Vogelfamilies

Blue Fronted Amazon Parrots Beschrijving

Pin
Send
Share
Send
Send


Amazonepapegaaien met blauwe voorkant, wetenschappelijke naamAmazona aestiva is een heel lief extravert, ze houden ervan om te pronken. Deze prachtige vogels zijn al lang populair als huisdier en zijn een van de meest beschermde Amazone-soorten en worden erkend als een papegaai met een turkooizen voorkant.

Ze worden genoemd in literatuur die bijna 100 jaar geleden is samengesteld. Het is een aantrekkelijke vogel die als volwassene duidelijk kleurrijk is, maar toch heeft elke volwassene zijn eigen veertype.

Het staat bekend als een van de lange levensduur van het leven, meer dan 40 jaar, met de mogelijkheid om bijna een eeuw in gevangenschap te bereiken.

Het is een intelligente papegaai die kan worden getraind om technieken uit te voeren en te spreken. Humoristisch en onderhoudend, de Blauwvoorpapegaai is een vogel die je vaak zult zien in werken met levende dieren.

Ze leren graag, en ze kunnen zelfs zingen. Ze houden zeker van muziek. Ze kunnen praten en een of andere blauwkopamazone kan net zo goed spreken als een gele Amazone-koppapegaai, zoals de Dubbelgeelkop Amazonas Oratrix of de Geelgekroonde Amazon Ocrocephala.

De Blue-front Amazon is misschien vrij uniek, maar het is een van de gemakkelijkst te gebruiken Amazon. Dit zou waarschijnlijk een favoriet van het gezin zijn, maar zou over het algemeen het hele gezin behandelen als onderdeel van zijn kudde en zich dienovereenkomstig gedragen.

Toch kunnen Amazonepapegaaien met blauwe voorkant behoorlijk gehecht raken aan een persoon, en als hij niet goed gesocialiseerd is, zal hij vaak de bom laten zinken die hij als bedreigend voelt voor zijn mensen in het algemeen.

Alle Amazones kunnen hun menselijke bondgenoten behoorlijk beschermen. Het is belangrijk om de papegaai vanaf jonge leeftijd te socialiseren.

Het is een coole Amazon en leuk om te zien. Amazones met een blauwe voorkant houden van interactie, maar zijn tevreden genoeg om ze uur na uur te vermaken door gewoon met hun speelgoed te spelen.

Het Blauwe Front komt heel goed tot zijn recht bij andere vogels. Dit is meestal niet invasief, hoewel mannetjes een beetje territoriaal worden tijdens het broedseizoen of tijdens het slikken.

Distributie

De Amazone met blauwe voorkant werd voor het eerst beschreven door Amazonas Astasia in 1758. Hij staat ook bekend als de Blauwe Voorpapegaai en de Amazone met turkooisvoorzijde.

Het is inheems in Bolivia, Brazilië, Paraguay en Noord-Argentinië. In het wild leven ze tussen de dieren.

Amazonepapegaaien met blauwe voorkant leven in bossen en bosgebieden waar ze fruit, bessen, zaden, noten en bloembladeren en gebladerte verpakken.

Staat

Amazonepapegaaien met blauwe voorkant staan ​​op de IUCN Red-lijst als de Minimal Concern (LC) van de bedreigde diersoorten.

Omschrijving

Amazone met blauwe voorkant. Amazone met oranje vleugels lijkt op Amazon Amazonica, maar is over het algemeen groter. Blauwe fronten zijn overwegend groen, maar deze soort heeft een lichte kleur.

De veren zijn omzoomd met een donker zwart.

De blauwe veren zijn wit en later geel direct onder het bovenste regionaal. Gele veren kunnen zich om het hoofd, de ogen en de nek wikkelen. De benen en voeten zijn grijs. Deze vogels kunnen tot 36 cm reiken.

Er is een aanzienlijk verschil tussen de markering en de kleur op het blauwe front. Soms is blauw een uitgesproken turkoois, vandaar de naam Amazon met turkooisvoorzijde.

