Vogelfamilies

Fischer's Lovebird - Persoonlijkheid | Mutaties | Prijs | Te koop

Pin
Send
Share
Send
Send


Hoewel niet zo intens als sommige grotere papegaaien, kan de dwergpapegaai van Fischer toch een hoge, hoge schets produceren, vooral als ze je aandacht trekken. Hun gewone patat en pompoenen zijn niet overdreven luid, maar er wordt graag over gepraat.

Prijs

Fisher's Lovebird selecteren met de juiste prijs. Fisher's Lovebirds zijn populaire gezelschapsvogels - goed voor iedereen. Ze komen in gevangenschap minder vaak voor dan tortelduifjes met of zwart masker, maar ze zijn betaalbaar. Ze kosten elk $ 35 tot $ 100. De dwergpapegaai van Fischer is op een aantal geselecteerde plaatsen te koop.

Fisher's tortelduifjes (Agapornis fisheri) zijn een minder belangrijke papegaaiensoort van de Aga-Parnis-soort. Ze werden oorspronkelijk ontdekt aan het einde van de 19e eeuw en waren de eersten die in 1926 in de Verenigde Staten werden geboren. Ze zijn vernoemd naar de Duitse ontdekkingsreiziger Gustav Fischer.

Fischer's tortelduif Beschrijving

Fisher's Lovebird heeft een groene rug, borst en vleugels. Hun nek is goudgeel en als hij omhoog beweegt, verandert hij in een donkeroranje. Het bovenste deel van de kop is olijfgroen en het snuifje is helderrood. Er zijn enkele paarse of blauwe veren op het bovenoppervlak van de staart. Het heeft een witte iris rond de ogen. Fischer's dwergpapegaaienmutaties gaan langs de weg.

Jonge vogels lijken erg op volwassenen, behalve dat ze saaier zijn en bruine aftekeningen hebben aan de basis van hun mieren. Ze zijn een van de kleinste gainbirds, ongeveer 14 centimeter (5,5 inch) lang en weegt 43-58 gram.

Hoewel de meeste tortelduifjes van Fisher groen zijn, zijn er verschillende kleurvariaties. Blauwe variëteit is de belangrijkste; Gebroken in geel, heeft het een helderblauwe achterkant, staart en borst, een witte nek, een lichtgrijze kop en een lichtroze mes.

Deze transformatie werd voor het eerst gemaakt in Zuid-Afrika door R.A. Horsham werd twee jaar later geboren en getogen door Dr. F. Wardford in San Francisco, Californië. Er is een gele transformatie, die voor het eerst in Frankrijk verscheen. Deze vogels zijn meestal oranje van kleur en lichtgeel in een rode gloed. Lutino (een mutatie die geel is), produceert ook bonte, zwarte of donkerogige witte, kaneel-, witte en albinomutaties.

Paring

Fisher's Love Birds vertoont geen seksueel diafragma; Het is dus onmogelijk om te zeggen of een persoon mannelijk of vrouwelijk is door alleen een veer.

De geslachten van Agapornis fisheri worden op dezelfde manier gezien en worden met zekerheid onderscheiden door DNA-testen en minder door de praktijk van neerstrijken. Meestal stappen vrouwen verder dan mannen omdat het vrouwelijke bekken breder is.

Distributie en accommodatie

Fisher's Lovebird komt oorspronkelijk uit een kleine regio in het zuidoosten van Afrika, ten zuiden en zuidoosten van het Victoriameer in het noorden van Tanzania. Tijdens de droogteperiode leven sommige vogels op 1.100-2.200 meter hoogte in het westen van Rwanda en Burundi op zoek naar zachte omstandigheden.

In kleine groepen leven ze in geïsoleerde zwermen bomen met grasland. De populatie wordt geschat op tussen 290.000 en 1.000.000 met een lage dichtheid buiten het beschermde gebied vanwege de vangst voor de huisdierenindustrie; De uitvoervergunning werd in 1992 opgeschort om een ​​verdere vermindering van de soort te stoppen.

Hoewel ze zijn waargenomen in onkruid in Puerto Rico, zijn ze waarschijnlijk het resultaat van ontsnapte huisdieren en is er geen fokkerij geregistreerd. In de Algarve in Portugal werden ongeveer 50 paar paren gevonden in de bossen tussen Porch en Armacao de Per.

Gedrag

Na het baden houden ze zelf ook van de zon.

Fisher's Lovebird heeft een snelle vlucht en is te horen als hun vleugels vliegen. Zoals alle tortelduifjes zijn ze erg vocaal en als ze klinken, hebben ze een hoog getjilp en kunnen ze erg luidruchtig zijn.

Voedsel en voeding

Eet een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, waaronder Fisher's Lovebirds-zaden en fruit. Ze zijn soms een plaag voor boeren, omdat ze hun gewassen zoals maïs en gierst eten.

Fokken

Het broedseizoen is van april tot juni en juli. Het nest zit in een gat in de boom 2 tot 15 meter boven de grond. De eieren zijn wit en een legsel heeft er meestal vier of vijf, maar het kunnen er minder dan drie of meer dan acht zijn. Het vrouwtje legt 25 dagen lang eieren en de ratten leggen ongeveer 1-12 dagen na het uitkomen eieren uit het nest.

Vriendjespolitiek

Dwergpapegaaien zijn erg actief en houden ervan om op dingen te kauwen.

Fisher's Lovebirds zijn gevangengenomen. Dwergpapegaaien zijn populair als sociale dieren en huisdieren.

Persoonlijkheid

Dwergpapegaaien worden door hun eigenaren gezien als charmant en aanhankelijk. Hoewel ze niet zo papegaaien zijn als papegaaien, brengen ze graag tijd door met hun baasjes en hebben ze regelmatig gesprekken nodig.

Zoals veel papegaaien zijn tortelduifjes intelligente en nieuwsgierige vogels. Terwijl ze in gevangenschap waren, hielden ze ervan om het huis te onderzoeken en manieren te zoeken om uit hun kooien te ontsnappen en schuilplaatsen te vinden waar ze vast konden zitten en waar het misschien moeilijk te detecteren is.

Dwergpapegaaien zijn hartstochtelijk gejuich, met sterke stranden. Ze kunnen genieten van het "nieuwsgierig maken" van het haar en de kleding van hun baasjes en genieten van kauwen

Bekijk de video: PARBLUE OPALINE from NORMAL PAIR. CHEAPEST WAY OF PRODUCING PARBLUE OPALINE (Januari- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send