Vogelfamilies

Amazon Kingfisher Bird - Feiten | Omschrijving

Pin
Send
Share
Send
Send


The Amazon Kingfisher, wetenschappelijke naam Chloroceryle amazona is een vaste broedende ijsvogel in de laaglanden van de Amerikaanse tropen van zuidelijk Mexico zuid via Midden-Amerika tot noordelijk Argentinië. Dit artikel geeft een overzicht van feiten over amazone ijsvogels, roofdieren, geluid, roep.

Amazon Kingfisher Beschrijving

De Amazone-ijsvogel lijkt op de onervaren ijsvogel die zijn variatie deelt, maar hij is een stuk groter dan zijn verwant en drie tot vier exemplaren zo zwaar. Het is 30 cm (12 inch) groot en weegt 98-140 g (3,5-4,9 oz).

Het heeft de alledaagse ijsvogelvorm, met een korte staart en een lange factuur. Het is olieachtig onervaren hierboven, met een ruige kuif en een witte kraag om de nek. Het mist de witte aftekeningen op de vleugels, bewezen door een onervaren ijsvogel.

De Amazon Kingfisher meet ongeveer 29-30 cm groot en weegt ~ 110 g.

Dit kleine, felgekleurde gevogelte heeft donkerblauwe of onervaren vleugels, staart en kop. Het is hierboven onervaren, met een ruige kuif en een witte kraag om de nek.

Het heeft de alledaagse Kingfisher-vorm, met een korte staart en een lange factuur. Alle ijsvogels worden geïdentificeerd vanwege zijn of haar gedrongen onze lichamen, enorme hoofden en lange, dikke, scherp gepunte betalingen, gevormd als een dolk.

De factuur lijkt niet in verhouding tot de rest van het lichaam, maar hij is ontworpen om zijn prooi te spietsen en te vangen.

Hun benen zijn kort en hun staarten breed en stevig. Hun robuuste tenen helpen hen terwijl ze op takken zitten.

Mannetjes hebben witte buik, afgezien van een brede kastanjebruine borstband en een paar onervaren strepen op de flanken.

Het verenkleed van het vrouwtje is veel minder levendig dan dat van het mannetje. Ze heeft een witte buik met onervaren vlekken op de borst en onervaren flankstrepen.

Jongeren lijken op het volwassen vrouwelijke, maar hebben witte vlekken op de vleugels.

Mannetjes hebben witte buik, afgezien van een brede kastanjebruine borstband en een paar onervaren strepen op de flanken.

Vrouwtjes hebben een witte buik met onervaren vlekken op het facet van de borst en onervaren flankstrepen.

Jongere vogels lijken op het volwassen vrouwtje, maar hebben witte vlekken op de vleugels. Deze vogels geven meestal een harde tecknaam. Het bijna nooit gehoorde nummer, gegeven vanaf een boom hoog, is een gefloten zeezicht.

Amazon Kingfisher-distributie

De Amazone-ijsvissen leven in de tropische laaglanden van zuidelijk Mexico, zuidwaarts via Midden-Amerika tot noordelijk Argentinië, met niet minder dan één gevogelte die noordwaarts naar Texas is afgedwaald.

Informatie uit Trinidad wordt als onjuist beschouwd.

Dit zijn ingezeten (niet-trek) vogels.

Ze zijn vrijwel zeker de onervaren ijsvogel die op enorme rivieren te zien is.

Amazon Kingfisher Habitat en gedrag

Deze enorme ijsvogel broedt door beekjes. Het ongevoerde nest bevindt zich in een horizontale tunnel gemaakt in een financiële instelling van een rivier en is maar liefst 1,6 m lang en 10 cm breed. Het vrouwelijke legt drie, meestal vier, witte eieren.

Amazone-ijsvogels worden soms eerder op een afdeling of rots in de buurt van water gezien dan dat ze eerst in hun hoofd storten nadat hun vissen zijn gejaagd.

Bovendien voeden ze zich met insecten, vissen en amfibieën. Ze zijn vrijwel zeker de Amerikaanse onervaren ijsvogel die op enorme rivieren te zien is.

Amazon Kingfisher Voedselplan / Voeding

Amazone-ijsvogels worden soms eerder op een afdeling of rots in de buurt van water gezien dan dat ze eerst in hun hoofd storten nadat hun vissen zijn gejaagd.

