Vogelfamilies

Aylesbury eendje - Verzorging | Grootte | Feiten | Looptijd

Pin
Send
Share
Send
Send


Het Aylesbury-eendje, met zijn schattige uiterlijk, is een superieur vleesras als het volwassen is. De volwassen mannetjes wegen ongeveer tien kilo en de volwassen vrouwtjes 9 kilo. In dit artikel ga ik het hebben over Aylesbury-eendjes, verzorging, etc.

Aylesbury eendje Historisch verleden

De Aylesbury staat, net als de Orpington, bekend als naar de plaats van zijn ontstaan, de Vale of Aylesbury, Engeland.

De vogels die de plaats aanvankelijk de Witte Engelsen noemde, waren echter tegen het begin van de 19e eeuw de Aylesbury-eend zo bekend dat de vogels later bekend werden als de Aylesbury.

Er werd aangenomen dat hun broedsucces terugkwam van een nuttige voorraad wit grind dat werd ontdekt in de inheemse stromen en die de vogels hun lichtroze betalingen gaven.

De vogels waren gefokt in de 'Duck Finish' van de stad, meestal in de huisjes van mensen.

Sommigen namen zelfs hun ganzen mee naar de matras om er zeker van te zijn dat ze verwarmd waren. Als ze naar de markt gingen, waren de ganzen meestal van Aylesbury naar Londen gelopen, een afstand van zo'n 65 kilometer.

Dit duurde een aantal dagen en hun voeten kunnen worden beschermd door teer en zaagsel te maskeren, dat elke ochtend opnieuw werd aangebracht.

Tegen de jaren 1850 nam de marktdominantie van de stad Aylesbury af omdat de stad zich ontwikkelde tot geïndustrialiseerde en nieuwe sanitaire wetten het fokken van eenden in huisjes lastig maakten.

Omschrijving

Jongere Aylesbury-ganzen bereiken in zeven tot negen weken een slachtgewicht van ongeveer 5 kilo en zullen, als gevolg van het feit dat ze geen bijzonder levendige voederaars lijken, het meest vetmesten als ze met krachtvoer worden gevoerd.

Het is het vleesras dat in Engeland wordt geselecteerd, het populairst boven de Pekin waar in Amerika de voorkeur aan geeft, omdat het vlees extra smaakvol is.

Vrouwtjes leggen jaarlijks 35-125 redelijk grote, witte of getinte onervaren eieren, waarbij één hoofdkweker, Frank Reese, Jr., beweert dat zijn vogels aanhoudend dicht bij de overmatige afwerking van deze variëteit lagen.

De Aylesbury-eend heeft een zuiver wit verenkleed, witte poriën en huid (een nieuw kenmerk omdat de meeste ganzen een gele huid en poriën hebben) oranje voetjes en poten, donkergrijs-blauwe ogen en een ongewoon lange, rechte roze-witte snavel.

Het heeft een langdurige lichaamsbouw, horizontale koets en een karakteristiek rechte, diepe kiel die bijna de bodem bereikt.

De Aylesbury wordt omschreven als “traag schakelen en buitengewoon tam.

Er zijn twee vormen van Aylesbury: tentoonstelling en utiliteit. Het tentoonstellingshoen heeft een erg diepe kiel waardoor het voor dit soort lastig is om op natuurlijke wijze te paren.

De soort Aylesbury is klaar om op natuurlijke wijze te paren, vooral als de vogels beschermd worden tegen gewichtsproblemen doordat ze levendig mogen zijn.

Voor een hoge vruchtbaarheid hebben fokkers een rantsoen nodig dat 18 tot 20% eiwit bevat en op de juiste manier is verrijkt met vitaminerijke stoffen zoals alfalfameel, levertraan of een vitamine-premix.

Er is een cruciale behoefte aan extra instandhoudingskwekers van Aylesbury-ganzen.

Hun gigantische afmetingen, witte poriën en huid en wit verenkleed maken ze tot een voortreffelijk markthoen en een geweldige aanvulling op de kudde van elke kleine boerderij of erfproducent.

Gedrag

De Aylesbury werd altijd beschouwd als een geweldig bureauhoen omdat het in korte tijd groeit en rijpt en een smaak en hoge kwaliteit heeft die uitputtend is.

Aylesbury is goedaardig en aangenaam, hoewel ze nogal een luide kwakzalver hebben.
Weer goede rassen in de achtertuin omarmen loopganzen, Campbell-ganzen en Aylesbury-ganzen, omdat ze niet wegvliegen en niet ontsnappen en leuke kwakzalvers hebben.

Naamganzen zijn nog een andere kans, ze willen echter wel het knippen van vleugels en kunnen erg luidruchtig zijn.

Eigenschappen

Aylesbury-eend is een groot ras. Het heeft een zuiver wit verenkleed en heeft een witte huid, terwijl de meeste verschillende huisganzen gele poriën en huid hebben.

Aylesbury-ganzen hebben een langdurige lichaamsbouw met een horizontale koets.

Ze hebben een karakteristiek rechte, diepe kiel die bijna tot aan de bodem reikt.

Hun poten en voeten zijn oranje en dus hebben ze een ongewoon lange en rechte roze-witte snavel.

Hun benen zijn halverwege het lichaam gepositioneerd en het staat met de onderkant evenwijdig aan de bodem, waardoor het een lichaamsbouw krijgt die wordt beschreven als "bootvormig". Hun ogen hebben een donkergrijze blauwe kleur.

Ze hebben een relatief lange en magere zwaanachtige nek. Aylesbury-ganzen zijn van twee soorten; tentoonstelling en nut.

De tentoonstellingssoort heeft een erg diepe kiel waardoor het lastig is om op natuurlijke wijze efficiënt te paren.

Terwijl de utiliteitssoort klaar is om op natuurlijke wijze te paren en hun kiel relatief kleiner is.

Het gewone lichaamsgewicht van de Aylesbury-eend is ongeveer 4,5 kg en de woerden wegen ongeveer 5 kg. Foto van The Livestock Conservancy.

Eetpatroon

Een echte Aylesbury hoort een horizontale koets te hebben, wat betekent dat de kiel van het gevogelte evenwijdig moet zijn aan en de bodem moet raken als het gevogelte ontspannen staat.

Ganzen voeden zich met larven en poppen die normaal onder rotsen, waterdieren, plantaardig materiaal, zaden, kleine vissen, slakken en krabben worden ontdekt.

Rassen

Aylesbury is uitsluitend verkrijgbaar in puur wit.

Levensduur

Ze zijn geïdentificeerd om maar liefst 10 jaar te wonen en zes jaar.

Aylesbury-ganzen die op de juiste manier worden verzorgd en met slimme maaltijden worden gevoed, zullen antwoorden op hun verzorger en zorgen voor plezier.

Er zijn extra afbeeldingen en rasinfo op onze raswebpagina voor de Aylesbury eend hier.

Ik hoop dat dit artikel over Aylesbury-eendje je waardig was.

Bekijk de video: OVERNACHTEN IN EEN TRAMPOLINE TOREN! (Januari- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send