Vogelfamilies

Craspedia Drumsticks

Pin
Send
Share
Send
Send


Dit is een voortzetting van de serie artikelen over levermossen, die in de voorgaande delen aan bod kwamen:

En om mijn belofte aan abonnees na te komen, vergeet ik de disclaimer niet:

Van Russische kwekerijen die levermossen proberen te kweken, weet ik:

Mikhail Lednev, Moskou

er is een mailinglijst voor het land

In de kwekerij van Mikhail en zijn partner Vyacheslav Khondyrev, fokt Aziatisch levermos vandaag:

Er zijn ook blauwe variëteiten, evenals interessante selecties van nobele en Transsylvanische levermossen:

Mikhail stuurde prijzen op mijn verzoek, hier zijn ze:

Ik heb in deze kwekerij nog geen levermos gebruikt - ik heb waterplanten meegenomen. Ik vond de staat van de verzonden nimfen en de verpakking en onze vriendelijke communicatie met Mikhail sindsdien leuk))

Green Dacha, Moskou

er is een mailinglijst voor het land

Op de kwekerij is de keuze van levermossen best interessant voor een niet-gespecialiseerde fabrikant. Ik heb geen ervaring met interactie met hem, maar voor degenen die zich op hun gemak voelen bij de kinderkamer, is er een gedetailleerd beoordeling Anna Gower, en ik vertrouw Anna gewoon.

De prijzen zijn natuurlijk Moskou, maar aan de andere kant is er misschien een grote omvang van de pakketten? Laten we wachten op mei, hoogstwaarschijnlijk dat Anna opent het plantenjachtseizoen en vertelt ons alles!

En hier Valery Marushin Dit jaar heb ik me niet voorbereid op mijn artikel)) Toegegeven, het is de moeite waard om te zeggen dat ik hem in de herfst niet heb gewaarschuwd dat een dergelijke recensie zou verschijnen, misschien is dit de reden waarom zijn prachtige leverwormen niet in voldoende hoeveelheden worden vermenigvuldigd voor verkoop:

Maar vanaf het einde van de zomer kan er best iets verschijnen, maar voorlopig kun je de rest bekijken zeldzaamheden in de tuin Valeria, inclusief de beruchte badstof sanguinaria en dezelfde badstof trilliums, evenals een verscheidenheid aan nieskruid en nog veel meer.

Op het netwerk kwam ik aanbiedingen tegen van andere leveranciers in Moskou die een vrij groot assortiment aanbieden, maar daar schrijf ik niet over, aangezien ik niet bekend ben en geen recensies heb. Dus deel uw ervaring, het zal voor iedereen nuttig zijn!

En ik kan niet anders dan de aanbiedingen voor de verkoop van levermoszaden vermelden.

Levermos zaden

Ten eerste schrijven onze en buitenlandse kenners veel over het feit dat zaden bij onvoldoende luchtvochtigheid en schending van de bewaarcondities snel hun kiemkracht verliezen.

Er is een tweede moeilijkheid: het is duidelijk dat zaden tot op zekere hoogte bijna altijd een loterij zijn. Sommige soorten geven hun eigenschappen goed door aan nakomelingen, andere geven ze helemaal niet over. Herinner je je de grijze, witte en zwarte schoolmuizen nog?

Zo is het ook met de zaailingen van levermossen: "kinderen" kunnen heel anders blijken te zijn dan hun ouders:

Maar soms is het waar, en ten goede!

Het verhaal is hetzelfde voor zaailingen met wortels van verzamelaars: als er staat "een zaailing van een roze levermos", is het niet een feit dat het alleen dat zal zijn. Ik had een bestelling voor 4 roze levermossen van een beroemde verzamelaar in Moskou, er zijn 4 van dergelijke struiken gegroeid:

Toegegeven, ze beloofden me niet alleen een "zaailing", maar een roze, dus de verzamelaar gaf me het geld terug, maar het was ongelooflijk vervelend om anderhalf jaar te wachten om te bloeien en uiteindelijk een volledig verkeerde kleur te krijgen. Daarom leven deze levermossen in mijn tuin niet meer.

Maar dit betekent natuurlijk niet dat je geen zaden moet kopen, er zijn gewoon enkele problemen en ik heb je er eerlijk voor gewaarschuwd.

Nou, de laatste sectie:

Europese kwekerijen en importeurs

Er zijn veel kwekerijen in Europa die deze prachtige bloemen kweken. De bekendste zijn misschien de Britten Edrom en Ashwood kwekerijen en Duits Peters .

Ik weet niet of het leven ons binnenkort in staat zal stellen door Europa te reizen en deze kwekerijen persoonlijk te bezoeken, maar de levering van deze planten aan Rusland is niet gestopt.

In Sint-Petersburg levert hij levermossen van buitenlandse kwekerijen Dmitry Belov , bij hem heb ik een positieve werkervaring.Sommige Moskovieten bestelden planten via Vladislav Smirnov , maar persoonlijk ken ik haar niet.

