Vogelfamilies

Voor kuikentjes zorgen - een handige gids

Pin
Send
Share
Send
Send


Het verzorgen van babycheques zorgt voor een hoog rendement in de vorm van zowel financiële winst als mentale tevredenheid. Als u goed voor kuikentjes kunt zorgen, zien we ons succes. Deze zorggids voor kuikentjes kan je hopelijk uitgebreid helpen.

Voor kuikentjes zorgen

Benodigdheden voor broedmachines: elk kind wil 0,5 vierkante voet van het vloeroppervlak. De broedmachine moet steriel en tochtvrij zijn. De broedmachine moet groot genoeg zijn om de kuikens uit de warmtetoevoer te laten ontsnappen.

Temperatuur: Een thermometer is de grootste goede vriend van een kind. Begin je kuikens de eerste drie uur op 99 niveaus.

Dan 95 niveaus de primaire week. Verminder elke week met 5 niveaus totdat ze absoluut bevederd zijn. Dat is meestal na 6 weken en 70 niveaus.

Water: Zodra u uw kuikens in de broedmachine krijgt, doopt u hun snavels onmiddellijk in water om ze de weg te wijzen om te drinken. Vogels moeten altijd toegang hebben tot het consumeren van water.

Geef per 50 kuikens een kuiken van 1 gallon water. In eerste instantie zouden de waterstanden minimaal moeten zijn om te voorkomen dat ze verdrinken.

Duidelijke knikkers in de schaal helpen. Het verwarmen van water voor de eerste paar uur kan ook nuttig zijn. Op de derde dag zou je vitamine- of elektrolytpoeder in het water kunnen omarmen.

Voeden: Voor kuikens, voer pluimvee startkruimels voor de eerste acht weken oud. Gebruik van 9 tot 16 weken een telersrantsoen. Wissel na 17 weken over op legkorrels, wat een manier is om goed voor kuikentjes te zorgen.

We raden aan om naar een diervoederhandel in de buurt te gaan. Koop een in de handel verkrijgbaar voer met geschikte eiwitbereiken voor uw soort en leeftijd.

Cornish Cross Broilers: Geef gratis alternatieve kuikenstarter voor de eerste 5 dagen. Maak daarna voer 12 uur aan en 12 uur vrij toegankelijk voor een goede voortgang, wat een manier is om goed voor kuikentjes te zorgen.

Chick starter is acceptabel voor de eerste 5 weken. Wissel na 5 weken over naar vleeskuiken- of telervoer naar slager.

Sportvogels: Bevat kalkoenen, guinea's, fazanten, chukars, kwartels, pauw. Gamebird-feed is waarschijnlijk het meest toepasbaar. Een niet-medicinaal hanenvoer zou ook gebruikt kunnen worden als het wildvogelvoer gewoon niet toegankelijk is.

Ganzen en ganzen: niet-medicinaal voer voor watervogels is het beste, medicinale kan ook worden gebruikt als niet-medicinaal gewoon niet toegankelijk is, wat een manier is om goed voor kuikentjes te zorgen.

Afval: De meest geschikte keuze voor beddengoed is 2 inch aan ovengedroogde grenen krullen van enorme afmetingen.

Gebruik papieren handdoeken boven het schaafsel voor de eerste paar dagen. Gebruik geen zaagsel of cederkrullen. Beddengoed moet herhaaldelijk worden aangepast en helder en droog worden bewaard, wat een manier is om goed voor kuikentjes te zorgen.

Pasteus peuken: Over het algemeen kan stress een situatie veroorzaken die pasteuze kont wordt genoemd. Dat is een opeenhoping van vrije ontlasting over de ventilatieopening, die kan verharden en verstopping kan veroorzaken.

De tekortkoming voor het kuiken om te poepen kan toxiciteit in het kuiken veroorzaken, wat kan leiden tot ondergang. Gebruik warm, vochtig keukenpapier om de gevangen en gedroogde kak weg te halen.

Let er vooral op dat het kuiken tijdens deze kuur niet te vochtig wordt en keer zo snel mogelijk terug naar de warmte, wat een manier is om goed voor kuikentjes te zorgen.

Kiezen: Over het algemeen pikken kuikens de top, de tenen of ons lichaam van hun broedgenoten. Dit kan een signaal zijn van overbevolking, verveling of oververhitting.

Kuikens kunnen elkaar pikken om te sterven als het probleem gewoon niet snel wordt aangepakt. Een karmozijnrode, milde of niet-lichte warmtetoevoer kan het probleem verlichten, wat een manier is om goed voor kuikentjes te zorgen.

Overgang van jongere vogels naar de huidige kudde: zodra uw kuikens drie tot vier maanden oud zijn, is het tijd om ze aan uw huidige kudde voor te stellen.

Verdeel je ren over een aantal dagen zodat ze aan elkaar kunnen wennen door een hekje.

Er kan wat gepikt worden als er een geheel nieuwe "pikorde" wordt vastgesteld. Dat is normaal en kan over een paar dagen stoppen. Combineer de kudde 's avonds om de overgang eenvoudiger te maken, wat een manier is om goed voor kuikentjes te zorgen.

Coop and Run-zorgen: Voor kippen met een traditionele afmeting raden we 2,5 tot 4 vierkante tenen per kip in het hok aan.

De ren zou 10 vierkante tenen per hen moeten bevatten. Als ze niet mogen rennen, moet het hok 12 vierkante tenen per hen zijn. Krielen hebben de helft van de oppervlakte nodig, wat een manier is om goed voor kuikentjes te zorgen.

Stokken moeten minstens 30 cm opzij worden geplaatst, 45 cm van de bodem, 45 cm van de muur. 8 ”slaapplaats voor krielen, 10” voor vereisten. Presenteer 1 vierkante voet luchtstroom per 10 vierkante voet vloeroppervlak. 1 nestveld per 5 hennen.

Beschermde omgang met pluimvee: Was na het omgaan met gevogelte uw handpalmen met reinigingszeep en warm water, wat een manier is om goed voor kuikentjes te zorgen.

Laat jongere kinderen, bejaarde personen of personen met een zwak immuunsysteem niet omgaan met of contact maken met pluimvee, wat een manier is om goed voor kuikentjes te zorgen.

Knuffel of kus uw vogels niet. U kunt salmonella krijgen door het aanraken van verblijfhoen. Uw vogels kunnen Salmonella dragen en zien er toch gezond en helder uit. Ruim regelmatig uw pluimvee-uitrusting op.

Bekijk de video: Moeder kip met kuikens (Januari- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send