wassen of dobberen als ze dat willen.

Als dit water simpelweg te diep is, kunnen kippen tijdens het drinken erin vallen, drassig worden en verdrinken.

Bakstenen op de angel van de badkuip of een helling die eruit komt, zullen een kip mogelijk helpen om eruit te komen als hij erin valt, maar het is veiliger om een ​​ondiepe bak te hebben, net zoals hier bewezen is voor deze eendjes.

Achtertuincentra promoten meestal trays met volledig verschillende afmetingen.

De enige die is bewezen is een kleine, maar mijn volwassen eenden krijgen een bak van 1,25 vierkante meter die ongeveer tien centimeter water kan bevatten en die toch eenvoudig kan worden gekanteld.

Meenemen

Voor de meeste helft is de kans groter dat uw eenden en kippen elkaar gewoon negeren.

Als je een heel kleine kudde van elke soort kip hebt, kunnen ze extra combineren, maar meestal zullen eenden de voorkeur geven aan het gezelschap van verschillende eenden, en kippen zullen er de voorkeur aan geven om bij kippen te blijven.

Mijn vogels zijn vrij en variëren de hele dag collectief binnen de tuin. Terwijl ze allemaal bij mij komen werken voor snacks en allemaal plezier hebben met loungen in de schaduw van de rododendronstruik, onderhouden ze zichzelf.

Ik zou niet zeggen dat de ene kudde dominant is over het tegenovergestelde en dus lijken ze allemaal samen te scoren.

Over het algemeen zullen een aantal gecombineerde vrouwen langszij komen. Voeg een woerd of een haan toe en de dynamiek zal zeker variëren. Ze kunnen territoriaal worden.

De woerd of haan kan heel goed altijd proberen de tegenovergestelde vogels te verjagen om ervoor te zorgen dat zijn vrouwen de allerbeste lekkernijen of foerageervloer krijgen.

Het hangt allemaal af van het temperament van de man. Het enige scenario waar u voor wilt zorgen, is het hebben van een woerd (mannelijke eend) in een gecombineerde kudde zonder haan.

Gedurende het hele broedseizoen (lente en vroege zomer) zijn woerden in de stemming voor liefde en er kan nooit veel ophouden om het antwoord te krijgen, want kunnen eenden en kippen samenleven.

Het is het beste om op zijn minst 2-3 vrouwelijke eenden per woerd te hebben om hem “bezig” te houden.

Wat je niet nodig hebt, is in je woerd om te proberen samen met je vrouwelijke kippen te paren. Drakes hebben een externe fallus de plaats zoals hanen dat niet doen.

Als zodanig mogen vrouwelijke kippen niet worden ontworpen voor dat soort bewegingen en kunnen ze ernstig beschadigd raken en zelfs worden gedood door een overijverige woerd.

Als je een haan hebt, zorgt hij ervoor dat de kippen veilig zijn. Als dat niet het geval is, regel dan gewoon je woerd en zorg ervoor dat je hem van de kudde kunt scheiden als hij de kippen lastig valt.

Ik hoop dat dit artikel over kan eenden en kippen die samen leven de moeite waard was om te lezen.

Bekijk de video: Eenden groepsverkrachting (Januari- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send