Vogelfamilies

Briljant geschilderde malyur, romantische vogel

Pin
Send
Share
Send
Send


Witvleugelige malyur (Malurus leucopterus) is een soort zangvogels van de Malyurov-familie. De soort leeft in droge gebieden van centraal Australië. Verdeeld van centraal Queensland en Zuid-Australië naar West-Australië.

Net als andere Malury onderscheidt de soort zich door een merkbaar seksueel dimorfisme, dat zich manifesteert in het heldere verenkleed van het mannetje tijdens het broedseizoen. Het vrouwtje is zandbruin met lichtblauwe staartveren. Mannetjes zijn groter dan vrouwtjes en hebben een helderblauwe paringsuitrusting, zwarte snavel en witte vleugels. Jonge volwassen mannetjes verschillen nauwelijks van vrouwtjes en zijn vaak individuen in broedkleed.

Zwermen witvleugelige meeuwen in de lente en zomer hebben heldere oudere mannetjes vergezeld van kleine, onopvallende bruine vogels, die soms worden aangezien voor vrouwtjes. Er zijn drie ondersoorten. Naast de ondersoorten op het vasteland, leeft de ene op Derk Hartog Island en de andere op Barrow Island voor de kust van West-Australië. Mannetjes van deze eilanden hebben zwarte in plaats van blauwe paringskleding.

Witvleugelige geschilderde malyur voedt zich voornamelijk met insecten en vult het dieet aan met klein fruit en bladknoppen. De vogel wordt gevonden in de woestenij en lage woestijnstruiken, die schuilplaatsen zijn. Net als andere geschilderde meeuwen is de vogel een alomtegenwoordige broedende soort, waarvan kleine groepen het hele jaar door territoria bewaken en verdedigen.

Groepen bestaan ​​uit sociaal monogame paren met verschillende hulpvogels die jongen grootbrengen. Deze partners zijn nakomelingen die de puberteit hebben bereikt, maar na het uitvliegen nog een of meer jaren in de familiegroep zijn gebleven. De witvleugelige malyur heeft de neiging om promiscue geslachtsgemeenschap te regelen en deel te nemen aan de opvoeding van jonge individuen van andere paren, hoewel dit feit nog niet genetisch is bevestigd. Tijdens paringspellen plukken mannetjes bloembladen van bloemen en geven ze aan vrouwtjes.

Volwassenen en jongeren kunnen ten prooi vallen aan roofzuchtige zoogdieren zoals vossen en katten, vogels zoals fluitende kraaien, fluitvogels, lachende kookabara's, fladderende kraaien, kraaien, klauwiervliegenvangers en reptielen zoals varanen. Een andere bedreiging voor vogels komt van de mens: tijdens het broedseizoen worden veel nesten vertrappeld (soms zelfs door ornithologen), omdat ze goed verborgen en moeilijk te herkennen zijn.

Externe tekenen van geschilderde malure

De Briljant Geschilderde Malure is een kleine vogel van slechts 14 cm lang De mannelijke geverfde Malure in broedkleed heeft helderblauwe veren op zijn kop en oren.

Zijn keel is paars, vleugels, borst en staart zijn donkerblauw. De snavel is zwart. Een opvallende band rond de ogen en borst. Buiten het broedseizoen krijgt het mannetje bruin verenkleed, blauwe vleugels en een blauwachtige staart. Vrouwtjes lijken op hun partners, maar met een kastanjebek en een vlek rond de ogen.

Verspreiding en leefgebieden van schitterend geschilderde muilezels

Brilliant Painted Malur komt oorspronkelijk uit de droge streken van Australië. De vogels zijn endemisch voor het Australische continent. Het wordt bijna overal verspreid, behalve in de zuidoostelijke en zuidwestelijke regio's. Brilliant Painted Malur leeft in dorre, begroeid met acacia's en onvolgroeide eucalyptuswoestijngebieden, en komt ook voor in bosgebieden. Deze vogels geven er de voorkeur aan zich te vestigen in gebieden met rotsachtige bedekking en dicht struikgewas, waar u zich veilig kunt verbergen voor roofdieren en wind.

Briljant geverfde malure (Malurus splendens).

Kenmerken van het gedrag van de briljant geschilderde malure

Briljant geschilderde meeuwen jagen zowel in de open ruimte als in de buurt van schuilplaatsen en tussen dicht gebladerte.

Vogels bewegen zich in nogal grappige sprongen, die worden afgewisseld met landingen. Het evenwicht van de briljant geschilderde malure wordt verzekerd door een relatief brede, verticale staart.

Korte, afgeronde spatborden vergemakkelijken een snelle start. Malury maakt kleine omzwervingen. In het voorjaar en de zomer zijn vogels overdag actief. Na het voeren verzamelen ze zich in kleine kuddes en wachten op de hitte van de dag. In de winter is er niet zo veel voedsel, dus geverfde mollies voeden zich de hele dag.

Mannetjes buiten het broedseizoen, vrouwtjes en kuikens zijn overwegend grijsbruin van kleur.

Groepen van 2-8 vogels blijven op hun territorium en beschermen ze tegen concurrenten. Zijn omvang in de woeste bossen is gemiddeld 4,4 hectare. Roofdieren worden door hun ongewone gedrag van het nest afgeleid. Tegelijkertijd vallen bij vogels het hoofd, de nek en de staart naar beneden, de vleugels spreiden zich uit en het lichaam zwelt op. Dan begint de vogel snel te rennen en slaakt een alarmerende kreet. Een glanzend bronzen koekoek en een roodstaart bronzen koekoek parasiteren in de nesten van geschilderde malyurs. Bovendien vestigen kookabara, fluitkraai, klauwiervliegenvangers zich.

