Vogelfamilies

Blue and Gold Macaw Diet in Wild, Pet en Captive

Pin
Send
Share
Send
Send


De blauwe en gouden ara volgen in de ene omstandigheid één dieet en in andere anders. In het wild eten de meeste ara's, waaronder blauwe en gouden ara's, een verscheidenheid aan zaden, plantmateriaal, fruit en noten. In dit artikel geven we een overzicht van een blauw- en goudara-dieet in verschillende situaties.

Blauw en goud ara-dieet

Wilde ara's hebben veel vet in hun dieet, wat acceptabel is voor een vogel die door de regen vliegt, op zoek is naar voedsel, vogels nestelt en koestert.

Blauwe en gouden ara eten ook aarde en mineralen langs andere rivieren, omdat hun dieet, zoals ara, door klei te eten, hen in staat stelt de gifstoffen in het fruit en de zaden van deze planten te verteren.

Over het algemeen eten blauwgele ara's echter fruit of delen ervan, noten, bessen, bloemen, bladeren en confitratumbloemen.

Blauw en goud ara-dieet bevat ook een verscheidenheid aan zaden, noten, fruit, bessen en folders zoals planten. Een hoger vetgehalte lijkt vooral belangrijk te zijn voor bepaalde maïs, zoals hyacintara's. Bespreek deze speciale behoeften met uw dierenarts.

Blauw- en goud ara zijn levendige vogels, die erg waardevol zijn voor hun uiterlijk, voeding en hun intelligentie.

Ze hebben een vrij lange levensduur - tot ver in de middelbare leeftijd - en zijn goede huisdieren voor een eigenaar die tijd met ze wil spelen en ze wil leren. Hier zijn 10 tips voor het voeren van blauw en goud.

Macaw moet minstens één keer per dag worden gegeten. Omdat de maaltijd echter een goed moment is om een ​​band op te bouwen, is het een goed moment voor extra supplementen en voor het behandelen van goede traktaties.

Alle ara's hebben veel energie nodig. Ze zijn rijk aan veel natuurlijk voedsel, vooral abrikozen-amandelolie en calorieën.

Daarom zouden vogels idealiter een samengesteld (bekogeld of geëxtrudeerd) dieet moeten krijgen om ervoor te zorgen dat ze bij elke hap uitgebalanceerde voeding krijgen. Voer ongeveer een kopje voedsel met een riem in een ara.

Een kopje verse groenten en fruit moet grondig worden gewassen om pesticiden uit de dagelijkse voeding te verwijderen. Zorg voor een verscheidenheid aan vers voedsel, waaronder groene en gele groenten, fruit, meloenen en noten.

Favorieten zijn onder meer broccoli (eet niet meer dan twee keer per week), wortelen, romaine, sperziebonen, pompoen, courgette, champignons, tomaten, sinaasappels (fruit met een hoog zuurgehalte moet worden beperkt), appels, aardbeien, bananen, druiven, meloen-kiwi . , Mango, papaja en peer.

Gebruik geen koffie, extra zoete, alcoholische dranken, chocolade of avocado van uw vogel. Papegaaiengrit is niet nodig.

Geef voor lekkernijen twee of drie noten per dag. Vitaminesupplementen zijn niet vereist voor vogels in het aanbevolen dieet.

Macaws zijn als zaden, maar niet het meest voedzame voedsel. Zaadmengsels ontworpen voor ara's (grote haakvogels) zijn beschikbaar en bevatten meestal zonnebloempitten, andere zaadmengsels, noten en wat gedroogd fruit.

Sommige worden verkocht als "gevitamineerd", maar de vitamines worden aangebracht op de zaaddozen, die verloren gaan wanneer de papegaaienzaden worden gegeten voordat ze worden gegeten.

Papegaaien die alleen zaden krijgen, moeten dagelijks een vitamine- en mineralensupplement krijgen. Veel vitaminesupplementen worden verkocht als in water oplosbaar, gebruikt voor drinkwater.

Hoewel dit een gemakkelijke manier is om vitamines te verstrekken, is het niet de beste manier: veel vitamines worden snel afgebroken in water.

B-vitamines smaken ook niet goed, dus fabrikanten voegen suiker toe om de smaak te bedekken. De combinatie van vitamines en suikers in het water en de toevoeging van voedsel of uitwerpselen kan een heel slecht humeur veroorzaken en een goed groeimedium voor de bacteriën vormen.