Soms bedekt het blauw het hele gezicht. De vleugels vertonen heldere kleuren in fel rood en paars-blauw als de vleugels gestrekt zijn.

Er zijn ook verschillende mutaties op het blauwfront, maar mutaties zijn niet direct beschikbaar in de huisdierenmarkt.

Verzorging en voeding

In het wild bevatten de papegaaienvoedingen met blauwe voorkant fruit, planten, zaden en noten, en mogelijk wat eiwitten.

Een huisdiervogel zal genieten van een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, waaronder een hoogwaardige zadenmix of een gepelleteerd dieet en veel vers fruit en groenten.

Veel voedingsstoffen kunnen aan mensenvoeding worden gegeven en ze houden van kip. Avocado en chocolade zijn giftig voor elke papegaai. Ze eten graag aan tafel en eten graag met familie. Tijdens het avondeten laten ze het je weten.

Huisvesting

Amazonepapegaaien met blauwe voorkant hebben een ruime kooi nodig. Amazone-papegaaikooien mogen niet te vastgebonden zijn, dus zorg ervoor dat uw huisdieren zich er prettig bij voelen.

Hij klimt en speelt graag op zijn territorium en zijn veilige plek en geniet ervan zijn vleugels uit te spreiden.

Het wordt aanbevolen met een kooi van 2 x 3 voet breed en 2 1/2 tot 5 voet lang en de bovenkant van de box. Een geweldig ding om te klimmen is om er een hangende baars bovenop te hebben

Amazonepapegaaien met blauwe voorkant zijn bestand tegen verschillende temperaturen, maar ze moeten uit de tocht worden gehouden. Ze vinden het leuk om buiten hun kooi in een box te zijn en genieten van interactie met hun mensen en spelen met speelgoed.

Verschillende zitstokken moeten verschillende vormen en texturen gebruiken. In plaats van het gladde, poppenstaaf-type, maakt een baars met een ruwere structuur het gemakkelijker voor hen om te zitten en is het goed voor hun voeten en benen.

Als maximale zitstok in de kooi en een betonnen zitstok kan naast het speelgoed worden geplaatst. Gedurende de dag zullen ze binnenkomen en het zal hen (en jou) beschermen tegen de beproeving van bevriezende nagels.

Leer plezier te hebben tijdens het baden. Of je nu je Amazon sproeit of water bedenkt, of hem gewoon in de gootsteen legt, veel plezier. Je Amazon zal je leren hoe je een bad kiest.

Onderhoud

Primaire verzorging van de kooi omvat dagelijkse reiniging van water en voedsel. Wekelijks moet je alle zitstokjes en vies speelgoed wassen, en de vloer om de week.

De totale hosting en desinfectie van een Avery moet jaarlijks worden gedaan, ter vervanging van alles dat moet worden opgefrist, zoals oud voedsel, speelgoed en zitstokken.

Sociaal gedrag

De papegaai geniet van interactie met menselijke vogels en interactie met andere vogels. Ze verwelkomen je graag wanneer je in huis bent.

Ze eten graag aan tafel en laten het je weten tijdens het eten. Ze zijn erg tevreden en comfortabel om bij de baars en zijn mensen te zijn. Of je nu tv kijkt of eet, het Blauwe Front wil bij je zijn.

Hoe dichter je Amazon bij zijn menselijke samenleving staat, hoe socialer hij zal zijn, en hoe meer hij praat, zingt en nabootst. Hoe langer je bij elkaar blijft, hoe groter de band tussen jou en je pleegvriendin.

Behandeling / training

De Amazonepapegaai met blauwe voorkant raakt snel gewend aan een nieuwe omgeving en zijn bewakers en is dan klaar om met de vogeltraining te beginnen.

Over het algemeen moet u echter een paar dagen een nieuwe aankomst doen voordat u, uw stem en de kooi het proberen te verwerken.

Een met de hand gevoede baby heeft niet al te veel aanstampen nodig en kan vaak onmiddellijk worden gehanteerd, omdat het wordt gebruikt voor menselijke aandacht.

