Vogelfamilies

Briljant met reekalf (Heliodoxa rubinoides)

Pin
Send
Share
Send
Send


(diamant, diamant) 金刚钻, 金刚石
(diamant) (已 加工 的) 金刚石, 钻石
(diamant) (已 加工 的) 金刚石, 鑽石
金刚石, 钻石, 或 griet "yant
金刚石, 钻石, 或 griet "yant
(ruit) 钻石, 金刚石
(diamant) [阳] 钻石 金刚石
(ruit) 金刚石, 钻石
(ruit) 钻石, 金刚石
(ruit) 金钢 钻, 钻石
(染料 冠词), 金刚钻, 金刚石
(diamant) 金刚石
[矿] κ, 多角形 钻石
金刚石, 钻石, 玻璃刀
金钢石, 钻石
琢磨 的 金刚石

1m.
(evenals verouderde diamant)
1) Edelsteen - een diamant die op een speciale manier is geslepen en gepolijst.
2) Smth Dat, met zijn schittering en spel van licht, lijkt op zo'n kostbare steen.
3) Versiering met zo'n juweeltje.
2.m.
De kleinste van de typografische lettertypen (in de grafische industrie).

GERAFFINEERDE DIAMANTEN

Raffinage is een kunstmatige verandering in het uiterlijk of de eigenschappen van een edelsteen (behalve bij snijden) om de eigenschappen voor de consument te verbeteren. De meest gebruikelijke methoden voor diamantverfijning zijn bestraling, warmtebehandeling, coating, het vullen van scheuren, het boren van gaten met een laser om de insluiting "uit te branden" of op te lossen.

Een diamant die alleen is geslepen en (of) verfijnd, wordt niet als verfijnd beschouwd.

Wetenschappers hebben geleerd de structuur van de steen te verstoren, waardoor de prestaties worden verbeterd. Met behulp van moderne technologieën is het niet alleen mogelijk geworden om insluitsels te vernietigen, maar ook om de kleur van diamanten te veranderen.

De wereldberoemde expert op het gebied van edelstenen, de Zwitserse wetenschapper, professor Eduard Güble, over de kwestie van minerale verfijning, drukte de volgende mening uit: “Persoonlijk zie ik geen reden waarom we de kwaliteit (dat wil zeggen, kleur en zuiverheid) niet zouden moeten verbeteren. van natuurlijke mineralen. We kunnen zeggen dat de natuur nog niet klaar is met het creëren van de perfecte kleur en helderheid. "
Natuurlijk heeft zo'n steen verbeterde eigenschappen, maar volgens vooraanstaande edelsteenkundigen uit verschillende landen kan hij niet onder het mom en voor de prijs van een steen met dezelfde natuurlijke kenmerken worden verkocht.
Verfijnde diamanten zijn echt natuurlijke stenen, gedolven in dezelfde mijnen als andere diamanten.

Het is erg belangrijk om te weten of de eigenschappen van de diamant die u koopt verbeterd zijn. Daarom is het gebruikelijk om alle geraffineerde diamanten te vergezellen met het officiële "Natural Refined Diamond" edelsteencertificaat, dat bevestigt dat de gegeven steen is bewerkt om de helderheid of kleur te verbeteren. Het certificaat is altijd gemarkeerd behandeld (verwerkt, verfijnd)

1. VERBETERING VAN DE ZUIVERHEID VAN DE DIAMANT

Laserboren en scheurvulling

In 1982 bedachten wetenschappers in Israël een manier om de helderheid van diamanten te verbeteren. Dit revolutionaire proces maakt de insluitsels die in de meeste diamanten aanwezig zijn onzichtbaar. Het resultaat is een visueel schonere en meer sprankelende diamant, waarvan de kosten 30-70% lager zijn dan de kosten van een vergelijkbare ongeraffineerde diamant.
De effecten van verbeterde zuiverheid zijn onzichtbaar voor het blote oog; alleen een getrainde juwelier of edelsteenkundige kan ze detecteren.
De meeste diamanten hebben verschillende natuurlijke insluitsels. Zelfs als ze vaag zichtbaar zijn, hebben ze nog steeds de neiging om licht te verstrooien en de schittering van de diamant te verminderen.