Ik raad je aan om vlak voordat je bestelt nog eens duidelijk te maken welke specifieke soort je lekker vond, want bijvoorbeeld de overlevingskansen van het Japanse levermos ( Hepatica Japonica of Hepatica nobilis var. Japonica ) zijn extreem laag, zie details hier.

En degenen die hun mening over het planten en verzorgen van levermos willen vergelijken, nodig ik u uit volgend artikel serie! Het werd met een kleine vertraging op het kanaal gepost om helemaal geen leververgiftiging te regelen voor die lezers die onverschillig staan ​​tegenover primula's))

Beschrijving van de variëteit Craspedia Drumsticks

Extravagante gele edelsteen. Vrij recent in cultuur geïntroduceerd vanuit de natuurlijke flora van Australië. Het is interessant vanwege zijn prachtige vorm en originele bloeiwijzen - ballen, dicht, als een wollen bal. Bloeit in augustus-september. Groeit goed op open zonnige plaatsen, koudebestendig, niet veeleisend voor de grond. Origineel in bloemstukken van verse bloemen en in winterboeketten met droogbloemen. De natuur gaf ons de mogelijkheid om de warme en heldere kleuren van de zomer in ons geheugen te bewaren, door speciale planten te creëren - gedroogde bloemen die het huis kunnen versieren en een goed humeur kunnen creëren.

Voor het drogen worden alle gedroogde bloemenplanten in volle bloei afgesneden.De prijs is voor 0,1 g craspedia-zaden. Op deze pagina van onze online winkel kunt u zaden van craspedia onder rembours bestellen. Zaden worden zonder vooruitbetaling verzonden. De betaling van de bestelde zaden vindt bij ontvangst plaats op het Russische postkantoor.

Lees ook

Natuurlijk, vanwege de leeftijd, werd de oudste van de slaven, Lena, meestal het slachtoffer van de Skopinsky-maniak. Het meisje werd drie keer zwanger van Mokhov - en beviel daar, vertrouwend op de hulp van de jonge Katya en een Sovjet-leerboek over verloskunde ...

Samokhina's derde zwangerschap eindigde nadat ze uit gevangenschap was vrijgelaten. De uitgeputte gevangene beviel van een dood meisje - en ze verloor bijna haar leven vanwege gezondheidsproblemen die tijdens haar leven in de kerker opdoken. Trouwens, daarom was Mokhov, kort voor de onthulling, zelfs van plan zijn gevangene te vergiftigen, die hem niet langer zo "behaagde" als voorheen.

Maar de eerste twee kinderen van de maniak en zijn gevangenen leven nog en zijn blijkbaar al afgestudeerd van school. Toegegeven, niets specifieks over het leven van de jongens die in de kerker zijn geboren, is onbekend, omdat Victor ze naar woongebouwen gooide. Elena wilde deze kinderen niet eens zien, wat doet denken aan de verschrikkingen van haar vorige leven.

In feite werden de zonen van Mokhov de eerste vondelingen in het kleine Skopin. En in het begin wilden de mensen die ze vonden zelfs weerloze kruimels adopteren.

'' S Avonds hoor ik het huilen van een kind. Ik ging naar de keuken, ik dacht dat ik huilde bij de buren '. Dit duurde een uur. Er was geen luier, maar een matras zo zwart, van een kinderwagen, een vuile kussensloop en een briefje: `` Mijn naam is Olezhek, 4 maanden oud. '' Alles, niets anders. Hij was klein, alsof hij net was geboren - hongerig, huilend, nauwelijks bewegend. Hij was hier in het ziekenhuis. Toen namen ze hem mee naar Ryazan, en wat er later met hem gebeurde, is onbekend ”, herinnert Nina Nikolajevna, een inwoner van Skopina, die haar jongste zoon Mokhov had gevonden, zich in een gesprek met journalisten.

Het enige dat over de andere jongen bekend is, is dat hij na de ontdekking Tolya werd genoemd. Tegenwoordig is zijn achternaam bekend bij sommige lokale bevolking, maar de inwoners van Skopin willen het niet noemen, om Anatolië en het nieuwe gezinsleven niet te bederven.

Blijkbaar weten de biologische zonen van Mokhov niet eens van elkaars bestaan ​​af. En ze ontmoetten elkaar bijna nooit - volgens de woorden van lokale bewoners werd de jongste Oleg immers vele jaren geleden door buitenlanders geadopteerd. Tegenwoordig woont hij in het buitenland - maar waar is niet precies bekend.

Overigens heeft Viktor Mokhov geen andere kinderen. Van jongs af aan ervoer een man problemen in relaties met het andere geslacht en had volgens kennissen maar één keer een relatie. Deze relatie duurde slechts een paar maanden, waarna Mokhov gedesillusioneerd raakte in vrouwen en na verloop van tijd zijn vreselijke plan begon voor te bereiden.Op 3 maart 2021, na 17 jaar gevangenisstraf, werd hij vrijgelaten. Het is al bekend dat hij zijn voormalige gevangenen wil ontmoeten. Ze hopen deze ontmoeting te vermijden.

De materialen van de REN TV-zender werden gebruikt

Pin
Send
Share
Send
Send