Ze zullen zich zelfs voeden met insecten en verschillende amfibieën, vergelijkbaar met kleine reptielen en kreeftachtigen.

Ze hebben zich behoorlijk verbeeldingskrachtig en vooruitziend ontwikkeld. Hun donkerbruine ogen zijn in staat om kleuren duidelijk te zien en zijn zelfs in staat om fantasierijk en vooruitziend te verrekijken.

Ze kunnen hun ogen door de oogkassen verplaatsen in plaats van hun hele hoofd te moeten draaien om aan hun prooi te voldoen.

Een ongebruikelijke aanpassing die ze bezitten, is het vermogen om de breking en reflectie van het water te compenseren terwijl ze onder water naar prooien zoeken.

Hierdoor lijkt de vis dichter bij de vloer dan hij is. Ze hebben ook de juiste diepte-notie.

De natuur heeft de ijsvogel een aanzienlijke hoeveelheid oculaire veiligheid geboden. Hun nictiterende membranen verdedigen hun ogen zodra ze het water raken.

IJsvogels zijn extreem territoriale vogels. Ze zullen een primaire ruimte vinden die voornamelijk is gebaseerd op maaltijdbronnen, fascinerende zitstruiken en veilige rustwebsites.

Zoals de meeste vogels, kunnen ze 's ochtends en' s avonds hun maaltijden zoeken. Als het klimaat koeler is, zullen ze zelfs de hele dag op eten jagen.

De ijsvogel steekt zijn prooi neer, zowel met de factuur gesloten als open, afhankelijk van de afmetingen van de prooi.

De ijsvogels van alle drie de huishoudens doden hun prooi door ze op de bodem of baars te slaan om de botten te verbrijzelen.

Daarna werken ze de vissen in hun bek, met de kop eerst, zodat ze niet lager komen te liggen bij de botten of schubben als ze het volledig doorslikken.

Ze gaan zelfs slangen verslinden op deze methode! Veel ijsvogels kunnen prooien eten die te groot lijken om in hun bek te stoppen.

Reinheid is noodzakelijk voor ijsvogels; ze kunnen in het water duiken om zich te wassen en dan naar een zitstok vliegen om hun veren bij daglicht te poetsen en te drogen. Sommigen zullen zelfs hun hoofd leegmaken met hun vleugels.

Ze gaan het beste uit een afdeling halen om hun spectaculaire betalingen te schrobben en ze in een prachtige situatie te houden door ze heen en weer te schrapen.

Oproepen / vocalisaties

De naam van deze ijsvogel wordt soms een "teck" -geluid genoemd. Hun nummer, gezongen vanaf een boomtop, is misschien zeer zelden te horen. Het voelt als een gefloten "zien-zien-zien-zien".

Amazon Kingfisher Breeding / Nesting

Deze enorme ijsvogel broedt door beekjes. Het ongevoerde nest bevindt zich in een horizontale tunnel gemaakt in een financiële instelling aan de rivier en is maar liefst 1,6 m lang en 10 cm groot.

De nesten worden door elke man en vrouw gemaakt. Ze gaan om beurten met hun tenen een tunnel uitgraven, waarna ze aan het einde van de tunnel een slanke kamer kunnen uithollen waarin ze hun eieren kunnen leggen.

De vogels zullen tussen de drie en zeven dagen werken om hun tunnel af te werken. Sommige vogels vallen hun werkplekken zo hard aan dat ze zichzelf dodelijk hebben verwond terwijl ze tijdens deze opgravingen de tunnels in vliegen.

Het vrouwelijke legt drie, meestal vier, witte eieren. Elke moeder en vader broeden de eieren uit.

De jongen zijn altricieel (kaal, blind en hulpeloos) en hebben verzorging en voeding nodig van de moeder en vader, die de maaltijden in de nestkamer afleveren.

Ze ontwikkelen zich echter snel en binnenkort zijn de kuikens in staat om naar de deuropening van de tunnel te reizen, de plaats waar ze de volwassen dieren tegenkomen en wachten om gevoerd te worden. Uiteindelijk worden ze gevoederd op een zitstok dicht bij de deuropening.

Uitvliegen kan slechts een paar dagen tot weken duren. Daarna kan de jongere er alleen voor staan ​​en zichzelf voeden.

Bekijk de video: 10 Most Beautiful Kingfishers in the World (Januari- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send