Technisch gezien werkt het proces voor het verbeteren van de reinheid als volgt:
Om bij de schakelaar te komen, wordt een laserboor gebruikt om een ​​klein gaatje diep in de diamant te boren. Vaak zal de hoge temperatuur van de laser de vlek verdampen. Anders wordt er zuur in het gat gegoten, waardoor de vlek oplost of wit wordt.
Vervolgens wordt de resulterende leegte gevuld met een microscopisch kleine hoeveelheid materiaal met dezelfde optische eigenschappen als diamant. Dat wil zeggen, het licht dat door de pad en de belangrijkste facetten van de bovenkant gaat, wordt volledig gereflecteerd door de facetten van de onderkant van de diamant, en komt naar buiten door de belangrijkste facetten van de bovenkant en de pad, wat zorgt voor maximale helderheid en 'spel' van de diamant. De opname verhinderde de doorgang van licht door de diamant, verspreidde hem en de steen leek ons ​​niet schoon genoeg.

Na het proces om de helderheid van de diamant te verbeteren, gaat het licht door de bewerkte natuurlijke insluiting, omdat het gebruikte materiaal dezelfde optische eigenschappen heeft als de diamant. Het effect van deze behandeling kan zeer indrukwekkend zijn, waardoor zelfs een onopvallende diamant in een prachtige sprankelende diamant verandert. Dergelijke stenen worden soms "met scheuren gevulde diamanten" genoemd. Deze techniek lijkt veel op het kraken van de voorruit van een auto.

De hoeveelheid vulmateriaal is zo klein dat zelfs 's werelds toonaangevende edelsteenlaboratorium GIA bevestigt dat het proces om de helderheid te verbeteren GEEN GEWICHT aan de diamant toevoegt. De verandering in helderheid van een diamant wordt als permanent beschouwd, en de GIA. geeft certificaten uit voor lasergesneden diamanten.

De gaten zijn zo klein in diameter dat het erg moeilijk is om te zien dat de diamant geboord is. Als je echter in zeer helder licht en 10x vergroting naar de steen kijkt, zie je soms een dun roze-lila "draadje".

Op basis van de definitie van de helderheid van een diamant, kan deze worden verbeterd met niet meer dan 1-2 niveaus. De stenen die met een laser moeten worden behandeld, bevinden zich tussen de niveaus VS2 en I3, die zichtbare ondoorzichtige insluitsels hebben. Het verwerkingsspoor mag niet meer opvallen dan de natuurlijke opname. Niet elke diamant kan worden verbeterd, omdat niet elke insluiting kan worden verwijderd.
Als alle andere dingen gelijk zijn, kost een diamant met verbeterde helderheid minder dan een ongeraffineerde diamant met hetzelfde helderheidsniveau, wat ongeveer 30-70% of 30-70% meer bespaart. Als een diamant met een gewicht van één karaat wordt gekocht, kost een verfijnde steen met dit gewicht ongeveer 30-70% minder dan een ongeraffineerde steen.

Het is belangrijk om het volgende te weten:

1. Na verloop van tijd verliezen geraffineerde diamanten hun kwaliteiten niet. Fabrikant in de regel. geeft levenslange garantie op geraffineerde diamanten. De GIA bevestigt dat het in aanmerking komt voor een levenslange garantie op geraffineerde diamanten.
2. Ultrasoon- of stoomreiniging, zonlicht en hoge temperaturen zullen de diamanten met verbeterde helderheid helemaal niet schaden. Maar ze kunnen niet in zuur worden ondergedompeld, verhit boven open vuur, gesneden en opnieuw gepolijst.

