Vogelfamilies

De langstaartige roodpootmanakin is een vogelsoort van de manakin-familie die leeft in Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico en Nicaragua

Pin
Send
Share
Send
Send


Manakin met lange staart

De langstaartige manakin met rode poten is een vogelsoort van de manakin-familie die leeft in Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico en Nicaragua.

De natuurlijke habitat van de vogel zijn subtropische en tropische droge bossen, subtropische en tropische vochtige laaglandbossen, evenals ernstig uitgedunde oude bossen.

De langstaartige manakin met rode poten is een nogal interessante vogel in termen van gezinsleven. Mannelijke roodpootmanakin met lange staart vormen een langdurig partnerschap als duo of trio. Ze zingen eerst samen en voeren vervolgens een uitgebreide gecoördineerde paringsdans uit voor elke vrouw die gefascineerd is door hun zang. Als ze ermee instemt om te paren, bevrucht alleen het alfamannetje haar. Onder de vele lokale indicatieve mannelijke partnerschappen van verspreide stroming, kan slechts een of een klein aantal mannetjes de overgrote meerderheid van de paring hebben tijdens een bepaald broedseizoen. Net als andere soorten bouwt het vrouwtje een nest en fokt kuikens zonder de deelname van mannetjes.

Pin
Send
Share
Send
Send