Idealiter zouden vitamines moeten worden verstrekt in zacht voedsel in plaats van water. Goede keuzes zijn onder meer gekookte zoete aardappelen, yoghurt (in kleine hoeveelheden) en havermout, strooi er vochtige groenten over of voeg een klein beetje tafelvoedsel toe.

Water moet altijd worden voorzien van gearomatiseerd water. Papegaaien houden van hun voedsel, dus het water moet vaak worden ververst. De kommen moeten dagelijks schoon worden gehouden en gewassen om bacteriële overgroei te voorkomen. Sommige vuilnisvogels doen het beter als ze water krijgen met flessen water, maar ze moeten dagelijks worden schoongemaakt en bijgevuld.

Vanaf zeer jonge leeftijd blauw en goud krijgen is redelijk moeilijk en als u niet genoeg tijd heeft om aan uw ervaring en werk te besteden, moet u niet proberen een zeer jonge vogel met de hand te voeren.

Het is veiliger om de baby in een fokker of dierenwinkel achter te laten en regelmatig te bezoeken. U kunt een kleine initiële prijs betalen voor een heel kleine vogel als uw vogel ziek wordt, en veterinaire rekeningen kunnen meer dan worden gecompenseerd.

Zeer jonge ara's hebben een vetrijk dieet nodig en een kleine hoeveelheid pindakaas of gemalen zonnebloempitten of macadamia-noten kunnen worden toegevoegd om het eiwit- en vetgehalte te verhogen met extra eiwitten.

Het volume voor handvoeding moet ongeveer 10 tot 12 procent van het lichaamsgewicht van de vogel zijn dat tijdens elke voeding wordt gegeven.

Humoristisch, liefdevol en ondeugend, Blue en Gold Mako zijn populaire huisdieren in de Verenigde Staten.

De papegaai is een van de meest aanhankelijke en intelligente vogels ter wereld, maar als huisdier is het begrijpelijk wat ze moeten eten om hem gezond te houden.

Wild dieet

Blauwe en gouden ara in de inheemse wilde gebieden van de wetlands van het regenwoud van Zuid-Amerika, met hun dieet, bevat verschillende zaden, noten en fruit.

Ze zijn vooral lekker in palmfruit, maar ze genieten ook af en toe van groenten. Niettemin bevatten sommige onderrijpe zaden gifstoffen die de blauwe en gouden ara's niet kunnen verteren.

Ze hebben het probleem verholpen door klei te eten die aan de oevers van de rivier was gevonden.

Sectie

Aangezien de meeste Macao-eigenaren geen toegang hebben tot een grote verscheidenheid aan voedsel in de natuur, raden dierenartsen meestal speciaal bereide recepten aan voor de meeste voedingsbehoeften van je ara.

Over het algemeen wordt aanbevolen dat blauw en goud ongeveer 65 procent van het dieet van Macaw uitmaken, hoewel er voor hoogwaardige pellets moet worden gezorgd.

Sommige mengsels bevatten weinig voedingsstoffen of bevatten vulstoffen of toevoegingen die het kwetsbare systeem van Macaw kunnen beschadigen.

Fruit en groenten

Als ongeveer 1 procent van het dieet van de blauwe en gouden ara van hoge kwaliteit zou moeten zijn, dan zou nog eens 5 procent fruit en groenten moeten bevatten.

Niets wordt droog of vers, maar fruit en groenten die aan Mac worden gegeven, moeten vrij zijn van pesticiden en conserveermiddel zwaveldioxide. Blauw en goud ara dieet omvatte ook hun groenten en fruit warm en sommige dompelen ze in water om ze te drogen om ze te verzachten. Gerard kan ook een goed alternatief zijn voor babyvoeding.

Voedsel om in de gaten te houden

Hoewel wilde maïs zich voedt met zaden en noten, bevatten ze veel vet. De zaden moeten meer dan vijf procent van het dieet van de ara bevatten.

En hoewel het dieet van de blauwe en gouden ara net als de meeste menselijke voedingsmiddelen is, mogen ze nooit worden geconsumeerd met koffie, snoep, alcoholische dranken, chocolade of avocado.

Andere noten zijn de meeste soorten fruit, rauwe bonen, aubergine, aardappelen, tomatenbladeren, groene aardappelen, nootmuskaat en rabarberpellets. Het is het beste om ara's niet los te laten op tabak.

Bekijk de video: Captive Foraging - Basics in Pet Bird Foraging Activities (Januari- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send