NIEUWE "BLACK TECHNOLOGIES"

Nu zijn er op de wereldmarkt ongeveer een half miljoen (naar schatting, en ik denk - zeer onderschatte) karaat natuurlijke diamanten met een schijnbare helderheid van I - SI, minder vaak VS. Zeer goede kleur, meestal H en hoger.

Deze stenen zijn gemaakt in een laboratorium dat voorheen in Tokio was gevestigd en een paar jaar geleden overgebracht naar Taipei. Verschillende bedrijven die steenproducten verkochten, waren gevestigd in Tokio. De verkoop van losse stenen werd in 2004 volledig stopgezet nadat het feit van hun bestaan ​​werd ontdekt tijdens het heronderzoek van een 3-karaats diamant, die al een GIA-certificaat had. Zelfs GIA-experts zijn erin geslaagd om meer dan 300 van deze diamanten met een gewicht van 1 karaat en meer te certificeren. Alle certificaten voor stenen die onder verdenking vielen, werden ingetrokken.

Deze stenen waren gemaakt van ruwe diamanten die een goede kleur hadden, maar de structuur van de insluitsels viel niet eens in de categorie van technische. Deze unieke technologie zou, indien niet gebruikt voor grootschalige fraude, de Nobelprijs waard zijn. Ontwikkeld door een briljante chemisch ingenieur in Tokio. Je kunt zo'n diamant onderscheiden van een vergelijkbare ruwe diamant. Maar als een diamant in een stuk zit, is het niet zo onmogelijk, maar buitengewoon moeilijk.

De essentie van de zaak is dat de stenen eerst worden gesneden en vervolgens met een laser worden gereinigd. De holtes die door de laser worden gecreëerd, worden gevuld met gesmolten glas dat is ontwikkeld door deze grote Japanse chemicus. (Ik zou graag zijn naam willen weten) De glasmassa is gemaakt op basis van koolstof met minimale onzuiverheden van sommige andere elementen, waarvan de absorptiespectra zeer dicht bij de absorptiespectra van de elementen waaruit goud bestaat.

Dit gesmolten glas is niet alleen uniek omdat de optische eigenschappen praktisch niet te onderscheiden zijn van de optische eigenschappen van een diamant. Deze glasmassa was het eerste synthetische materiaal met vergelijkbare optische eigenschappen en een DICHTHEID DIE DE DICHTHEID VAN DIAMANT NIET OVERSCHRIJDT. Een steen gevuld met dergelijk gesmolten glas, vaak 10-30% van het totale volume van de steen, verschilt optisch niet van een diamant. Dezelfde hardheid, dezelfde chemische bestendigheid.

De nep is per ongeluk ontdekt. Een weinig bekende gemoloog uit Los Angeles, zelfs helemaal niet opvallend, ontdekte toch iets vreemds. Het certificaat voor het product gaf de exacte gegevens aan over het gewicht van de goudlegering en het gewicht van de diamant zelf. Volgens het certificaat ging de steen door als een diamant met perfecte verhoudingen. Voor dergelijke stenen hebben edelsteenkundigen scoretabellen. Dat wil zeggen, een bepaald gewicht komt overeen met een of andere maat. Schommelingen kunnen van nature voorkomen, maar binnen 2-3%. En de steen op zijn tafel was 8,5% lichter dan hij had moeten zijn. Dat wil zeggen, gezien zijn grootte en verhoudingen, moest hij 3,24 - 3,26 karaat wegen, maar woog hij slechts 3,01.

Een gemoloog is een soort universele wetenschapper. Hij is een chemicus, een geoloog, een kristalwetenschapper, een geochemicus en een geofysicus. Gemologen geloven niet in wonderen. Onze held kreeg toestemming van de eigenaren om de steen uit het product te halen, waarna hij een elementair experiment uitvoerde - hij bepaalde de dichtheid van de steen. De dichtheid bleek 8,5% lager te zijn dan een diamant zou moeten hebben. Dat wil zeggen, de dichtheid van het gesmolten glas bleek aanzienlijk lager te zijn dan de dichtheid van een diamant, terwijl het een goede vloeibaarheid bezit, wat belangrijk is voor het vullen van zelfs de kleinste holtes in de steen. En met een groot volume aan vulling had dit een aanzienlijke invloed op het gewicht van de steen. Het verdere proces van het oplossen van het raadsel was al een kwestie van techniek, het geheim werd onthuld.