Activiteiten

De Amazonepapegaai met blauwe voorkant heeft een actieve Amazone en veel speelgoed nodig, en een hangende zitstok zou geweldig zijn om een ​​geweldige bewegende zitstok te hebben die je door het huis kunt volgen.

Blue fronted Amazon Parrots spelen graag, maken zijn eigen muziek en dans en zijn een behoorlijke acrobaat. Ze vermaken zich prima en u zult er plezier aan beleven.

Seksualiteit - Sekseverschillen

Amazonepapegaaien met blauwe voorkant zijn niet seksistisch, vrouwen zien eruit als mannen. Als geslachtsidentiteit belangrijk is (bijvoorbeeld broedvogels) dan wordt DNA / veren of chirurgische geslachtsbepaling geadviseerd.

Fokken / fokken

Deze Amazone-papegaaien met blauwe voorkant worden meestal in gevangenschap geboren. Maar de geslachten moeten het zeker weten en het paar moet aan elkaar zijn gebonden.

Amazonepapegaaien met blauwe voorkant hebben een nestkast nodig met een diameter van "" -14 "(30-15 cm) en een hoogte van 31" -39 "(80-100 cm) en een open deur van 4" -5 "(10-12 cm) . Zorg voor wat zacht beddengoed onder de bak.

De kip legt twee tot vier eieren (soms 5) die ze ongeveer 29 dagen zal consumeren. Jongeren gaan rond de leeftijd van 9 weken het huis uit. In sommige gevallen zal het vrouwtje niet alle kalveren voeren, dus elke fokker zou op de eerste dag moeten eten.

Mogelijke problemen

Een perfecte Amazone, hoewel een Amazon met een blauwe voorkant, het kan 's ochtends en als de zon ondergaat luidruchtig zijn. Het duurt ongeveer 10 minuten.

Het is gewoon wakker worden en je hiervan op de hoogte stellen of je klaarmaken om naar bed te gaan. Amazone-papegaaien met blauwe voorkant worden zelden ziek nadat ze goed zijn verzorgd. Hoewel de ziekte vaak moeilijk vast te stellen is, zijn er enkele tekenen van bewust zijn:

 • gegolfd verenkleed
 • lusteloosheid
 • hangende vleugels
 • verzakt lichaam
 • extreme stemmingswisselingen
 • geen eetlust hebben
 • uitstulpingen in bevedering
 • gedeeltelijk gesloten of waterige ogen
 • zwelling van de oogleden
 • raspen
 • moeilijk ademen
 • overmatig speeksel
 • vuile ventilatie
 • elke verandering in de ontlasting die blijkbaar niet met het dieet te maken heeft.

Enkele van de meest voorkomende ziekten zijn:

 • Psittacose (chlamydiose of papegaaienkoorts)
 • bacteriële, virale of schimmelinfecties
 • verenplukken (resultaten van verveling, slechte voeding, seksuele frustratie, niet baden)
 • allergieën
 • kauwen op vlucht- en staartveren door jongeren
 • bekafwijkingen bij kuikens
 • Papilloma's
 • nierziekte (jicht)
 • toxiciteit
 • vergiftiging door zware metalen
 • lipomen bij oudere vogels.

Als u vogelziekte opmerkt bij uw Blue Front Parrot-vogel, zorg dan onmiddellijk voor een warme, tochtvrije, beschermde omgeving, bij ongeveer 86 ° F (30 ° C).

Bewaar voedsel en water in de buurt van de zitstok waar deze gemakkelijk toegankelijk is. Een zieke papegaai moet voor diagnose en behandeling naar een aviaire dierenarts worden gebracht.

Aanwezigheid

De Amazonepapegaaien met blauwe voorkant zijn direct verkrijgbaar en zouden gemakkelijk te vinden moeten zijn bij dierenwinkels of fokkers in uw omgeving.

Bekijk de video: Blue fronted amazon parrot talking (Januari- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send