Het huwelijkse gedrag van de glanzende Malyurs

Het gedrag van mannetjes van briljant geschilderde mulls tijdens het broedseizoen is nogal ongebruikelijk. Om vrouwtjes aan te trekken, gebruiken ze de volgende technieken: "zeepaardvlucht" en "hoofdventilator". In het eerste geval maken de vogels een wervelwindvlucht, waarbij een mannetje met een langwerpige nek en overeind staande veren eruitziet als een zeepaardje. De kopventilatortechniek demonstreert agressief opgeheven oorbeschermers.

Tijdens paringspellen scheuren mannetjes roze of paarse bloembladen en laten ze deze aan vrouwtjes zien.

De mannetjes van de geschilderde malure trekken de aandacht van de vrouwtjes door bloembladen te plukken. De vogels gebruiken roze en paarse bloemkronen. Zo'n geschenk dient als een uitnodiging voor het vrouwtje en wordt aangeboden op het door het mannetje bezette gebied. Buiten het broedseizoen geven mannetjes in vreemde gebieden soms bloemblaadjes aan vrouwtjes, waardoor ze naar hun site worden getrokken. Hoewel geschilderde mulls monogame vogels zijn, is het paren met andere individuen typerend voor hen. De meeste kuikens komen uit mannetjes uit de groep.

Briljant geverfde Malure's voeding

De schitterend geschilderde malyur voedt zich voornamelijk met insecten. Het dieet omvat mieren, spinnen, kevers, krekels, sprinkhanen.

De hele kudde malyurs voedt hun kroost.

Bovendien eet de briljant geschilderde malyur bloemen, zaden, fruit. Vogels voeden zich meestal op de grond of in struiken ongeveer 2 meter boven de grond. Soms vindt malyura voedsel tussen bloeiende eucalyptusbomen en verstopt zich voor roofdieren. In de winter, wanneer voedsel schaars is, voeden vogels zich met mieren.

Reproductie van briljant geschilderde malure

Brilliant Painted Mali planten zich voort van eind augustus tot januari. Het vrouwtje bouwt een rond nest in de vorm van een koepel en weeft het van grassprieten die bij elkaar worden gehouden door kleverige spinnenwebben. Het nest is prachtig gecamoufleerd tussen dichte en vaak doornige vegetatie, meestal in acaciastruiken.

Malyurs kunnen één of twee broedsels per seizoen hebben. Koppeling bestaat uit 2-4 saaie witte eieren 1,2 x 1,6 cm groot met roodbruine strepen. Alleen vrouwtjes broeden 14-15 dagen. Alle leden van de groep voeden de nakomelingen. Ze brengen voedsel binnen en verwijderen ontlasting. Na een maand kunnen de kuikens zelf eten krijgen. Na het uitvliegen blijven jonge vogels een jaar of langer in de familiegroep als helpers. Soms voegen ze zich bij een andere groep vogels, meestal een naburige, of gaan ze in hun eigen familie broeden. In dit geval vertonen de briljant geschilderde mulls het overlevingsinstinct van de soort.

Het veranderen van het dieet is een redelijke manier om te overleven in barre omstandigheden, daarom geven de meeuwen er de voorkeur aan hun nakomelingen te voeden met sprinkhanen en rupsen.

Jonge kuikens hebben veel voer nodig en hun biologische ouders kunnen hun kroost niet voeden, dus helpen de helpers de kuikens sterker te worden en sneller het nest te verlaten.Dienovereenkomstig neemt de omvang van de bevolking toe.

Biologen hebben aangetoond dat zogende vogels en moedervogels genetisch en geografisch verwant zijn. Het belangrijkste is dat er een unieke genenset wordt bewaard.

Geschilderde Malure-status

De briljant geschilderde malur heeft zich goed aangepast aan het leven in stedelijke gebieden. Misschien hielp deze functie om een ​​scherpe daling van het aantal vogels te voorkomen. Momenteel behoort de briljant geschilderde malur tot de soort met de minste dreiging van overvloed en behoudt deze status vrij stabiel.

Als u een fout vindt, selecteer dan een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Het schrijven van de uitdrukking "witvleugelig geschilderde malig" in transcriptie

Hoe wordt deze uitdrukking in transliteratie gespeld?

belokryly raspisnoy malyur

Hoe is deze zin geschreven in de Engelse Qwerty-toetsenbordindeling.

, t k j r h s k s q h f c g b c y j q v f k / h

Opmerkingen (1)

Wat betekent de uitdrukking "witvleugelige geschilderde mok"? Hoe het te begrijpen.

Heeft u een vraag of heeft u hulp nodig?

Bedankt, uw vraag is geaccepteerd.

Het antwoord erop zal binnenkort op de site verschijnen.

Verklarend woordenboek van de grote en machtige levende Grote Russische taal.

Online woordenboek met woorden en uitdrukkingen van de Russische taal. Associaties met woorden, synoniemen van woorden, combinatie van zinnen. Morfologische analyse: verbuiging van zelfstandige naamwoorden en bijvoeglijke naamwoorden, evenals vervoeging van werkwoorden. Morfemische analyse van de samenstelling van woordvormen.

Voor alle vragen kunt u contact opnemen met de brievenbus.

Pin
Send
Share
Send
Send