Als stenen die een serieuze maar officieel erkende raffinageprocedure hebben ondergaan, in prijs dalen van 30 tot 70%, dan zou de zojuist beschreven procedure, als deze legaal zou zijn, de kosten met minstens 90% moeten verminderen.

2. DE KLEUR VAN EEN DIAMANT VERBETEREN

De kleur van een diamant kan op twee manieren kunstmatig worden gewijzigd:

- bestraling in een kernreactor of elektronenversneller,
- gecombineerde blootstelling aan hoge temperatuur en hoge druk (HTHP).

De eerste methode maakt het alleen mogelijk om de kleur te verbeteren, niet om de kleur te veranderen, meestal door een J-diamant om te zetten in een Z-diamant, wat resulteert in een steen met een intensere fancy kleur. Je kunt dus felgele, oranje, rode, roze, blauwe, paarse en groene stenen krijgen.

Omdat de eerste verfmethode alleen een dunne kleurenschaal oplevert, is deze toepasbaar op diamanten die al zijn geslepen en gepolijst.
HTHP, aan de andere kant, wordt gebruikt om de kleur van zowel de ruwe diamant als de afgewerkte diamant op te helderen of te verwijderen. Maar niet alle diamanten zijn geschikt voor een dergelijke verwerking.

De verbeterde kleur blijft meestal onveranderd tijdens het daaropvolgende dagelijkse dragen van de sieraden.

Langdurige blootstelling aan een elektronenbundel met zeer hoge energie resulteert in een kleurtransformatie naar een zeer donkerbruine kleur. Deze diamanten worden op de markt zwarte diamanten genoemd. Voor het verven van zwart worden meestal diamanten met zeer significante insluitsels gebruikt, waardoor elke kleur die transparant blijft praktisch zijn betekenis verliest. De kosten van zwarte diamanten variëren gewoonlijk van $ 100-120 per karaat tot enkele duizenden dollars per karaat, afhankelijk van de kwaliteit van de grondstoffen en de kwaliteit van het slijpen en afwerken. Voor een zwarte diamant zijn de kwaliteit van het polijsten en de aan- of afwezigheid van grote holtes binnenin, die kunnen worden gezien als lichtvlekjes, van fundamenteel belang.

HOGE TEMPERATUUR, HOGE DRUK - HTHP

Dankzij de HTHP-technologie, uitgevonden door General Electric in 1999, kan de kleur van sommige bruine diamanten aanzienlijk worden verbeterd - de bruinachtige kleur kan worden verzwakt of verwijderd, en de verkleuring is in de loop van de tijd stabiel, de behandeling zelf laat geen sporen na. Volgens de wetenschappers van het bedrijf werden natuurlijke diamanten tijdens hun beweging naar het aardoppervlak blootgesteld aan geofysische krachten, waardoor de atoombindingen in hun kristalstructuur vervormden. Ze beweren dat natuurlijke diamanten, wanneer ze worden verwerkt met HTHP, spontaan terugkeren naar hun oorspronkelijke staat en dat hun kristalstructuur wordt hersteld en dat de steen lichter wordt dan hij was toen hij werd gedolven.

HTHP-verwerking maakt gebruik van drukken tot 70.000 atmosfeer en temperaturen tot 2.000 ° C. General Electric brengt een dunne "GE POL" -laserstempel aan op de binnenkant van de verkleurde diamant, waar POL een acroniem is voor partnerbedrijf Pegasus Overseas Ltd. Deze inscriptie kan worden geschuurd, dus het ontbreken ervan kan geen teken zijn dat de diamant niet verkleurd is.

