Vogelfamilies

Banded Kingfisher Bird - Feiten | Geluid | Nummer | Gewicht

Pin
Send
Share
Send
Send


De gestreepte ijsvogel, wetenschappelijke naam Lacedo pulchella is een boomijsvogel die aanwezig is in tropische laaglandbossen in Zuidoost-Azië. Het is het enige lid van het geslacht Lacedo.

Dit artikel geeft een overzicht van de oproep, geluid, vogel, Thailand, Maleisië, zang, feiten, gewicht, enz.

Gestreepte ijsvogel

Vrouwelijke en mannelijke volwassen gestreepte ijsvogel is heel verschillend in verenkleed. Het mannetje heeft een levendige blauwe kroon met zwarte en blauwe banden aan de achterkant. Het vrouwelijke heeft rufous en zwarte strepen aan de boven- en bovenkant.
Het is slechts twee keer opgenomen vanwege de jaren dertig, zoals ze in juni 2009 in het Gunung Halimun Nationwide Park waren gezien. Toch zou het eronder kunnen worden opgenomen vanwege zijn verlegen gedrag en soms verre leefgebied.

Deze soort maakt deel uit van het huishouden van de Alcedinidae Kingfisher, dat in het verleden 26,9 miljoen jaar geleden afweek van alle verschillende soorten vogels.

Deze soort week 7,95 miljoen jaar geleden, in de loop van het Neogene interval, af van zijn naaste familie.

Men vermoedt dat deze soort aanwezig is in het proces van ononderbroken achteruitgang van de bewoners als gevolg van vitale verliezen in de omvang van deze habitat door zijn variatie.

De menselijke bewoners zorgen voor een gigantische vraag en stress op pure activa, wat heeft geleid tot een enorme korting op boskap. Bedreigingen vinden plaats binnen de soorten omschakeling naar landbouw, groei en open haard.

Er zijn bovendien maar een paar gegevens van deze soort, waaruit blijkt dat de resterende subpopulaties buitengewoon klein zijn en afnemen.

Deze soort komt voor in het beschermde Gunung Halimun Nationwide Park. Een dringende opheldering van de huidige bewoners van deze soort is vereist, dus deze soort zou moeten uitgroeien tot een belangrijk doel tijdens onderzoeken.

Gestreepte ijsvogel Beschrijving

De gestreepte ijsvogel is 20 cm (7,9 inch) lang met een stevige paarse factuur en een korte top die langzaam wordt verhoogd en verlaagd.

Het vertoont hangend seksueel dimorfisme in vergelijking met het grootste deel van zijn familie. Het volwassen mannetje heeft een kastanjebruine wenkbrauw, wangen en nek en een felblauwe muts.

De rest van de upperparts, vleugels en staart zijn zwart met blauwe banden. De borst, flanken en onderstaart zijn rufous, en de centrale maag is wit.
De volwassen vrouwelijke gestreepte ijsvogel hangt evenzeer, met zwart-en-rufous-gestreepte bovendelen en witte buik met enkele zwarte balken op de borst en flanken.

Jongere gestreepte ijsvogelvogels zijn saaier dan de volwassenen van dezelfde geslachtsgemeenschap, hebben een bruine en oranje snavel en donkere strepen op de buik.
De beslissing is een lang gefloten wheeeoo, aangenomen door 15 herhalingen van chiwiu in 17 seconden, waarbij de tweede lettergreep geleidelijk verdwijnt. De gestreepte ijsvogel zal reageren op imitaties van zijn naam.

Verspreiding en habitat

De soort komt voor in Myanmar, Thailand, Cambodja, Vietnam, Laos, Maleisië, Sumatra, Java en Brunei. Het is uitgestorven in Singapore.
Gestreepte ijsvogelsoorten zijn meestal sedentair op rotsachtige of langzaam stromende beken en grotere rivieren die via het bos werken, meestal in de laaglanden, maar het kan wel 1500 meter hoog worden.

De gestreepte ijsvogelsoort is vooral visetend (vleesetend, maar eet voornamelijk vis), en eet daarnaast ook kreeftachtigen, insecten en kleine reptielen. Het fokken is geregistreerd in maart-april.

Gedrag van gestreepte ijsvogels

Het is een kip uit laaglandregenwoud die in Brunei op maar liefst 1.700 m is ontdekt, maar meestal onder de 1100 m hoogtes in de rest van zijn variatie.

In tegenstelling tot de meeste ijsvogels wil hij geen zwembaden of beekjes op zijn grondgebied.
Het gestreepte ijsvogelnest is een opening in een rottende boomstam, of in het algemeen binnen het bolvormige nest van boomtermieten. Er worden twee tot vijf witte eieren gelegd. In Thailand worden de eieren gelegd tussen februari en mei.
De gestreepte ijsvogel jaagt op gigantische insecten en soms op kleine hagedissen, vaak in de struiken gevangen, maar meestal vanaf de bodem.

Staand

Deze gestreepte ijsvogelsoort is ongebruikelijk maar wijdverspreid in veel van zijn variaties. Het is ongebruikelijk op Java, heel ongebruikelijk op Sumatra en uitgestorven in Singapore.

Javaanse blauwbandijsvogel, Alcedo euryzona is zonder twijfel een van de endemische ijsvogels op het Java-eiland.

Beschreven door Temminck in 1830 vanaf het eiland. Op de IUCN-rode lijst stond deze soort vermeld als Critically Endangered (CR) waarvan de resterende inwoners veronderstelden dat ze minder dan 250 volwassen mensen waren.

Bekijk de video: BIRD PHOTOGRAPHY - PHOTOGRAPHING BELTED KINGFISHERS IN BC Behind the Shot Video, 2019 (Januari- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send