Vogelfamilies

Encyclopedie van de dierenwereld

Pin
Send
Share
Send
Send


Kleine leeuwerik (Calandrella brachydactyla) doet zijn naam eer aan. Kleine vogel van lichtbruine kleur. De snavel is kort, meer als een snavel vinken vogels. Er zijn twee donkerbruine vlekken aan de zijkanten van de nek. Brede lichte wenkbrauw. De rugklauw is klein. Lichte veren langs de randen van de staart. Heft vaak de top op. Mannetjes verschillen bijna niet van vrouwtjes in kleur. Trekvogels​Gedistribueerd in Centraal- en Zuid-Eurazië, Noord-Afrika. Ze komen ook voor in de zuidelijke delen van Europa.

Overwinteren - tropisch Afrika, Middellandse Zee. Er zijn ook in Rusland, in de steppe-zone van de zuidelijke grens, van de Don tot Transbaikalia.

Het nest is in een gat gebouwd. Grassprieten, wortels worden gebruikt en bekleed met veren en dons. Het vrouwtje legt drie tot vijf eieren. Het vrouwtje broedt de kuikens twee weken uit. Nog twee weken later kuikens vlieg uit het nest. Er zijn meestal twee koppelingen per seizoen. Kuikens worden gevoerd insecten. Vogels hebben de neiging om meer zaden te voeren. Bestelling: zangvogels. Familie: leeuweriken. Geslacht: Kleine leeuweriken. Klik op de afbeeldingen (Volledig openen). Bekijk de video. Luister

Audio: Kleine leeuwerik

Audio-opname: Adobe Flash Player (versie 9 of hoger) is vereist om deze audio-opname af te spelen. Download hier de laatste versie. Bovendien moet JavaScript zijn ingeschakeld in uw browser.

Pin
Send
Share
Send
Send