Het meest geschikt voor HTHP-verwerking zijn diamanten van fysiek type IIa, die geen onzuiverheden van stikstof bevatten, die zeer zeldzaam zijn (minder dan 1% van alle diamanten). Ze produceren diamanten met de hoogste kleur D-E-F. Diamanten van het fysische type Ia, Ib zijn minder geschikt voor verwerking volgens de HTHP-methode, ze produceren diamanten met een kleur die niet hoger is dan G-H, meestal J-I. Het is mogelijk om diamanten te onderscheiden op fysisch type door hun spectra, en spectrometers (FTIR) en Raman-spectroscopen bevinden zich in gemologische laboratoria. Op deze manier kunnen specialisten van goed uitgeruste gemologische laboratoria diamanten identificeren die mogelijk zijn blootgesteld aan HTHP-verwerking.

De aanwezigheid van een diamantslijpsel moet altijd worden vermeld op het certificaat en de garantie. Maar nooit - u weet het - NOOIT staat de getaxeerde waarde op het certificaat! De aanwezigheid van een beoordeelde of verzekerde waarde in een certificaat is 100% bewijs dat ofwel de steen niet degene is waar ze het over hebben, ofwel dat het certificaat nep is en is gelekt door een van de honderden pseudolaboratoria die nooit zijn erkend door iedereen .. Nou, er zijn er veel in de VS, ook in Azië.

Wees voorzichtig .. De garantie dat u koopt wat u koopt, kan alleen een GIA- of EGL-certificaat zijn. Hun certificaten zijn niet vervalst, ze hebben persoonlijke handtekeningen van een deskundige, persoonlijke nummers die via internet kunnen worden geverifieerd. In de afgelopen 10 jaar zijn de meeste GIA-gecertificeerde diamanten van meer dan 0,5 karaat ook met een laser gegraveerd met het certificaatnummer, niet op het oppervlak, maar in de diamant. Het is onmogelijk om het te vermalen of te vervalsen.

Helaas zijn IGI-, HRD-, AGA-, ACA-, AIGS- en TGS-certificaten de afgelopen jaren het voorwerp geworden van talloze vervalsingen.
Een bron

Gebruiksinformatie

Foto "Fawn-breasted Brilliant (Heliodoxa rubinoides) in Ecuador" kan worden gebruikt voor persoonlijke en commerciële doeleinden in overeenstemming met de voorwaarden van de aangeschafte Rechtenvrije licentie. Het beeld kan worden gedownload in hoge resolutie van maximaal 4896x3264.

 • Het land: Japan
 • Plaats: Buiten
 • Afbeelding oriëntatie: Horizontaal
 • Seizoen: Voorjaar
 • Tijden van de dag: Dag
Depositphotos
 • Over fotovoorraad
 • Onze plannen en prijzen
 • Oplossingen voor bedrijven
 • Blog van Depositphotos
 • Verwijzingsprogramma
 • Affiliate-programma
 • API-programma
 • Vacatures
 • Nieuwe afbeeldingen
 • Gratis afbeeldingen
 • Registratie van leveranciers
 • Verkoop stockfoto's
 • Engels
 • Deutsch
 • Français
 • Español
 • Russisch
 • Italiano
 • Português
 • Polski
 • Nederlands
 • 日本語
 • Česky
 • Svenska
 • 中文
 • Türkçe
 • Español (Mexico)
 • Ελληνικά
 • 한국어
 • Português (Brazilië)
 • Magyar
 • Oekraïens
 • Bahasa Indonesië
 • ไทย
 • Norsk
 • Dansk
 • Suomi
Contacten
  +7-495-283-98-24
 • Live chat
 • Neem contact op
 • Recensies over Depositphotos
Lees ons
 • Facebook
 • Twitter
 • VK
Verkrijgbaar in Verkrijgbaar in

© 2009-2021. Depositphotos Corporation, Verenigde Staten. Alle rechten voorbehouden.

Pin
Send
Share
Send
Send