Vogelfamilies

Water (of Cerylid) Kingfisher Bird - Beschrijving | Feiten

Pin
Send
Share
Send
Send


De Cerylid Kingfishers zijn een van de drie verschillende teams van ijsvogels. Vaak bekend als de Water Kingfisher, is het soms de opvallende ijsvogel die over de hele wereld boven meren, vijvers en moerassen zweeft.

Water Kingfisher feiten

Ze variëren van buitensporige tot lage breedtegraden in Eurazië, Afrika en de Nieuwe Wereld, maar ze ontbreken in Australazië.

Watervogel is een wijdverspreide en gebruikelijke soort binnen de verouderde wereld. Het is bovendien gezien aan het vissen tot wel drie mijl van de kust op enorme Afrikaanse meren, en kan ook worden beschouwd als in wezen de meest superieure van alle ijsvogels.

De waterijsvogels of Cerylinae zijn een van de vele drie onderfamilies van ijsvogels en worden ook wel de cerylidekaasvogels genoemd. Alle zes Amerikaanse soorten behoren tot deze onderfamilie.

Waterkaasvogels zijn allemaal gespecialiseerde visetende soorten, in tegenstelling tot veel vertegenwoordigers van de twee tegengestelde onderfamilies, en het is ongetwijfeld dat ze allemaal afstammen van visetende ijsvogels die hun populaties in de Nieuwe Wereld vormden.

Aangenomen werd dat de hele groep Waterkoningvogels in Amerika opkwam, maar dit lijkt niet waar te zijn.

De unieke voorouder is vermoedelijk gevorderd in Afrika - hoe dan ook binnen de verouderde wereld - en de Chloroceryle-soort zijn de jongste.

Bewijs van moleculair fylogenetisch onderzoek betekent dat de Cerylinae hun oorsprong hebben in Azië en de Nieuwe Wereld hebben gekoloniseerd op twee gebeurtenissen: de primaire tijd was ongeveer acht miljoen jaar in het verleden door de Chlorocerylus en de tweede keer was ongeveer 1,9 miljoen jaar in het verleden door de frequente voorouder van de geringde ijsvogel en de gordelijsvogel binnen het geslacht Megaceryle.

Watervogel is van oudsher in één huishouden gepositioneerd, maar er zijn drie verschillende lijnen die goed worden ondersteund door een verspreiding van moleculair, anatomisch en ruig bewijs. Hoewel de meeste autoriteiten toch aan één huishouden dachten, is het goed om de drie belangrijkste teams te bestuderen.

De belangrijkste ijsvogel ter wereld is de Big Kingfisher van Afrika bezuiden de Sahara. Hoewel we dit soort ijsvogels regelmatig beschouwen nadat we het huishouden hebben bekeken, zijn er slechts 9 soorten Cerylid-ijsvogels (Waterkaasvogel) en dus vormen ze slechts 10% van 's werelds ijsvogel, de rest bevindt zich in verschillende onderfamilies.

De waterijsvogel is de basis "koningsvisser" - ze duiken naar vis in vijvers en rivieren, en worden soms dicht bij water aangetroffen.

Deze groep bekende ijsvogels is degene die de Nieuwe Wereld heeft bereikt; de andere twee huishoudens zijn strikt verouderde wereldvogels.

Er zijn slechts zes ijsvogels in de Nieuwe Wereld: Belted, Ringed Megaceryle torquata, Amazon Chloroceryle amazona, Inexperienced C. Americana, Inexperienced-and-rufous C. inda en American Pygmy Kingfisher C. aenea.

De 5 ijsvogels uit de Nieuwe Wereld zijn seksueel dimorf. Op de wijdverspreide Belted Kingfisher heeft het vrouwelijke een rufous band onder de blauwe band die in elk geslacht bewezen is.

Veel van de Cerylid Kingfishers (Water ijsvogel) zijn territoriale eenlingen. Kuifijsvogel, uit Oost-Azië, jaagt typisch solitair langs uitgestrekte ongetemde rivieren die uit de Himalaya naar beneden stromen.

Watervogels brengen veel van hun tijd door op een rots of departement boven de rivier en duiken schuin naar een vis. Ze duiken niet van een zwevende vlucht, zoals vele anderen in dit huishouden.

Crested is in wezen de meest winterharde van alle ijsvogels en tolereert winterse situaties op buitensporige hoogten zolang de stromen niet bevroren blijven.

Alle waterijsvogels broeden door tunnels uit te graven in een aarden financiële instelling.

Elke vader en moeder Waterijsvogel maakt zich zorgen over het graven van het hol, het uitbroeden van de eieren, na het voeren van de jongere. Vogels zijn meestal erg verlegen in de buurt van nestwebsites.

Ongeacht hoe opvallend Waterkoningvogel er ook uitziet, is het typisch lastig om de strategie te intensiveren.
bron

Bekijk de video: Kingfisher - The Hunt for Germanys Flying Diamond. Free Documentary Nature (Januari- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send